Ne zanimajo me aditivi za gorivo, čeprav jih tudi Renault prodaja, ker tudi meni ni jasno, kam gre ta svinjarija, ko enkrat odpusti.
lp,
Luka
Točno to sem razmišljal. Sicer je 1.5, ampak vidim, da je tudi teh kar nekaj ribnilo zaradi ojničnih ležajev.bundrov napisal/-a:Ojnične ležaje, če je 1.9 dci kar zamenjaj, saj sem jih pri svojem espacu na 180k pred kratkim menjal, zgornji ležaj je kar lepo obrabljen, meritev pa pokaže, da ima še enkrat več zračnosti kot nov, ležaje se dobi neoriginal, (25€ komplet). Če misliš imet avto kar menjaj. Ko ležaj prime je strošek malo večji.
Evo, bil na servisu, in KATASTROFA. Zgornji ležaji so bili že čisto na koncu. Še posebej na 3. ojnici, kjer zgleda da zdej še šoba zajebava.DonLuigi napisal/-a:Kako pa se to sliši? Pod obremenitvijo se namreč tu in tam sliši kot neko nabijanje. Pa tudi zvok motorja v celoti se mi zdi, da je malo drugačen, da bolj rožlja.Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Ležajev v motorju se NE menja iz preventive, temveč po potrebi ( kar pa se sliši ).
Lep pozdrav
lp,
Luka
Servisni interval je del te zgodbe, 30K je absolutno preveč. Jaz sem menjaval na 15K, pa po prvih 3K, ko je bil avto še nov.compaq napisal/-a:...
Sedaj menjam olje na 10 kkm. Upam da se nebo ponovilo.
Sedaj me pa zanima če je možno da zaradi šob mrzel motor je glasen, in kaj naj naredim, čiščenje ali menjava ???
Katero motorno olje mi priporočate ???
Bi aditivi v olje preprečili generalne in kateri je dober ???
Kater aditiv v gorivo mi priporočate ???
Na Meganu 99' ko je olje čez noč ven steklo mi je napisalo no oil plus oranzna lučka se je prižgala, tak da ti tega ravno ne bi verjel...lisko napisal/-a:Tole pa ne vem če bi ti verjel....schkorc napisal/-a:J
Namreč "oil ok" vam avto napiše tudi, ko v njem ni nič olja... poskusite pri naslednji menjavi olja.
LP, Primož