Ne dela števec

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Ne dela števec

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Pozdravljeni

Mene samo zanima, če paše števec za megana coupeja letnik 98, starejši števec, ki nima prikaz prevoženih km elektronsko ampak analogno ?

Ker mi ni delal en za prikaz km/h, sem kupil drugega. Pri temu pa dela prikaz km/h čeprav je enkrat poskočilo iz 40km/h na 20km/h, ne dela pa prikaz temperature. Prvo gre skoraj do polovice potem pa počasi leze dol in gre spet nazaj gor. Pa za bencin tudi sumljivo dela. Tak fejst crkujejo ti števci ? :mad:

Zdaj bi pa zamenjal za analogni prikaz prevoženih km, samo da vse drugo lepo dela.

Lp
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Kaj pa če bi iz dveh naredil enega?
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Ne dela števec

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

tomaz07 napisal/-a:Pozdravljeni

Mene samo zanima, če paše števec za megana coupeja letnik 98, starejši števec, ki nima prikaz prevoženih km elektronsko ampak analogno ?

Ker mi ni delal en za prikaz km/h, sem kupil drugega. Pri temu pa dela prikaz km/h čeprav je enkrat poskočilo iz 40km/h na 20km/h, ne dela pa prikaz temperature. Prvo gre skoraj do polovice potem pa počasi leze dol in gre spet nazaj gor. Pa za bencin tudi sumljivo dela. Tak fejst crkujejo ti števci ? :mad:

Zdaj bi pa zamenjal za analogni prikaz prevoženih km, samo da vse drugo lepo dela.

Lp
Tak fejst ne crkujejo ti števci....
Še noben ni crknil na ta način kot tebi....
Občutek imam, da je nekdo vračal števec in ni najbolj pazil na električne spoje, čudne milimetrske kable na ploščati papirnato-plastični plati....na samem števcu.......in še enkrat, dokler je vse v oriđinali stanju deluje kot mora.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
tomaz07

Ja ta drugi ima šrek 200k km. A pol če ga ne paziš pa to, tudi prav ne dela ?

Kak naj naredim iz dveh enega ? Če pa na obeh ne dela vredu prikaz km/h. Tak da mi je vseeno.
Uporabniški avatar
tomaz07

Noben ne ve kaj bi bilo narobe ? Mehanik je rekel, da neki polž. :?:
Uporabniški avatar
tomaz07

Zdaj sem že probal drugi števec, ki ima prikaz prevoženih km analogno. Pri tem pa skoz niha kazalec za bencin. Pri nobenem pa še do zdaj ni normalno delal števec za hitrost.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

tomaz07 napisal/-a:Zdaj sem že probal drugi števec, ki ima prikaz prevoženih km analogno. Pri tem pa skoz niha kazalec za bencin. Pri nobenem pa še do zdaj ni normalno delal števec za hitrost.
Se pravi je problem drugje kot v števcu.
pomoje ti kje masa prebija na dovodnih kablih za števec..., se pravi je bil avto dobro razbit, ali pa je nekdo šaril po števcu ( kilometri) in ni naredil posla kot se zagre...je pa tam pod števcem kar veliko plehovja, nezaščitenega, ki takoj poškoduje kable, če nisi pozoren na dogajanje.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
tomaz07

Joj, pa sej nisem avto zdaj kupil. Če je prej normalno delal števec. To je zdaj pred parimi meseci začel zajebavat. Po števcu ni noben šaril saj drugi tudi ne delajo. Ali pa so vsi zanič ki sem jih do zdaj menjal. Ta, ki sem ga nazadnje mu npr. ne dela prav kazalec za bencin + prikaz km/h. Kje pa je masa za števec ?
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Če ti nagaja števec hitrosti na 3 različnih števcih bi rekel, da je težava v "sondi" za števec, ki pride v menjalnik.

Jaz imam en tak števec doma, sam ima digitalen prikaz prevoženi kilometri.

Če ti kaj prav pride ti ga dam, sam šipca je za zamenjat.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
tomaz07

Dal bi ga ? Ja, samo prej bi moral sondo zamenjat. Ve kdo kolko stane pa kje točno je ta sonda ?
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Podarim števec.

Sondo imam tudi.
Več na pm
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Povejte mi prosim ali mora lučka za akumolator pri kontaktu goreti ali se prižge in takoj ugasne... mislim da mora goreti dokler ne spraviš motorja v tek tako da nekaj ne štima???
Motorji 1.4E
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Ob zagonu motorja mora ugasnit.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

ja, razumem zakaj tedaj ampak zakaj pa ne gori ob kontaktu oz. se samo prižge za trenutek :D
Zadnjič spremenil R19, dne 23 Mar 2010, 22:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

R19 napisal/-a:Povejte mi prosim ali mora lučka za akumolator pri kontaktu goreti ali se prižge in takoj ugasne... mislim da mora goreti dokler ne spraviš motorja v tek tako da nekaj ne štima???
Motorji 1.4E
Točno tako kot si napisal.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Odgovori