1.5 dci motor turbo polnilnik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
celinko

1.5 dci motor turbo polnilnik

Odgovor Napisal/-a celinko »

Zelo redko opazam,da kdo kaj pise o turbo tezavah motorja 1.5 dci. Zanimajo me vase izkusnje o teh motorjih, predvsem pa tezave glede turbo polnilnika. Ali je isto sranje kot pri 1.9 motorjih kjer opazam ,da pri okrog 150.000 km ze turboti umirajo.
celinko
ggorenc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a ggorenc »

mislim, da nimajo pretiranih tezav. Prej z EGR ventilom.

Mene pa nekaj drugega zanima. Imam novega Kangooja in je to moj prvi Renault z dizel masino, 1.5 dci (105KM). Je normalno, da se turbino tako slisi? Nisem namrec vajen, da turbodizli tako zvizgajo oz. ponavadi zvizgajo tako ocitno tik predn crknejo..

:?
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Pri 1.5dCI/105KM ze nove turbine slisno zvizgajo.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Fantocci napisal/-a:Pri 1.5dCI/105KM ze nove turbine slisno zvizgajo.
Pri meni se dogaja, da dokler je mašina mrzla, če mal bl pohodim ( vklučevnaje na cesto) in nato na hitro prestavim. Tko zažvižga kot bi nek pritisk spustu. Potem ko je topla pa tega zvoka ni.

To dela že skos. Je pa megane 1,5dci 105KM l07. Sej ne vem če je to kej narobe sam zanima me kaj to naredi.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

pri 1.5dCi 106km so turbine zelo glasne in je to normalno, za opisna pisk, kot da nekaj spusti pa ne vem kaj bi bilo.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: 1.5 dci motor turbo polnilnik

Odgovor Napisal/-a Stupo »

celinko napisal/-a:Zelo redko opazam,da kdo kaj pise o turbo tezavah motorja 1.5 dci. Zanimajo me vase izkusnje o teh motorjih, predvsem pa tezave glede turbo polnilnika. Ali je isto sranje kot pri 1.9 motorjih kjer opazam ,da pri okrog 150.000 km ze turboti umirajo.
Pri 1.9 in 2.2 dci so turbine kar problematične, sploh pri letnikih do konca 2003.
1.5dci s turbinami nimajo težav. Če že kaj crkne, je to zapacan EGR ventil, ali pa zapacane šobe.
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Bor napisal/-a:
Fantocci napisal/-a:Pri 1.5dCI/105KM ze nove turbine slisno zvizgajo.
Pri meni se dogaja, da dokler je mašina mrzla, če mal bl pohodim ( vklučevnaje na cesto) in nato na hitro prestavim. Tko zažvižga kot bi nek pritisk spustu. Potem ko je topla pa tega zvoka ni.

To dela že skos. Je pa megane 1,5dci 105KM l07. Sej ne vem če je to kej narobe sam zanima me kaj to naredi.

Pri meni se to isto sliši , ni pa nič narobe!tak je! ma skriti tovarniški blow-off ventil :lol:
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Ja to je sportiva, že v tovarni vgradijo :) heh. Naj čimdlje piska pa bo vredu. Dokler piska veš, da dela :)
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

1.5dci ima težave z EGR, Visokotlačno pumpo za nafto in posledično zamašene/okvarjene šobe

1.9dci pa ima težave z turbino ter ojničnimi ležaji
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Zakaj točno se zamašijo/pokvarijo šobe?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Visokotlačna pumpa se okvari oz. ležaj se razleti. Sam se ne razleti čist in potem vse te smeti/opilke najprej še mal prenaša po celotnem sistemu in ko enkrat pridejo do šob jih zamaši/okvari
Go HARD or Go HOME
Odgovori