Laguna II 2.2. dci problem - pri sobah je crno kot asfalt

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jausovec

Laguna II 2.2. dci problem - pri sobah je crno kot asfalt

Odgovor Napisal/-a jausovec »

Zdravo.

Imam eno vprasanje. In sicer si lastim Laguno II 2.2 dci, na kateri je bil menjan motor (baje obnovljen Renaultov - tako so rekli na servisu). In sicer pred dobrimi 20k km. Sedaj sem opazil zadnjic slucajno, da je zgoraj, ce odstranim ono plastiko pri sobah (gledano od spredaj z leve) 1 in 3 crno okrog. Na plastiki pa je ona goba kar skurjena :S. Potem je mehanik malo saril z izvijacem in je odkrusil en del te crne zgage - zgleda tako kot asfalt. In pa tudi malo smrdi. Ker sem bil to na KIA servisu, so mi rekli, da so verjetno sobe... Ko se ma se ustavil na Renault servisu (brez rac testa - samo ogled), pa mi je tam mehanik rekel, da je mogoce krvi samo oni slauh, ki pejle do sob... JE pa res, da avto v prostem teku trese... Sit pa taki obnovljeni motorji :)

Torej, ce ima kdo kake izkusnje s tem ali predlog, se res toplo priporocam...
(in ko bo denar, bomo nabavili Hondo Accord Tourer :) )

Lp, Uros
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Laguna II 2.2. dci problem - pri sobah je crno kot asfal

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Ce ti avto trese in nima dovolj moci, potem mozno da motor laufa po 3 cilindrih. Od cesa se ti je pa naredila tista crna snov pa res nebi vedel, najbolje da gres na servis vprasat, oz naj ti zrihtajo brezplacno, ce si avto kupil pred kratkim.
Slika
Uporabniški avatar
jausovec

Odgovor Napisal/-a jausovec »

Zdravo.

Avto je moj ze skoraj 1 leto... Pred tem je bil menjan motor. Moci mu ne manjka (sicer vcasih gre kot zmesan, vcasih pa mu ni najbolj - ne da ne gre, gre pac malo slabse recimo kakih 10%). Mam pa v planu narediti veliki servis in poslihtati vse po 15.10. (penzija pac - no, tak nizka placa da je skoraj enako :) ). Je pa motor treslo ze ob nakupu in so menjali nosilec, pa je bilo ok, sedaj pred kakim mesecem, dvema pa se je spet zacel trest. Vcasih bolj, vcasih manj...

V bistvu me zanima samo ali so res sobe (drago ko pes) ali je samo oni slauh (okoli 70eur).

Lp
Uporabniški avatar
hermand

Odgovor Napisal/-a hermand »

To ti spusca tesnilo pod sobo in tako piha ven kompresija motorja in tudi nafta. Ko motor laufa poglej ce kaj piha pri sobah ven, dokaj pogost pojav pri teh motorjih, snov ki je nabrala na pokrovu ventilov je pa taksna kot asfalt.

LP
Uporabniški avatar
FRS1800

Odgovor Napisal/-a FRS1800 »

Mogoce povratni vod goriva?...to gre rado...
Uporabniški avatar
strickorle

Odgovor Napisal/-a strickorle »

Pozdravljeni
Ta avto od Jauševeca sem lani v decembru kupil jaz.Lahko rečem,da je bil motor zanemarjen,po izgedu šob pa lahko trdim,da so to nekaj sami čarali-zelo nestrokovno.Res je pri dveh cilindrih preplozalo podloške šob,pri eni pa je bilo ležišče šobe tako uničeno,da je bilo potrebno porajbat le tega,insicer za debelino ene podložke.To seveda ni bilo vse.Zaradi dolgotranjega puščanja kompresije je temperatura plinov stopila tesnilo pokrova ventilov-iztekanje olja.Mehankar mi je zadevo saniral,ko se odpeljem domov,zopet masten motor vzrok pušča servo pumpa.Takoj drugi dan nabavim obnovljeno v LJ.zamenjamo in sedaj vse deljuje kot je treba.Menjati bom moral še nosilec motorja,potem pa lahko le upam da bo avto saniran.In koliko me je koštalo?-materjal 400E,delo 400E,če računam še nosil.motoraja,ki bo cca150E pa pride vse 1-ga jurja.Ker je avto vleklo na levo,sem šel na optiko 38E,. Sedaj lahko le upam,da je res menjan motor kot trdi prodajalec Uroš in mi bo avto delal kot treba
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

strickorle napisal/-a:Pozdravljeni
Ta avto od Jauševeca sem lani v decembru kupil jaz.Lahko rečem,da je bil motor zanemarjen,po izgedu šob pa lahko trdim,da so to nekaj sami čarali-zelo nestrokovno.Res je pri dveh cilindrih preplozalo podloške šob,pri eni pa je bilo ležišče šobe tako uničeno,da je bilo potrebno porajbat le tega,insicer za debelino ene podložke.To seveda ni bilo vse.Zaradi dolgotranjega puščanja kompresije je temperatura plinov stopila tesnilo pokrova ventilov-iztekanje olja.Mehankar mi je zadevo saniral,ko se odpeljem domov,zopet masten motor vzrok pušča servo pumpa.Takoj drugi dan nabavim obnovljeno v LJ.zamenjamo in sedaj vse deljuje kot je treba.Menjati bom moral še nosilec motorja,potem pa lahko le upam da bo avto saniran.In koliko me je koštalo?-materjal 400E,delo 400E,če računam še nosil.motoraja,ki bo cca150E pa pride vse 1-ga jurja.Ker je avto vleklo na levo,sem šel na optiko 38E,. Sedaj lahko le upam,da je res menjan motor kot trdi prodajalec Uroš in mi bo avto delal kot treba
Ha, ha , obnovljen motor...
Le za prodajo....2.2dci itak.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Z nakupom lagune II se moraš na žalost sprijazniti z velikimi izrednimi stroški. :(
Zato jim tudi cena zelo pada. Dobi se jo že za manj kot 3.000€, rezervnih delov je pa tudi na pretek.
Slika
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Upam da bo mel srečo z ono hondo :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
strickorle

Odgovor Napisal/-a strickorle »

...ko bi jo le imel se jaz,..
Odgovori