nabavil megana 2.0 letnik 1996

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
bori

nabavil megana 2.0 letnik 1996

Odgovor Napisal/-a bori »

evo mene novinca na vašem forumu, da slišim kaj menite o meganu letnik 96, od 1. lastnika, 2.0 8V, F3R, 150kkm, rt oprema :lol: in če ga je kdo že imel so info dobrodošle :P

saj sploh ne vem kaj me čaka :roll: ampak avto gre kot se šika, poraba sam bog ve, pri 120kkm menjana sklopka, zobati jermen in vsa ostala kramarija, ne dela ventilator kabine (dela samo na šesti stopnji) pa meglenke ne svetijo :? pa spredaj na podvozju kr fajn nekaj poka ko se pelješ po slabi cesti :? v ovinkih pa lepo pelje, nc posebnega

glede rje pa raje ne govorim, spomladi takoj gre na krpanje podna pa pragov:P

ampak avto pa res vleče k norc :wink:
Uporabniški avatar
payo
Kraj: republika Prekmurje

Odgovor Napisal/-a payo »

Lepo lepo dej še kakšne slike prlimaj 8)
So ljudje, ki vozijo renaulta in so ljudje, ki ga še bodo.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pozdravljen na forumu.
Glede na to kaj si kupil je težko komentirat ker ne vem koliko si dal. Drugač z mašino pomoje ne boš mel problemov. Isto ma uporabnik oorosh v scenicu. To da ti poka po slabi cesti je spet težko. Lahko je končnik, lahko roka, lahko homokinetični zglob. Namotaj volan v eno smer do konca in spelji in probaj tudi v drugo smer. Spelji malo bolj sunkovito (brez kopanja). Če ni nobenega zvoka pol ni problem v homokinetičnem zglobu ampak ostale dve stvari. To je če je na podvozju. Lahko je pa tudi kak nosilec motorja. To je težko tako povedat.
bori

ja včeraj je kolega pregledal podvozje in zamenjal oba homokinetična zgloba,ker sta bila že zelo zdelana, strošek 2*12 eur za nova zgloba :D , zadeva dost manj poka ampak še vedno se nekaj sliši po luknjah ampak nic posebnega ni opazil, ko je pregledoval avto, vzmeti so cele, pravi da to poka tam kjer sta vpeta vzmet in amortizer na karoserijo in da zaenkrat ni potrebno nič menjati.
nosilci motorja so pa bili že menjani, se vidi da so novi.

zdaj pa k drugemu kolegu da mi pove kaj me čaka glede obnove podna in pragov :roll: tukaj me bo pa verjetno finančno pretreslo :lol:
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Ventilator je tud men tako crknal, samo en upor pregori, ki ga lahka za par evrov menjaš noter pod stikalom za ventilator, pol pa delajo tud druge stopnje ventilacije.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

dej pokaž kake slike avta
bori

wily napisal/-a:dej pokaž kake slike avta
uf, slike ja...moram avto oprat da bo saj nekak zgledal, ker trenutno me je kr malo sram da je tako usran :lol: ko pa je opran pa strela kr dobr zgleda, temno moder, manjka samo spojler na zadnji havbi pa lite felgice :twisted:
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

schik napisal/-a:Drugač z mašino pomoje ne boš mel problemov. Isto ma uporabnik oorosh v scenicu.
Šele zdele videl temo...

Glede motorja je tko, pri F3R znajo biti problematične cinšpule, jaz sem eno že menjal, mam pa vedno eno na rezervi, če bi slučajno odpovedala druga. Drugih težav te motorji nimajo, mali servisi na 10.000 km, veliki vsakih 5-6 let pa maš mir. Zanimivo pa je, da si dobil megana s takim motorjem, ker jih praktično ni. Že scenici z F3R so prava redkost, megane moraš pa iskati z tavelko lupo. :lol:
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
bori

cinšpula je bila ena že menjana, drugo imam že nabavljeno (50eur original), moral bi zamenjati cel reostat ker ima avto original klimo in je vse zalito v enem ohišju in se ne da nič popravljati (nov je 50eur) ampak dokler ventilator še dela na eni stopnji bom še počakal, drugo je ok, razen meglenk, nobena ne dela, žarnice so ok verjetno bom moral menjati volanske kontrole. pri 130.000 menjana sklopka, zobati jermen, vodna črpalka, katalizator, trenutno ima 155000.

poraba v povprečju 9 litrov na kratke proge in vklopljeno klimo

rje je kr nekaj, :roll: ampak ni sile, spomladi gre v popravilo.

je pa avto preverjeno od prvega lastnika, sem se pozanimal, imam tudi originalni uvozni kartonček od revoza, servisno knjigo in celo oba ključa :D
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

bori napisal/-a:rje je kr nekaj, :roll: ampak ni sile, spomladi gre v popravilo.

je pa avto preverjeno od prvega lastnika, sem se pozanimal, imam tudi originalni uvozni kartonček od revoza, servisno knjigo in celo oba ključa :D
Sva povsod na istem, hehe. :)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
bori

meni bo rjo popravljal znanec, ki to dela popoldne doma v garaži da še nekaj zasluži zraven :lol: zato verjetno ne bo predrago, bomo videli :roll:

je pa zanimivo tale rja pri meganih, doma imamo golfa letnik 98, prevoženga 160 kkm pa nobene sledu o rji, kot bi bil nov po podnu in blatnikih
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Megani Ph1 niso cinkani, cinkati so jih začeli po 1999.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Moj je ph-2 pa ni cinkan.
bori

oorosh napisal/-a:Megani Ph1 niso cinkani, cinkati so jih začeli po 1999.
sploh nisem vedel, da so megane tudi cinkali :? a so novi modeli tudi cinkani? kolk novejših avtomobilov pa je sploh še cinkanih? verjetno zelo malo a-ne :)
aja..a mogoče kdo ve, kje se dobijo ugodni novi deli za karoserijo- zadnji blatniki, pragovi..
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Malo pokliči naokoli: A-net, Herkules, Motomat, Euroton....
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Odgovori