Čipanje clio 1.5dci 60kw

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
perek
Kraj: Novo mesto

Čipanje clio 1.5dci 60kw

Odgovor Napisal/-a perek »

Zanima me,kdo ima kakšne izkušnje s tem,al se splača,kakšen poseg se mora opraviti,kolk škodujemo mašini,cena,itd...
Pišite sam tisti,ki poznate zadevo!
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Jaz sem imel čipanega Clio dCi letnik 2004 iz 82KM na 106KM - izmerjeno na valjih. Navora pa je bilo iz 200Nm na 246Nm. Čipal sem ga, ko je bil motor še v garanciji in ga imel čipanega skoraj 4 leta (potem sem ga prodal), prevoženih 150K km. Nobene težave, razen menjave EGR ventila, kar pa je bil kriv Petrol-ov dizel. Po menjavi EGR ventila sem 3 leta tankal samo na MOL-u in ni bilo nobenih težav več.
Čipan je bil v Črnučah pri firmi: http://www.chiptuning.si/
Cenik imaš tam.
Poraba je ostala enaka, v povprečju 4,5 l/100km, avto pa je letel kot sneta sekira. Polno naložen (trije možakarji + prtljaga) na AC v Vrhniški klanec štartali s 60km/h, na vrhu imeli 170km/h.
Edina slabost je bila, da je pod obremenitvijo, ko ga pohodiš, konkretno pokadil. Najbolj opaziš ponoči, če kdo za tabo vozi z lučmi in ga pohodiš. Zato bi morda priporočal, da ga čipaš na kaj manj konjev kot 106, da bi morda manj kadil. To se vse tam dogovoriš.
Drugače pa sem imel tudi prvi tehnični pregled in izpušni plini so bili OK. Tam na tehničnem ga itak torirajo v prostem teku in zato ne pokadi, pa itak samo CO2 merijo.
Postopek je pa tak, da ti s prenosnikom downloadajo tvoj originalen motorni program in ti uploadajo njihovega čipanega oz. spremenjenega. Vzame ti kakšne pol ure. Kasneje kdaj če želiš lahko dobiš originalen program nazaj, če bi ga npr. prodajal v kakšno avtohišo po principu staro za novo, oni ponavadi zahtevajo, da avto ni čipan.
Upam, da ti bo kaj pomagalo.
Uporabniški avatar
levc
Kraj: Kranj-Šenčur

Odgovor Napisal/-a levc »

Tudi jaz smse malo pozanimal glede čipanje 1.5dcija (65hp), mi je takoj majster odgovoril, da znajo biti problemi z šobami, da rade gredo potem.
Blo mišleno čipiranje na 80hp.

Lp Levc
Uporabniški avatar
noripodkraj
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a noripodkraj »

levc napisal/-a:Tudi jaz smse malo pozanimal glede čipanje 1.5dcija (65hp), mi je takoj majster odgovoril, da znajo biti problemi z šobami, da rade gredo potem.
Blo mišleno čipiranje na 80hp.

Lp Levc
ja možno, ker 65hp ima manjše šobe, kot jih imata 82 in 100hp....
clio 1.5dci

Odgovor Napisal/-a clio 1.5dci »

Zanima me cena chipanja Renault Clia 1.5 dci 82 km pri Rsr-U????
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Za take informacije (pa da bodo seveda ažurne) je najbolje, da pokličeš direktno njih saj boš zraven zvedel še kaj več kot ceno.

Lp
Odgovori