nabavil megana 2.0 letnik 1996
Za megane ne vem kdaj so se začeli, vem da moj ni (letnik 1999). Lahko povem za cliota ker ga delamo v Revozu. Z uvedbo Clia II, se pravi od leta 1998 je bila narejena tudi kataforeza in so vsi avti cinkani komplet (streha in vse ostalo). Kdaj točno so pa ostale Renaultove tovarne to naredile pa ne vem.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
evo, tega pa nisem vedel, da so clioti cinkanischik napisal/-a:Za megane ne vem kdaj so se začeli, vem da moj ni (letnik 1999). Lahko povem za cliota ker ga delamo v Revozu. Z uvedbo Clia II, se pravi od leta 1998 je bila narejena tudi kataforeza in so vsi avti cinkani komplet (streha in vse ostalo). Kdaj točno so pa ostale Renaultove tovarne to naredile pa ne vem.
Vsi clioti od 98 dalje so potopljeni komplet v kataforezo. Se pravi cinkano je vse od podvozja vključno s streho. Zdej če se pa kje poškoduje pol normalno da ni zaščite. Vem da audiji so tudi že dolgo cinkani ampak strehe pa še vedno ne cinkajo. Tisti ki so imeli tesnila jim je rjavel okrog prve šipe zgoraj.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
se pravi, da tudi cinkanje ne pomeni absolutne zaščite proti rji, je pa boljše kot če nioorosh napisal/-a:Moj prejšni avto (P106) je bil cinkan, na zunaj nič rjav, notri oz. pod avtom pa kar precej. Z scenicom je pa ravno kontra, zunaj na pragih in obrobah zadaj rjavi, spodaj nič...
jaz trenutno malo kolebam ali naj zamenjam kompletne pragove in zadnje blatnike z novimi (strošek nekje okoli 700-800 eur
malo cincam veliko vlagati v avto glede rje, je le v letih, kolk je sploh smiselno vanj vlagat
kaj menite
Glede na to da je drug tak avto za dobrega jurja dvomim da se splača tuk vlagat. Drugač pa odvisno kuk je rjavo. Če je že skor luknja pol moraš menjat prag/blatnik, če ne pol lahko lokalno zrihtaš in bo tudi ok.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Zadnji blatniki so kar dragi, poglej če se da dobiti samo obrobe. Za laguno pridejo cca. 40€/kos. Pragove pa daš popraviti, za nekaj časa (leto ali dve) bo dobro. Meni je en klepar rekel, da se mi ne splača popravljati, ker bo avto čez leto ali dve vreden manj kot menjava pragov in blatnikov, za kompletno popravilo mi je pa hotel računati čez 600€, kar je odločno preveč. V najslabšem primeru si bom nabavil švasaparat pa bom avto sam poštimu.
Recimo tale tema na subaru forumu mi vedno da misliti, da stari avti še niso za stran, čeprav jim vrednost pada: http://www.subaru-slo.net/forum/viewtopic.php?t=3048
Recimo tale tema na subaru forumu mi vedno da misliti, da stari avti še niso za stran, čeprav jim vrednost pada: http://www.subaru-slo.net/forum/viewtopic.php?t=3048
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
tale model si je pa res vzel precej časa in evrov, ampak avto je pa res zrihtan b.p.oorosh napisal/-a:Recimo tale tema na subaru forumu mi vedno da misliti, da stari avti še niso za stran, čeprav jim vrednost pada: http://www.subaru-slo.net/forum/viewtopic.php?t=3048
jaz v take skrajnosti ne bom šel
najprej porihtam nujne zadeve na plehu (pragi, poden, obrobe) potem pa se bom odločil kaj naprej, odvisno od cekinov
motor je zaenkrat ok in upam, da bo tud naprej, ta teden ima redni servis na 160kkm.
a je že kdo obnovil megana tako kot ta model subaruja? po svoje bi bilo kar zanimivo, delov je dovolj, avto ima pa še kar nekak moderen videz