zaviranje laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

zaviranje laguna 2

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Zamenjali so mi zadnjo zavorno čeljust na laguni 2 (1,9 dci), in sedaj končno ne blokira več. Zdaj se je pa ponovila nova težava. Bremze in abs delujejo normalno, vendar zavora prime šele na polovici hoda pedala oz. veliko globje je potrebno zavoro pritisniti da ta zagrabi. Zamenjali so mi tudi zavorno olje in mislim da niso dobro odzračili. Tudi zaviranje v sili dobro dela, če na hitro pohodim bremzo zagrabi na polno že na začetku hoda, če pa počasi zabremzam pa morm pedal precej globje potisniti. Vem da nekaj ni vredu, vozil sem že veliko lagun in če stvar dobro dela zagarbi zavora na začetku. Prosim za pomoč. Hvala!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

stisni zavoro pa drži, pa boš videl če počasi leze not ni vredo odzračeno. jaz sem skoraj ziher da je težava v tem.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ta opis malo kaže na:
- odpoved tesnil v glavnem zavornem cilindru
- narobe sestavljeno

V koliko je v zavornem sistemu prisoten zrak, je višina stopalka enako visoka ali se ta pritisne na hitro ali počasi. razlika je samo v zavornem učinku in pri pumpanju se hod stopalke zmanjša ( ker se zrak stisne ).

Lep pozdrav
Zadnjič spremenil Fan, dne 06 Mar 2010, 02:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če si zamenjal tudi komplet diske in komplet zavore mogoče ni še utečeno in kasneje prime. Samo to spet verjetno ni toliko. Drugače pa to kar fan pravi.
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Ne vem kaj bi bilo narobe, ko sem prišel na servis je bila bremza kot mora biti, odpeljal sem se pa z takšno kot opisano zgoraj. Opozoril sem mehanika, kateri mi pravi da je to normalno. Rekel mi je da je bremza prej prijela na začetku hoda ker je blokiral zadnji cilinder, zdaj ko pa dela zadnji cilinder je pa tako, samo js malo sumim v to. Po tem kako je čaral, ko je menjal cilinder je ziher nekja narobe sestavil. V primeru da so šla tesnila...kakšen strošek me čaka.

Sprobal sem zavoro, če jo večkrat pritisnem je po 5-6 pritisku trda in višja, če pa potem držim nogo na pedalu začne pedalo počasi padati.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

točno tak kot sem ti reko. pojdi nazaj do mehanika pa naj še ti enkrat odzrači. pa bo vredo.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Odgovori