Renault Clio 1.5dci:demontaža alternatorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
dark

Renault Clio 1.5dci:demontaža alternatorja

Odgovor Napisal/-a dark »

Lepo pozdravljeni vsi forumaši Renault-kluba.
Imam pa eno vprašanje- kako se demontira alternator na Renault Clio 1.5dci letnik 2003?
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Najprej odklopiš akumulator. Nato z alternatorja odklopiš vse kable popustiš jermen ki ga žene, nato pa odvijačiš oba vijaka ki ga drižita. Jermen pa je lahko napet z alternatorjem ali pa z posebej napenjalcem. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
dark

Sebastijan- to kar si napisal ti mi je jasno in mi ni problem. Ampak problem nastane potem, kako naprej? Kako se dobi alternator ven? Kakšen je sistem? A je sistem podoben kot pri Peugeotu 206Hdi-kjer se demontira klima kompresor? Clio je Dci 80ps.
Uporabniški avatar
cirilko
Kraj: okolica LJ

zdravo

Odgovor Napisal/-a cirilko »

jst sem odvil levi nosilec motorja in motor malenkost dvignu ven drugač ni šlo!(ne spomnm se ali zaradi vijakov...)
Carpe diem!
Uporabniški avatar
dark

Tako. Alternator je zunaj! Bilo je potrebno malce razmisliti in povprašati nekoga, ki se spozna na te Renaultove škatle. Prišel sem do zaključka, da je potrebno odviti Desni nosilec motorja in malenkost dvigniti motor. Zahvaljujem se Cirilku, ki je bil še najbližje k rešitvi demontaže.
Moram pa še napisati to, da sem že delal z veliko vozil(osebna,tovorna,kmetijska...) in še nisem imel takega primera! :mad:
Odgovori