CLIO III GT 16 V by DORJAN RACING

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
DORJAN_RACING
Kraj: KOMENDA

Odgovor Napisal/-a DORJAN_RACING »

imam komaj 400 km in prvi kestl je bla poraba 9.5 samo pravjo da da to je dej mal večja poraba k je še nov .....
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Upam, da res. :shock:
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Ja, potem ga pa na začetku čuvaj, tako kot ti je naročil prodajalec. Za RS-a je nekako takole:
- prvih 1000km do 4.000rpm,
- potem do 3000km do 5.000 rpm,
- pri 4000km menjava olja (optimalno je imeti prvo olje navadno mineralno, potem pa samo še sintetično),
- nad 5000km pa piči.
S tem režimom se je strinjal tudi Vinko Kernc tester športnih avtomobilov iz revije AvtoMagazin.
Vsak mehanski sklop, ki je nov in med delovanjem prihaja do trenja potrebuje čas, da se uteče. Lepo je, če pri tem pomagaš, da se uteče mehko; potem lahko pričakuješ boljše zmogljivosti, manjšo porabo, daljšo življenjsko dobo in ti ne bo olja žrl,...
Pozabi na nasvete tipa: Gas do podna, dokler je še v garanciji.
Uporabniški avatar
ToomY
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a ToomY »

To bi mogl met porabo močno pod 9l :wink:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Čist odvisno od stila vožnj in občutka. Sej vidš da ma Symon manjšo porabo kot nekdo z 1.4 ali celo 1.2 :wink:

Drgač je pa lepe barve in fajn oprema, edino kar me moti pri tem GT-ju (edino pri Clio-tu, drugi so ok) je to da vsi ti podaljški zgledajo precej ceneno in samo dodani k original odbijačem, namesto da bi bili videti že v osnovi tako narejeni :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Meni pa pri tem GT-ju prav dobro zgledajo ti podaljški, mogoče bi edino zadi raje videl ovalen nastavek izpuha, pa da bi mogoče že v osnovi bil kake 2 cm nižje.

Po eni strani 9.5L niti ni tolko veliko za nov avto, ki še ni utečen. Sej če pogledate megana s tem motorjem, se povprečna poraba tudi tam nekje giblje (res, da je megane nekoliko težji od clia, ampak tud clio ni ravno lahek).
Uporabniški avatar
DORJAN_RACING
Kraj: KOMENDA

Odgovor Napisal/-a DORJAN_RACING »

Slika
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Zelo lušten clio s pravo opremo 8) Škoda, da ne obstaja pri nas tak s 105dci motorjem, bi šel prec ponj :)
Poraba je pa pri teh motorjih malenkost visoka.
Slika
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

če novi senik 1.6 16v žre 12l, potem lahko tud ta 9,5
.::TEAM SPIRIT::.
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

Fantje, če vam tej Reno motorji res tolko žrejo, potem, boste mogli res začet razmišljat o kaki izpeljanki Fiat 1.4T-jet motorja :D 8)

P.S.: Jih je veliko v različnih znamkah in modelov avtomobilov :D
Deli R5/GT turbo- 041687548
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Če ga v času utekanja voziš tako kot sem zgoraj opisal, potem ti ne sme žreti več, kot ti bo žrl potem, ko ga boš občasno pohodil. To bi mene malo začelo skrbeti. :? Po moje ne bi smel preko 8 litrov kurit.
Meni je novi RS pil med 9 in 10, ko sem ga utekal in toliko mi žre sedaj pri 12K km, ko ga občasno pohodim, kolikor promet in zimske razmere dopuščajo.
Tistih prevoženih 11km, opisanih na RS forumu je pa pač prevoženih 11km v stilu Grobnika, ves čas piskanje na limiterju obratov in seveda poraba preko 19 litrov na 100km.
Javi čez čas kako je s porabo.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Doma imamo lepo utečenega Clio II z "enakim" 1.6 16V, pa pije tudi okoli 8L (je pa res, da je večinoma mestna vožnja), čeprav je precej lažji in na 185mm širokih pnevmatikah.
Pri Twingu, ki ima tudi enak motor imam porabo 8,6L/100km.
Res škoda, da ni na voljo v GTju še kakšen drug motor :(
Slika
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

hja, 1.6 pije tolko, kokr ga goniš...če se človk mal merka in nima pretežke noge je lahko poraba zlo lepa. Meni Megane, ki je večji in težji od Clia, v povprečju realno (torej ne po računalniku ampak na roke izračunano, ker vsakič tankam polno) pije okoli 7 l / 100 km (razmerje med mestno in zunajmestno je nekje 40:60), trenutno pa mi BC kaže celo 6,3 l / 100, ampak je bil v prvih 400 km večji delež izvenmestne vožnje...pri prejšnjem rezervoarju sem šel celo 2× driftat na pokljuko, pa tut med vožnjo do pokljuke ga nisem ravno šparal, pa sem imel vseeno na koncu porabo 7.6 l / 100 km...

in mimogrede, megane II pri 1.6 mašini nima šeste prestave, tako da je tudi poraba na AC malo višja...
Zeus
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Hmmm jaz, če izračunam na roke mi vseeno kaže točno. Oziroma ta baraba od potovalnega računalnika laže do 0,1l/100km. :lol: Vem pa, da predvsem pri dizlih kar dosti laže. Vsa Mazdaši z Mazdami 6 imajo res lažnive računalnike.
Dorjan lahko si pa za foro izračunaš, če ti kaj dosti laže. :wink:
Koncar
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Koncar »

Jest mam s s svojim zdle 1200km 8.0l/100km. Pa ni lih mestna, pa ni lih relacija. Bomo vidl kko bo naprej :D aja 205/45/16
Odgovori