1.5 dci motor turbo polnilnik
1.5 dci motor turbo polnilnik
Zelo redko opazam,da kdo kaj pise o turbo tezavah motorja 1.5 dci. Zanimajo me vase izkusnje o teh motorjih, predvsem pa tezave glede turbo polnilnika. Ali je isto sranje kot pri 1.9 motorjih kjer opazam ,da pri okrog 150.000 km ze turboti umirajo.
celinko
mislim, da nimajo pretiranih tezav. Prej z EGR ventilom.
Mene pa nekaj drugega zanima. Imam novega Kangooja in je to moj prvi Renault z dizel masino, 1.5 dci (105KM). Je normalno, da se turbino tako slisi? Nisem namrec vajen, da turbodizli tako zvizgajo oz. ponavadi zvizgajo tako ocitno tik predn crknejo..

Mene pa nekaj drugega zanima. Imam novega Kangooja in je to moj prvi Renault z dizel masino, 1.5 dci (105KM). Je normalno, da se turbino tako slisi? Nisem namrec vajen, da turbodizli tako zvizgajo oz. ponavadi zvizgajo tako ocitno tik predn crknejo..
Pri meni se dogaja, da dokler je mašina mrzla, če mal bl pohodim ( vklučevnaje na cesto) in nato na hitro prestavim. Tko zažvižga kot bi nek pritisk spustu. Potem ko je topla pa tega zvoka ni.Fantocci napisal/-a:Pri 1.5dCI/105KM ze nove turbine slisno zvizgajo.
To dela že skos. Je pa megane 1,5dci 105KM l07. Sej ne vem če je to kej narobe sam zanima me kaj to naredi.
Re: 1.5 dci motor turbo polnilnik
Pri 1.9 in 2.2 dci so turbine kar problematične, sploh pri letnikih do konca 2003.celinko napisal/-a:Zelo redko opazam,da kdo kaj pise o turbo tezavah motorja 1.5 dci. Zanimajo me vase izkusnje o teh motorjih, predvsem pa tezave glede turbo polnilnika. Ali je isto sranje kot pri 1.9 motorjih kjer opazam ,da pri okrog 150.000 km ze turboti umirajo.
1.5dci s turbinami nimajo težav. Če že kaj crkne, je to zapacan EGR ventil, ali pa zapacane šobe.
Bor napisal/-a:Pri meni se dogaja, da dokler je mašina mrzla, če mal bl pohodim ( vklučevnaje na cesto) in nato na hitro prestavim. Tko zažvižga kot bi nek pritisk spustu. Potem ko je topla pa tega zvoka ni.Fantocci napisal/-a:Pri 1.5dCI/105KM ze nove turbine slisno zvizgajo.
To dela že skos. Je pa megane 1,5dci 105KM l07. Sej ne vem če je to kej narobe sam zanima me kaj to naredi.
Pri meni se to isto sliši , ni pa nič narobe!tak je! ma skriti tovarniški blow-off ventil