Daljinsko zaklepanje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
ssimon
Kraj: LJ okolica

Daljinsko zaklepanje

Odgovor Napisal/-a ssimon »

Mene pa zanima če ima kdo kakšne izkušnje z daljinskim zaklepanjem ki ima ključ kot ausi ,ali to deluje na renojih,baje da daš svoj ključ not pa še čip.Prodajajo po 40 € Ali je to sama šara :P
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Evo en uporabnik je to zmontiru na svojo Laguno pa ga lahko prašaš kako je to zrihtu evo link: KLIK
Uporabniški avatar
ssimon

Hvala sem mu poslav ZS da mi mal razloži.
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

to sploh ni problem zmontirat sem mel na prejšnjem avto. problem je samo če maš kodno varovan vžig ker moreš prestavljat navitje, to pa je v steklenem ohišjo in se hitro zlomi pa še zelo majhno je. drugače pa je stvar kr vredo. pa če ne kupiš orginal vložka za kluč se malo igraš da si ga predelaš.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Greg007
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Greg007 »

žan napisal/-a:to sploh ni problem zmontirat sem mel na prejšnjem avto. problem je samo če maš kodno varovan vžig ker moreš prestavljat navitje, to pa je v steklenem ohišjo in se hitro zlomi pa še zelo majhno je. drugače pa je stvar kr vredo. pa če ne kupiš orginal vložka za kluč se malo igraš da si ga predelaš.
To tudi mene zanima.
Na Cliotu (katerega smo obdržali) je najprej crknila tista zadevica na ključu, ki se povoha s ključavnico ali elektroniko v njej. OK nabavim nov original ključ brez daljinskega upravljalca za centralno zaklepanje.
Mehanik tisto zadevico s ploščice v ključu odcvika, iz novega prestavi čip in vse zopet deluje.
Zdaj (že nekaj časa) pa je crknilo tisto blesavo gumijasto stikalo na ploščici, tako, da daljinsko zaklepanje ne deluje več.

Ali si s tem ključem (če ga naročim) lahko kaj pomagam (če seveda prestavim tisti čip za deblokado motorja), da bi daljinsko zaklepanje spet delovalo ?
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

Greg007 napisal/-a:
žan napisal/-a:to sploh ni problem zmontirat sem mel na prejšnjem avto. problem je samo če maš kodno varovan vžig ker moreš prestavljat navitje, to pa je v steklenem ohišjo in se hitro zlomi pa še zelo majhno je. drugače pa je stvar kr vredo. pa če ne kupiš orginal vložka za kluč se malo igraš da si ga predelaš.
To tudi mene zanima.
Na Cliotu (katerega smo obdržali) je najprej crknila tista zadevica na ključu, ki se povoha s ključavnico ali elektroniko v njej. OK nabavim nov original ključ brez daljinskega upravljalca za centralno zaklepanje.
Mehanik tisto zadevico s ploščice v ključu odcvika, iz novega prestavi čip in vse zopet deluje.
Zdaj (že nekaj časa) pa je crknilo tisto blesavo gumijasto stikalo na ploščici, tako, da daljinsko zaklepanje ne deluje več.

Ali si s tem ključem (če ga naročim) lahko kaj pomagam (če seveda prestavim tisti čip za deblokado motorja), da bi daljinsko zaklepanje spet delovalo ?
ja bi se dalo. najbolše da orginal centralno vržeš ven pa zmontiraš tega pa ti bo ziher delovalo. tisto ko pa si reko da se povoha z klučavnico si verjetno kodno varovanje mislo :lol: to navitje za kodno varovanje prestaviš ali pa obdržiš isti ključ pa maš daljinca kot obesek na ključih, če se ti ne gre za drug ključ.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
ssimon

No evo jest sm to kupu in dons tud zmontiral sej ni tak problem če se mal poglobiš.

Slika
Prvo sem sam tko prklopu da vidm če dela in če bom zmogu.
Rdeč kabel na stalni + in črn na maso
Slika
Potem pa rumenga in rumenočrnega na maso pri gumbu in oba bela na komando za zaklep in odklep ker ima negativno proženje
Slika
potem ostaneta še 2 rjava za žmigovce ki jih tud zvežeš na gumb za vse 4 smernike ostali kabli so pa za druge zadeve ki mene ne brigajo.Zdej sem lepo vse zvezu in pospravu škatlo pod radio odzadej za gretje in sestavu nazaj in zadeva deluje.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Zanimivo, koliko € pa pride tak kit? Ker tudi mene malo matra, da bi nadomestil IR sistem s radijskim, že zaradi dometa.

lp :)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
ssimon

oorosh napisal/-a:Zanimivo, koliko € pa pride tak kit? Ker tudi mene malo matra, da bi nadomestil IR sistem s radijskim, že zaradi dometa.

lp :)
Za tole zadevo sem dav 40€ skupaj s nastavki ključa za renoja.
Domet je pa hud jest avto lohk zaklenem iz hiše do nadstreška pa sploh ni tolk bliz pa še garaža je vmes.Kupu sm ga pa tuki v ljubljan na dunajski
Jest sem zaenkrat ful zadovoln končno mi ni več treba zaklepat na ključ.
A-Vesta d.o.o.
Tel: 031 359117
Odgovori