Pregled zobatega jermena Clio 1, 1.2 Energy, E7F

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bomb0
Kraj: Savinjska

Pregled zobatega jermena Clio 1, 1.2 Energy, E7F

Odgovor Napisal/-a bomb0 »

Živjo;

kupil sem cliot-a, ima motor E7F (let 95/96), ker prejšnja lastnica nima pojma, kdaj je bil menjan jermen (bila je lastnica 8 let) bi jaz to preveril, preden se utrga.

A to lahko sam kako vidim ali treba pol motorja razdret? Avto ima 148k km, tako da upam, da je bil že menjan.

tnx za pomoč.

lp
Clio 1.2 BEBOP; motor: E7FH708
Slika
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Pri menjavi pogonskega jermena se v vozilu pusti listek/nalepko s podatki kdaj je bil menjan, nekateri pa z flumastrom napišejo KM kar na ohišje pogonskega jermena.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bomb0
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a bomb0 »

Živjo;

jaz sem tut upal na kaj takšnega. Zadnji listek z malega servisa je pri 136k km, ostalih listkov pa ni. Tut s flomastrom ni zabeleženo. Da pa pri 148k km še ne bi bil menjan jermen pa tudi bolj težko verjamem... ali pa?
Clio 1.2 BEBOP; motor: E7FH708
Slika
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Malo še poglej naokoli, ali pa prosi gospo če ima zadnje 3 račune s servisa. Drugače pa preventivna menjava jermena.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Glede na to da je avto star skor 15 let bi mogu jermen bit menjan že drugič. Tudi če je bil enkrat nazaj ga je priporočljivo menjat. (cca. 100.000 km ali 5 let => kaj pride prej). Ne samo na km gledat. Drugač motor je D7F.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

schik napisal/-a:Glede na to da je avto star skor 15 let bi mogu jermen bit menjan že drugič. Tudi če je bil enkrat nazaj ga je priporočljivo menjat. (cca. 100.000 km ali 5 let => kaj pride prej). Ne samo na km gledat. Drugač motor je D7F.

schik ne se delat tako pametnega, D7F motor je novejši ki so ga meli clio1 ph3 ne pa clio 1 ph2 ki so meli še energie motor, ne vžigi se vsepovosd pa se delat nekega strokovnjaka.....

p.s. pa na začetku teme ti piše 1.2 energie drugič preber preden izjaviš strokovno mnenje.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Wily, ne bodi napadalen. Več glav več ve, kdaj se pa tudi kdo zmoti...

Sorry za offtopic...

Sicer pa kar se tiče jermenov, kot so že napisali predhodniki; bolje menjati preventivno, če se ne ve ali so že sploh bili menjani. Škoditi ne more, razen malo manj € bo v denarnici, vendar se boš lahko potem mirno vozil okoli, brez skrbi da bi te avto pustil kje na cesti.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Se opravičujem, sem samo na hitro vidu E7F in sm mislu da je D7F. D7F je pa od l.96 (ph-3) dalje ja.
Aja, wily, kaj ti je dns?
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Ne kompliciraj pa menjaj jermen pumpo in šponerje, da ti ne bo čez pol leta žal...
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Tadej napisal/-a:Ne kompliciraj pa menjaj jermen pumpo in šponerje, da ti ne bo čez pol leta žal...
Točno tako, če pa ni keša potem pa ne vem kaj si sploh kupoval avto...raje bi se z dijaško mesečno naprej vozil :)
Sicer bi pa vprašal žensko al od kogarkoli si že kupil....Koliko časa je prejšni lastnik avto imel?

Definitivno, če je avto star 15 let, bi bila sedaj potrebna 3 garnitura jermenov ( zobati, klinasti, črpalka, semering...)...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Odgovori