spusti olje,to ti je prilika da ga promeniš.a možda i cevke.rontajzel napisal/-a:Kako pa je s cevko z oljem, če jo odklopim se bo olje razlilo?
Segrevanje zavor
Evo sedaj po 15 km prišel domov in avto je pri zaviranju začelo vleči v desno. Železno platišče ima tako temperaturo, da se ga ni mogoče dotakniti. Zadeve se žal ne morem lotiti, saj tu v LJ nimam nobenega orodja, do KK je pa kar daleč.
Potem, če ni treba olja ne bom spuščal, bom pustil cevko kar gor.
Nič, sem se odločil, da ne bom tvegal vožnje do doma, tako da grem jutri na servis tule v LJ.
Nič, sem se odločil, da ne bom tvegal vožnje do doma, tako da grem jutri na servis tule v LJ.
lej več kot 14 in 17 ključ ne rabiš ali celo 13. kolo dej dol pa dej čeljust dol tm ko pridejo ploščice noter, čeljust je iz dveh delov. bolj na vrhu maš vijake umes je pa taka črna gumica. tist dej dol potegen tist del z gumicam stran in ven potegen palčko, lpo pošmrgli pa lpo na maži z fetno pa dej pol vse skp nazaj. to je vse skp slabe pou ure dela. lej prešparu boš velik denarja, če pa nimaš orodja kontaktiri jera ali kirga druzga pa ti nej posodi pa se lot zadeve!rontajzel napisal/-a:Evo sedaj po 15 km prišel domov in avto je pri zaviranju začelo vleči v desno. Železno platišče ima tako temperaturo, da se ga ni mogoče dotakniti. Zadeve se žal ne morem lotiti, saj tu v LJ nimam nobenega orodja, do KK je pa kar daleč.
Evo sem ustavil na Renault Minuta servisu v Mostah in videl sledečo situacijo.
Disk pregret, ploščice uničene in zalimane na disk. Kolo se je komaj vrtelo.
Damo narazen in ocenimo situacijo. Potrebna menjava diska in ploščic.
Mehanik mi je odsvetoval menjavo le enega kompleta (disk in ploščici), temveč pri obeh kolesih. Strošek pridviden na cca 250 EUR z delom vred.
Odločim se, da mi zadevo samo namaže in da premislim in se vrnem.
Sedaj pa razmišljam o nakupu neoriginalnih delov in menjavi doma. Zanima me kje dobiti to najceneje pa kvalitetno.
Še slika:

Mehanik mi je odsvetoval menjavo le enega kompleta (disk in ploščici), temveč pri obeh kolesih. Strošek pridviden na cca 250 EUR z delom vred.
Sedaj pa razmišljam o nakupu neoriginalnih delov in menjavi doma. Zanima me kje dobiti to najceneje pa kvalitetno.
Še slika:

Ta disk je žarelrontajzel napisal/-a:Evo sem ustavil na Renault Minuta servisu v Mostah in videl sledečo situacijo.
Še slika:
kjerkoli boš kupoval boš prišel sigurno na tretino cene skozi ali pa še manj.. za clio 2 so oba diska 65e ploščice pa 30e, in tudi si sigurno vidu da nimaš kej delat eno uro če si še bolj počasen.. zavorna tekočina pa pri menjavi ploščic ne teče vn ker cevko ni treba odklopit razen če jo hočeš menjat, kar pa tudi nebi blo slabo če že delaš