vžig megana

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
svaljkec

vžig megana

Odgovor Napisal/-a svaljkec »

lepo pozdravljeni
evo spet jst z mojo kripo,megane l.98
moj problem pa je da ko sem odhajal iz službe dam kontakt ,lučke zasvetijo,slišim pumpo ki zalaufa obrnem ključ da se avto vžge pa tišina,tut zavergla ne,luči in radio pa delata normalno.
kaj bi lahko bilo narobe
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

če niti ne obrne motorja bo verjetno kr zaganjač. tak da probaj kaj na tem preverit.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
svaljkec

sploh ga ne obrne,popoldne sm se normalno pripeljal v službo,ni čist nič zezal,a ga kej vlaga daje k je tako vreme
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

pr meganih tud rade volje zaganjač zašteka in ga sploh ne vrne na prvotno pozicijo, tako bi moral dat v treto pa mal porint avto da vrže nazaj v pozicijo. drgač to je samo opcija do prvega servisa. to morš dat čimprej porihtat, da ne bo nastala večja škoda, pa da ti nebo slučj neslo zobnike na vztrajniku, stem se ni za špilat.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kot so ti drugi povedali lahko da je zaganjač. Verjetno so kartačke primile. Malo ga udari s kladivom da popustijo in probaj.
Uporabniški avatar
jony

Odgovor Napisal/-a jony »

lohk je tudi avtomat zaganjača

( pri meni je blo da ko se je motor segrel ni hotel več vžgati, ko pa se je shladil je vžgal)
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

megan ne vžge

Odgovor Napisal/-a zizek »

Na zaganjač greta dve žici gor,ena je debelejša ki gre direkt z akumulatorja druga tanjša pa z klučavnice.In tu zmeri če maš tok ko obrneš ključ,da neboš razmetaval,če slučajno nebo treba.
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

prvo ga probaj malo porinit tak ko je reko wily, če pa nebo šlo pa zmeri tok, lahko da je kaj narobe z relejem ali pa klučavnico. preveri če majo kabli vredo stik da niso oksidirani, predvsem tisti tanki ki gre iz klučavnice.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Ti samo lepo pusti avto tam kot je, pa nič ne rini na silo. Vzani kladivo pa lepo po zaganjaču vdari in bo šlo.

Kje je ta zaganjac? Ce gledavo v blok masine, imava na levi strani 2 vidna jermena. 1 gre proti maski je za servo, drugi kateri gre proti kabini bi bil ustrezen.

Ce bi bil akumolator zanic bi mi radio delal? Pomoje ne ali pac?

Drugace ti pa kadar je akumulator zanic vrze dnevni stevec na nulo v kolikor imas digitalnega in uro na armaturi tudi vrze na nulo.

Zaganjac je pa na sredini zadaj, vzporedno z motorjem, njegov dela pa sega v notranjost menjalnika in tudi prisrafan je na menjanik.
Ima pa zaganjac med drugim nase speljano eno tanjso zico, ki se vcasih sama sname ali pa segnije konektor in pade proc.

Pa vceri je cist normalno delu.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
svaljkec

evo dons mi je pa iz prve vžgal,sm pa opazil da mi voda kaplja iz antene ko je dež,a ma to kej veze
Uporabniški avatar
jony

Odgovor Napisal/-a jony »

a si potem poskušal ko se je segrel še enkrat ugasnit pa vžgati
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

svaljkec napisal/-a:evo dons mi je pa iz prve vžgal,sm pa opazil da mi voda kaplja iz antene ko je dež,a ma to kej veze
Blokada motorja je v stiku, zato kdaj ne zazna, da si jo izklopil.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
kunte
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a kunte »

Enak problem ima na Cliotu 1.2 16v 02 letnik.Zamenjati sem dal krtačke na starterju in je bilo en dan dobro ,pa je spet začelo nagajat. Šel sem k avtoelektričarju ,pridem tja avto začne normalno vžigat . Sreča je bila ta da ima on tudi cliota, ga je hotel premakniti pa mu ni vžgal ,ravno tako kot moj clio. Po kratkem pregledu in merjenju je ugotovil ,da nima dobrega stika na kablu , ki pride iz ključavnice.Tudi na mojemu cliotu zamenjava kabel čevelček. Po enemu mesecu zopet ne vžge.premigal sem kabel čevelček in nič ne pomaga. Ko sem prišel iz službe domov je avto spet začel normalno vžigati.Preventivno sem pošprical konektorje relejev pri motorju. Če bom dobil nove releje bom poskusil še te zamenjati. Zanima me še ali je lahko okvara na ključavnici in kakšna je cena ključavnice
Vse kaže , da je bil kriv avtomatna zaganjaču!
Odgovori