laguna 2-zadnji diski

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

laguna 2-zadnji diski

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Kupujem nove zadnje diske za laguno 2 GrandTour, 1,9 dci 88kw, 03 letnik. Ker nebi hotel kupiti napačne, bi rabil pomoč. Mehanik mi je rekel da obstajajo različni z nekakšnim zobnikom za abs senzor in z magnetnim lažajem za abs senzor. Sedaj mi ni jasno nič. Pri meni v trgovini imajo samo eno vrsto zadnjih diskov za laguno2 (z ležajem in to je to). Vem da so imele vse lagune2 vgrajen seriski abs in bi bilo logično da so diski enaki. Prosim pomoč.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Vsi zadnji diski za laguno2 so enaki po dimenziji,paziti pa moraš da boš kupil take,ki imajo tudi magnetni obroček brez katerega ti ne bo delal ABS.Nekatere kopije tega obročka nimajo.Obroček je nalepljen na notranji strani diska,na tistem delu kjer se vgradi ležaj.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Jaz sem pustil stare obročke za ABS in dela uredu. Pa če pripomnim še to, ko sem stare diske vzel dol, so obročki ostali na osovini. Čisto narahlo sem jih obrisal in dal gor nove diske.
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

ja na notranji strani diska je nekakšen obroček (ki pa ni sklenjen v cel krog)ima pa 2 majhne luknjice na vsaki strani, a govorimo o istem obročku.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Ne, tisto je kot ena "podložka" ali varovalka zaradi ležaja. Obroček za ABS je na osovini ne na disku. Vsaj pri meni je bilo tako.
Sicer pa če daš št. šasije ti bodo valjda prave diske prodali....
Zadnjič spremenil dolenc, dne 26 Jan 2010, 00:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
vojko1962

Tisto je zegerjev obroček-varovalo ležaja.ABS magnetni obroč je bolj ven na robu ustja kjer se vgradi ležaj,in je popolnoma okrogel.
dukw

Odgovor Napisal/-a dukw »

zdravo!

upam da ne bo nič narobe če pristavim svoj piskrček k tejle temi... ker so bile stari diski in ploščice na moji laguni že precej glasne, sem pred dnevi zadevo zamenjal. kot se spodobi smo najprej naročili napačne diske, torej brez ležajev (ponucali naj bi se stari) in brez magnetov.
no, naslednji dan dobimo pravo robo, mehanik mi zmontira in vidt je blo vse ok (dnevno se vozim do lj, to je približno 3okm). nakar se lepo nedeljo odpravim proti gorenski, do koder nism pršu, laguna je prišla domov z avtovleko - diski so bli razgreti do te da so spremil barvo, feltne so ble vroče (se ne da opisat). k se je zadeva ohladila so ploščice zagrable in avto ni biu za vozt. očitno mi je ponoči malenkostno zmrznla ročna... zdej smo ročno odklopl, avto se na neravnini v leru premakne, torej ploščice ne držijo, se pa diski že pri krajših vožnjah močno pregrejejo (tolk da zasmrdijo), torej sklepam da nek dotik je. vprašanje je: ali je varno zadevo zvozit še malo ali je potrbno zamenjat/obnovit čeljusti?
Uporabniški avatar
vojko1962

dukw napisal/-a:zdravo!

upam da ne bo nič narobe če pristavim svoj piskrček k tejle temi... ker so bile stari diski in ploščice na moji laguni že precej glasne, sem pred dnevi zadevo zamenjal. kot se spodobi smo najprej naročili napačne diske, torej brez ležajev (ponucali naj bi se stari) in brez magnetov.
no, naslednji dan dobimo pravo robo, mehanik mi zmontira in vidt je blo vse ok (dnevno se vozim do lj, to je približno 3okm). nakar se lepo nedeljo odpravim proti gorenski, do koder nism pršu, laguna je prišla domov z avtovleko - diski so bli razgreti do te da so spremil barvo, feltne so ble vroče (se ne da opisat). k se je zadeva ohladila so ploščice zagrable in avto ni biu za vozt. očitno mi je ponoči malenkostno zmrznla ročna... zdej smo ročno odklopl, avto se na neravnini v leru premakne, torej ploščice ne držijo, se pa diski že pri krajših vožnjah močno pregrejejo (tolk da zasmrdijo), torej sklepam da nek dotik je. vprašanje je: ali je varno zadevo zvozit še malo ali je potrbno zamenjat/obnovit čeljusti?
To pa je smola.Najbrž bo potrebno poservisirati ali celo menjati čeljusti,pa tudi diski so se pregreli in posledično skrivili,tako da bo tudi na tem treba nekaj ukreniti-menjava ali poravnanje.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Spet lahko zamenjate zavorne diske in ploščice ( so pregrete ), obnovite ali nabavite nove zavorne cilindre, ter zamenjate zavorno tekočino ( je pregreta )

Pri montaži novih zavornih diskov in ploščic ni nihče preveril pravilno delovanje zavornih cilindrov, ki pa so rahlo blokirali ( standardna napaka ) - torej sedaj imate pregrete zavore, te pa imajo slabši zavorni učinek in veliko krajšo življensko dobo - potrebno še enkrat menjati.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
dukw

Odgovor Napisal/-a dukw »

hvala za odgovore. res smola, nekako sem upal na minimalne stroške, kaže pa ne najbolje....

ali lahko kdo priporoči kak servis v lj z okolico kjer bi ugodno obnovili cilindre? oziroma verjetno rabim prej kak strokovni pregled...
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

ce so diski spremenili barvo so tudi ti zanic ker so prav tako pregreti in ne funkcionirajo kot morajo!!!
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Odgovori