Obnova motorja: 1.4 turbo (R5)

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@killah bee: Pa si ti preprican, da so drocniki za zamenjat, oziroma kako se kaze, da so obrabljeni al pa kako drugace unicen? Sprasujem zato, ker se bolj poredko zgodi, da bi se drocniki menjali, ponavadi mislim, da se samo scistijo (ker se zapacajo oziroma se spuce kompletna glava). Ker, ce so res drocniki, pol si najdu kar drago zadevsno, komad okol 5000 SIT (tak da tud, ce ne menjas vseh jih je se vseen mal velik). Za sraufat bi se najbrz dal kolega prepricat, edin zdejle do konca zime, se prav dokler ne bo 5ka zrihtana bo mal bolj tezko (tak da junija najbrz neb bil noben problem).
Ce pa slucajn neb mel ta kolega casa oz. karkoli, mam pa tud se kajga kolega, ki sraufa, pa da neb noben mel casa pol pa tud...
Ce mas kaksne posebne zelje glede mehanika ti kr povej (enkrat si omenjal enga, ki baje sraufa za rally), lahka tud tazga mehanika dobis, sem tud dostkrat zravn, ko se kaka impreza (btw. se prodaja- IMPREZA NAMREC) sraufa.
Se bom pocas pocutu kot kak zvodnik, ki rihta mehanike :shock: - TO NI SMESN :)

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

ja lej zadeva je taka,sicer je zdaj uredu po tem ko sem dal nek adetiv bencinu,ki je kao za pucat ventile od STP-ja,pa se zdaj ne slisijo,samo ce se bo ponavljal to,da se slisjo drocniki( tko: tk tk tk tk tk tk tk ) bi pa seveda zadevo zrihtal,ker hocem imeti avto da dela kot urca :D

drugace sem pa temo odpru v pomoc in nasveti(sam mi ne odpre linka tak ,da ce se ti da malo prebrati temo vpisi tole v iskalnik ( vprasanje glede olja+klenkanja ), no sicer smo ze ugotovili da to ni klenkanje in da ropotajo drocniki :roll:

kot sem ze napisal se jo to ropotanje za enkrat nehalo,po tem ko sem dal ta dodatek k gorivu :roll: ,bomo videli naprej,

BTW: prides na srecanje v KR mogoce
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Ja, glede na to kar sem prebral (nekaj uporabnih odgovorov), bi res lahk bli oziroma so drocniki (sej ne vem kaj je prav drocniki al odrocniki).

Link za ostale, ce koga zanima: http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... php?t=1615

Zdej, pri men, takoj ko uzgem avto se tud slis (karkoli drocniki al ventili, za moje pojme je zvok tak kot pri nenastavljenih ventilih, u bistvu zarad obrabljenih drocnikov klepljejo ventili, karkol sej ni vazno), ampak to po parih (desetih) sekundah neha (takrat pride olje do drocnikov in ventilov). To mislim da je cist vredu, dela isto tud na dostih (tud novejsih) avtih. Drgac, ce ti to, al pa ce ti bo spet, to zacel delat, ko bo avto topu pol bi pa lahk zacel pocas razmisljat o menjavi drocnikov. Kej grozn pretresljivga na kratki rok (pri zmerni voznji) se pa pomojem ne more zgodit, ce ti mal ventili klepljejo (mal poslusi kolk avtov se voz z razstelanimi ventili).

Jst se bom pa se mal pozanimu kako pa kaj, pa ce bom se kej pametnga v zvezi s tem zvedu, bom pa sporocu.

Drgac pa za KR pa se ne vem cist zihr (namrec nimam se zimskih gum, pa upam da bojo do sobote), v skrajnem primeru bom pa najbrz kot sopotnik prletu (vseen 16ventilar :) )

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Odgovori