R Clio 1.8 16V olje
Pozdravljeni
Za prekomirno porabo motornega olja je lahko več faktorjev:
- uporaba napačnega/nekvalitetnega olja
- obrabljenost teflonov
- počen ali zablokiran oljni batni obroček
- poškodovano tesnilo glave motorja
- počena glava motorja
- obrabljena ali poškodovana turbina
Vse našteto je splošno in se vidi pri barvi izpuha, puščanje pa ste že sam izločil.
Lep pozdrav
Za prekomirno porabo motornega olja je lahko več faktorjev:
- uporaba napačnega/nekvalitetnega olja
- obrabljenost teflonov
- počen ali zablokiran oljni batni obroček
- poškodovano tesnilo glave motorja
- počena glava motorja
- obrabljena ali poškodovana turbina
Vse našteto je splošno in se vidi pri barvi izpuha, puščanje pa ste že sam izločil.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
-
etore
Probaj se spustit v dolino kak km brez gasa pol ga pa pohodi. Če ti ne modro zakadi pol pomoje nekje pušča. Kaj pa hladilna tekočina je kaj masna?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Na tvojem mestu bi najprej menju viskoznost olja, npr. s 5W na 10W, potem pa še kak dodatek notr. Sam sem dal v MX5 (ki mi je pokurla kakih pol litra na 1000km) dodatek Metabond, pa se je potem zmanjšala poraba na cca. 2dcl na 1000km, kar se mi ne zdi kritično. Se pa je sicer kr modro tobačlo iz avzpuha! 
zajebu si, modr avto modr dim...bi mogu belga kupt, bi vodo pil 
če ti res litr zmanjka na 100 km pol se to mora videt za tabo oz. v špeglih 100%, mim odpiranja motorja pa mislim da ti ne bo uspelo pridit, možno da se boš temu izognu z viskoznostjo če boš šel na 10W olje, samo kako dolgo je pa drugo vprašanje.
če ti res litr zmanjka na 100 km pol se to mora videt za tabo oz. v špeglih 100%, mim odpiranja motorja pa mislim da ti ne bo uspelo pridit, možno da se boš temu izognu z viskoznostjo če boš šel na 10W olje, samo kako dolgo je pa drugo vprašanje.

Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99