počen feder

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
dynamic

počen feder

Odgovor Napisal/-a dynamic »

Danes se mi je zgodilo sledeče. Počil mi je feder ( ne amortizer) na prednjem kolesu na laguni II. Ne moreš verjet. Dobro je sam to da se mi je avto sesedel ko sem speljal in ne npr. na avtocesti. A je še kdo imel tak problem.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Neki podobnega se je men zgodilo na Cliu II in sicer obe zadnji original vzmeti so mi počle na spodnjem delu, kjer pridejo ožje da nasedejo na centrirni obroček.

Mogoče bi blo preventivno menjat še vzmet na drugi strani, da se ti ne ponovi kaj podobnega, čeprav se to bolj rekdo zgodi :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
dynamic

kmetek napisal/-a:Neki podobnega se je men zgodilo na Cliu II in sicer obe zadnji original vzmeti so mi počle na spodnjem delu, kjer pridejo ožje da nasedejo na centrirni obroček.

Mogoče bi blo preventivno menjat še vzmet na drugi strani, da se ti ne ponovi kaj podobnega, čeprav se to bolj rekdo zgodi :roll:

Ja itak sem obe naročil.Samo se mi čudno zdi ker nekaj takega nisem še slišal.Avto je original. Ponavadi so bili problemi kadar se je fedre rezalo da je bil avto nižji.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ja meni je 2 leti nazaj med vožnjo pri cca 60kmh v ovinku ftrgalo na R19 desno sprednjo fedro samo smrdet je začelo ker je drsalo po gumi, še dobro da sem pravi cajt ustavil, avto odšlepal menjal in vozi naprej, pa še danes ne vem kako in zakaj, mogče starost
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Danes se mi je zgodilo sledeče. Počil mi je feder ( ne amortizer) na prednjem kolesu na laguni II. Ne moreš verjet. Dobro je sam to da se mi je avto sesedel ko sem speljal in ne npr. na avtocesti. A je še kdo imel tak problem.
Utrujenost materiala ali pač preslaba kvaliteta izdelave. Zagotovo pa nisi edini, ki se mu je to zgodilo, saj je tudi Shusu oz. njegovemu očetu počil feder na laguni II. Več pa v tej temi.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Ma to zato poka ker je feder plastificeran,pol se pa pod tisto plastiko ustvar kondenz in počasi prerjavi, saj pr enmu mojmu je blo tko.
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Spidojc pomoje je tud še najbolš razlaga ja, ker pr mojih je isto blo popokano tisto po vrhu in je zgleda prerjavelo dokler ni počlo.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Spidojc napisal/-a:Ma to zato poka ker je feder plastificeran,pol se pa pod tisto plastiko ustvar kondenz in poèasi prerjavi, saj pr enmu mojmu je blo tko.
nič ne prerjavi, zgleda kot nov, na celem ga utrga
zanič material, nič drugega

pa zanimivo kako tanki so te fedrčki na laguni, glede na težo in velikost avta bi pričakoval kaj bolj konkretnega
morda zato prej poči ker je manj materiala in mora biti trši pa se prej zmatra

fedri na R18 ali R21 so prav konjski v primerjavi z laguno, če nebi vedel iz kje so bi rekel da so s kakšnega twinga :lol:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Pri menjavi vzmeti preverite pravilno delovanje ležajev na amortizerju - v koliko rahlo blokirajo se sila obračanja prenese na vzmet, in posledično sledi lom vzmeti.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
dynamic

Fan napisal/-a:Pozdravljeni

Pri menjavi vzmeti preverite pravilno delovanje ležajev na amortizerju - v koliko rahlo blokirajo se sila obračanja prenese na vzmet, in posledično sledi lom vzmeti.

Lep pozdrav

Hvala za nasvet.
Uporabniški avatar
vojko1962

Re: počen feder

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

dynamic napisal/-a:Danes se mi je zgodilo sledeče. Počil mi je feder ( ne amortizer) na prednjem kolesu na laguni II. Ne moreš verjet. Dobro je sam to da se mi je avto sesedel ko sem speljal in ne npr. na avtocesti. A je še kdo imel tak problem.
Tudi meni je počil levi prednji 3 dni pred novim letom,k sreči ko smo dajali avto iz garaže.Mehaniki so rekli da je to kar pogosta okvara.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
dynamic

Ja sprednji levi. Spodaj kjer je v plastiki je počil.Baje slab materjal.Sam dobro je to ker se je zgodilo kadar je bila premičnina na mestu. Menjal oba sprednja in spet laufa.
Odgovori