Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Penda da ima megane 2.0 16v PHI 259 diske in le večje čeljusti.Drži?

Drugače pa,zakaj sploh taka potreba po večjih zavorah?Mislim sej vredu in vse vendar zakaj si delat to dodatno delo?Pa še z platišči si nakoncu omejen na min 15col
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Ni nujno, 14ke pridejo tudi na 280 mm diske. :)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

oorosh napisal/-a:Ni nujno, 14ke pridejo tudi na 280 mm diske. :)
To bi pa rad videl. Mislm da si nekje narobe slišal, ker imam doma 266diske in čeljusti in gredo komaj pod 14 col železne feltne z ET18. bom moral dat uteži na rob, ker drugače jih bo potrgalo.
Od AP racing komplet je bil 270mm, max kar je šlo pod 14col peugeot. Pa so 4 batne čeljusti, katere so še manjše od teh katere imam jaz.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

280mm pod 15ke ja, pod 14 ni šans.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Vzel bom od Meganea I ph2 1.6 16V 280mm diske, menjal bom pa pesto in čeljusti, ker je lažje (varneje) narest da pesto paše na amortizer kot distančnik za čeljust.

Nightmare in ti to sprašuješ, zakaj si pa ti dal to?

Zakaj bom menjal, zato da bojo diski prisilno hlajeni in cel komplet močnejši in se ne segreje tolk. Recimo če grem iz Rakitne dol proti Cerknici, se na konc kadi iz zavor, da ne omenim da na konc zavora zlo švoh prime, pedal je globok, olje žubori in vse skp trese, ker se zadeva pregreje.

Edin problem bo pozimi, ker ni ABS-a, že zdej je treba pazit če je ledeno.

To da ne grejo 14" gor me ne moti, ker si ne predstavljam več vožnje na 165/175 gumah :lol: Razen mogoče ko je sneg. Se pač rad hitro vozim.

Eno vprašanje, kakšna je širina mostu (na koncu diskov, kjer pride feltna gor) od Clia RS?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Drmo napisal/-a:
oorosh napisal/-a:Ni nujno, 14ke pridejo tudi na 280 mm diske. :)
To bi pa rad videl. Mislm da si nekje narobe slišal, ker imam doma 266diske in čeljusti in gredo komaj pod 14 col železne feltne z ET18. bom moral dat uteži na rob, ker drugače jih bo potrgalo.
Od AP racing komplet je bil 270mm, max kar je šlo pod 14col peugeot. Pa so 4 batne čeljusti, katere so še manjše od teh katere imam jaz.
Mi ni dalo miru, sem šel dol do avta in izmeril, diski so 259 mm, čeprav bi sodeč po vseh katalogih morali biti 280 mm, je pa res da mam gor 14 col (serijsko), ker nimam homologacije za 15...tko da maš prav ja, se posipam s pepelom (alpa s šmirom na rokah).

lp :)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo spet dilema o distančnikih :lol:

Spredaj 15mm ne bo problema, samo za zadaj pa nisem siguren? Eni pravjo da bi mogoče še šlo, drugi da je treba že robove valjčkat :roll: Tkole na uč zgleda glih za glih da bi šlo. Ko bo poln avto pa res ne vem če bi šlo. Bo treba probat al kaj?

Pa da še enkrat napišem, 195/50-15", ET 37.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

hm, iz mojih izkusenj - kot si ze verjetno bral kje po forumu imajo clioti zadaj malo zamaknjeno premo (ne vem ce tvoj, ki je ph1 tudi, ali to velja samo za ph2 - verjetno je isto). Jaz imam 15mm vse 4 distancnike in mi zadaj na desni rajsa, ce so ene trije v avtu oz. cez kaksno luknjo. Na levi strani pa je ok, zato ker je vec lufta do blatnika (ce dam 4 folka v avto, je na desni guma ze skoraj v blatniku, na levi pa lahko se spravim prst vmes :roll: )
Eni potem resijo tako, da das na levo recimo 15mm, na desno pa 10mm. Je pa fajn prej sprobat, ce mas moznost si od koga sposodit distancnike. Ali pa ce se da toliko povaljackat..
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ja 6mm naj bi blo, morem pogledat ce mam jest tud zamakneno. Mogoce ves kolk mas ET? Ker nekok mam u spominu da je okol 40, ce je, pol sm ze tuki mal na slabsm.

No se najbols bi blo da nekdo na lokalca u petek prnese 10 in 15mm distancnike, pa bomo probal :D
Uporabniški avatar
doctor10

Odgovor Napisal/-a doctor10 »

jure imaš prav. moj je ph1 in ima tudi tako zamaknjeno. jaz imam 10 in pa 15mm. tako pride nekje isto.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Jaz imam ET ene 43, ker so te original feltne od RS in so fuul notr.
Lahko ti prnesm 15mm za probat...
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

A ti nimaš še niti hlajenih diskov?
No glede na to bi bilo pa pomoje nakoncu vseeno bolše oziroma tudi lažje izvedljivo da vzameš zavore od ventilarja katere bi pašale dejansko šrauf na šrauf brez kakih predelav in so dovol zmogljive.Sepravi 259mm dvojni diski in večje čeljusti.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

259mm je za pičke pa lastnike ventilarjev zadost :P :lol: Heeec :wink:

Vem, samo disk pa čeljusti zamenaš, sam dobim komplet pesti, čeljusti in diska za male pare tko da... Bom sam nabavu nove ploščice in če bo treba diske, drugač jih bom sam postružit nesu če bo treba.

Ja sem zvedu da majo od RS-a feltne 43mm ET, tko da mam jest 6mm manj. Torej bi rabu nekje 15 in 10mm distančnike če bi mel robove povaljčkane, drgač ne bi šlo gor. Hmm, ja jurre če lahko, prnes u petek na lokalca, pa jero bo prnesu 10mm pa bomo probal. Sej lahko sam po 1 distančnik. Pa kakšne daljše šraufe. Če ne mi boste pa vsak po enga posodil :P

Sicer pa to podrejat sploh ni problem, tko da...

Bomo rešil :D Zavore pridejo pa skp z letnimi gumami, ko ne bo več snega, ker že s temi žlajfi morš bit zlo nežn u snegu da ne blokira use skp :roll:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo par novosti.

Tole je že staro kar neki cajta, sam še nism uspel slikat. In sicer posledica slabe ceste in pa precejšnje razlike v moči zaviranja med L in D kolesom:

Slika

Na srečo ni blo hujšga, ker sm zapel direkt eno betonsko steno, je pa feltna porajsana ker je bil še robnik prej :mad:

No pa mal ga je blo treba oprat po dolgem času:

Slika

Itak je bil čez 2 dni dež tko k zmer, tko da je spet skor tak k je bil prej :lol:

Tako je stanje avta zadnje 2 dni:

Slika

Zakaj? Zato:

Slika

Evo tuki so že spucani, so pa OZ.

Ko smo glih pri tem pa dejmo še mal bobne obnovit in pobarvat distančnike da ne bojo tko opazni. Pripravljen boben:

Slika

V temeljni barvi oboje skp:

Slika

Vmes sem spucal še druzga in ga pripravil za barvanje in se spomnu da bi lahko še pokrovčke obnovil ker so bli že precej bogi. Tukej je pa vse skp že prvič pobarvano:

Slika

Črno pa zato da se ne vidi vse svinjarije gor, čeprav mi rdeča lepše zgleda. Jutri pa še ene 2 plasti barve, stojne vijake not dat in gremo.

To je to, odbijač je cel zjeban, ker sem to zimo 2x ga zapel, z obeh strani, tko da je ves postrani in komej še drži skp. Bomo tud to porihtal letos, pa še oba blatnika, enga je treba zamenat, ker je počen (sem že dobil takega), na drugem je pa barva oluščena, tko da ga bo treba samo prebarvat. Odbijač tud pride drug in če mi kdo naredi dost poceni bi luknji za zajem zraka naredil v eno veliko odprtino, brez tiste "prečke" vmes. Ko bo pa kej lepšega vremena gre avto k stricu da mi popravi vse luknje od parkingov in nosilcev na strehi pol pa še na poliranje, ker je ta avto bil opran v 8 letih pri prejšnjem lastniku verjetno manjkrat kot pri meni v letu in pol :roll:

Pa upam da še ta teden dobim pesta in čeljusti od Megana, da se spravim še to porihtat. Pol bo pa treba počas začet šparat za... vse ob svojem času :P In če bo uspelo, bo hudo :a2_icon_auto

Aja pa danes sem uredil še zavarovanje, tako da imam zdaj spet mir eno leto. V letu in pol sem naredil točno 42k km :a2_Spidojc_dontgetit
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Še mal pa bo

Slika

Slika

Slika

Slika

Sva pa danes s Koncar-jem ugotovila da imata tako 1.2 60KM in 2.0 182KM enake zadnje preme :lol: Tako da če (oz. bolje rečeno ko) bo želja in potreba po diskih, bom premenjal samo komplet os in nastavke za diske na premi, ne rabim menjat cele preme :D
Zaklenjeno