avto trese

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
blue racer
Kraj: Novo mesto

avto trese

Odgovor Napisal/-a blue racer »

Imam naslednji problem, pred tremi mesci sem kupil twingota 2002 letnik ko sm ga kupil je avto ful treslo kadar sm bremzal (zviti diski), sem menjal diske in ploščice, bilo super....sedaj po 3 mescih, cca 3000 km avto spet isto trese...v čem je lahko problem!?

Lp, Gass
Slika
** Bit podgurc je luksuz **
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

A diski so bili novi ali so bili podrejani?
Uporabniški avatar
primc81

Re: avto trese

Odgovor Napisal/-a primc81 »

imam clio-ta 04 in za vsako, ko sem bremzal mi je avto treslo, čutil sem na volanu....
vzrok je bil v nekih gumijastih stabilizatorjih pri sprednjih kolesih....to se vidi s tem, da z rokami primeš prednje kolo vodoravno in ga pomigaš sem ter tja, če ima luft bi znalo biti to(sam sem sprva mislil, da je končnik vendar ni bil)
Uporabniški avatar
Grilzz
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Grilzz »

Upam da ne bo imel nihče nič proti, če kar tole temo uporabim.
Skratka.

Pri safraneu 2.5 l.98 se pri pospeševanju vse trese. Na sumu imam polosovine. Je kakšen način da se preveri njihovo stanje, tako na oko?
Uporabniški avatar
blue racer
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a blue racer »

dolenc napisal/-a:A diski so bili novi ali so bili podrejani?
Kupu novo diske in ploščice!
A je možno da je v čem drugm problem čeprav trese le takrat ko bremzaš!
Povdarek na tem da je blo nekaj časa uredu ko sm menjal zavore!
Slika
** Bit podgurc je luksuz **
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Grilzz napisal/-a:Upam da ne bo imel nihče nič proti, če kar tole temo uporabim.
Skratka.

Pri safraneu 2.5 l.98 se pri pospeševanju vse trese. Na sumu imam polosovine. Je kakšen način da se preveri njihovo stanje, tako na oko?
Kolega pravu da je pri njegovem cliotu isto treslo pri pospeševanju. So bile polosovine.
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

Grilzz napisal/-a:Upam da ne bo imel nihče nič proti, če kar tole temo uporabim.
Skratka.

jaz tudi mislim da so to verjetno polosi lahko pa je tudi kaki zglob. dvigni avto na dvigalo, prižgi motor pa naredi tako kot da voziš negdo pa ti naj spodaj pogleda.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

blue racer napisal/-a:Povdarek na tem da je blo nekaj časa uredu ko sm menjal zavore!
Če so neki slabi ponaredki zna bit marial, ko se malo pregreje hitro porozen in potem cuka pri bremzanju. Poglej, če so diski še vedno sijoči po vsej "bremzalni" površini ali imajo kake lise. Pri meni je bilo to.
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

blue racer napisal/-a:
dolenc napisal/-a:A diski so bili novi ali so bili podrejani?
Kupu novo diske in ploščice!
A je možno da je v čem drugm problem čeprav trese le takrat ko bremzaš!
Povdarek na tem da je blo nekaj časa uredu ko sm menjal zavore!
Kaj pa vodila od čeljusti so bla pogledana? Vračajo normalno nazaj? Ponavadi eno od vodil zariba in ne vrača nazaj kar pomeni da ti iz ene strani bolj obremenjuje disk kot iz druge.
Odgovori