Prevelika PORABA clio 1.5 dci l.2003

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
matija.m
Kraj: primorska

Prevelika PORABA clio 1.5 dci l.2003

Odgovor Napisal/-a matija.m »

pozdravljeni

zanima me, če ima kdo izkušnje o tem, zakaj bi se poraba pri Cliotu l.2003, 1.5 dci, 82km, povečala.
sprva mi je avtomobil ob normalni vožnji porabil cca 4,5l na 100km, sedaj pa kar 5,5l na 100 km, stem da vozim pri okrog 1800 do 2400 obratih.
vozim pretežno po avtocesti , max 130 km/h.
nekateri pravijo, da naj bi taki avtomobili porabili cca 4 l ? drži?
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Kdaj se ti je povecala poraba?
Ce mislis zdaj v zimskem casu je dokaj normalno, ker je tak mraz in se masina precej casa segreva.
Gledas porabo po racunalniku ali rocno racunas?

cca 4l je mal prenizka, vsaj realno porabo, po potovalnem pa mozno. Meni potovalni laze ene pol litra, povprecno mi pije okoli 5 realno (no, ce bi vozil bolj penzionisticno bi slo na 4,5 - 5).
matija.m
Kraj: primorska

Odgovor Napisal/-a matija.m »

res da je zima, ampak me čudi, ker res vozim kot "penzionist" in poraba vztraja na 5 litrih.
da ne govorim o trenuni porabi, ki skokovito naraste tudi pri normalnem pospeševanju...

Računalnik v avtomobilu res laže, in to za cca 0.5l na 100 km.
prejšnjič ko sem šel tankat, mi je sicer pisalo da lahko naredim še 145 kilometrov, čeprav je bil cager za gorivo čisto na nuli.
vendar ko sem natočil gorivo je šlo v rezervoar cca 46 litrov

torej računalnik laže,,,,, in kaj se zgodi če bi ostal na cesti???? kdo bi bil za to napako odgovoren ???
lament

Odgovor Napisal/-a lament »

130 po avtocesti ni ravno penzionistično z vidika porabe. 70 v 5. je varčna vožnja :)
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Računalnik vam laže? Meni kaže čisto natančno, ker vsak tank zračunam tudi ročno. Edino če kilometre narobe šteje :lol:
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

zimske gume - vecje trenje, dlje casa hladen motor...pa se ka.
vse skupaj v tem casu prisene vsaj en liter vecjo porabo. Kaj se sekiras - mas najvecji sparovcek, ki s svojimi 5,5 litri povprecne porabe ne pije nic!
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

umlinar napisal/-a:zimske gume - vecje trenje, dlje casa hladen motor...pa se ka.
vse skupaj v tem casu prisene vsaj en liter vecjo porabo. Kaj se sekiras - mas najvecji sparovcek, ki s svojimi 5,5 litri povprecne porabe ne pije nic!
Tale z litrom več je pa malo bosa pomoje...
Uporabniški avatar
umlinar

bo kr obuta.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

umlinar napisal/-a:bo kr obuta.
Jah odvisno spet od zimskih gum...če so čisto nove ali ne...spet kakšne so..če so čungalunga in majo preveč kotalnega upora zna bit tud 1l in več razlike v porabi s primerjavi z letnimi gumami....

Kolega je lani spomladi kupu ene kitajsko-korejsko sranje od letnih gum in so imele ne trikotničke ob strani na profilu...slišale so se kot pri norcih in preveč so grabile po robu..poraba je bila 1.5 litra višja kot s prejšnimi gumami...v glavnem jih je vrgu v smeti, ker niso vredne pol.k...a, je pa res da so 70% ceneje kot najcenejša normalna guma ( ala Bridgestone, Dunlop, Michelin...).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
doctor10

Odgovor Napisal/-a doctor10 »

Meni je sedaj avto pil 10. prej pa vedno 5.5 - 6 tak da bom zdaj počako še malo. je pa 1.2 motor. Me zanima če ni slučajno kaj narobe.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

doctor10 napisal/-a:Meni je sedaj avto pil 10. prej pa vedno 5.5 - 6 tak da bom zdaj počako še malo. je pa 1.2 motor. Me zanima če ni slučajno kaj narobe.
To je pa definitivno narobe.
Mislim, da je šla lambda sonda k hudiču....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
umlinar

jeeep men je xantia 1.8i s hin lambdo pila cez 20l :)
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Lahko je hin lmm, senzor temp. motorja ali pa premalo napumpane gume.
Za začetek probaj očistit lmm , meni je tud rasla poraba- poln rezervoar skuro v dobrih 400 km, povprečna poraba je pa bila skoz 7-9 litra.Po čiščenju lmm je padla na 5.5 oz. se giblje v tem območju.Pa imam 1.9 tdi 105 KM.

Še najbolje bi bilo priklop na tester, da se vidi kakšne podatke dobiva računalnik.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

@clio open
v cliotu II ti nic ne piska ko je rezerva, samo lucka sveti. Pa meni je ze uspelo tankat 52 litrov v mojega.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Mojemu računalniku pri Cliu dci se je tudi enkrat nekaj zmešalo. Vedno je kazal okoli 80km dometa, ko se je vklopila rezerva, kar naenkrat je pa začel kazati tudi po 200km, čeprav ni bilo skoraj nič goriva v avtu.
Probaj za 5min odklopiti kleme z akumulatorja in naredi še "test števca" - držiš pritisnjen gumb za pomikanje po potovalnem računalniku in daš kontakt.
Slika
Odgovori