Scenic II 1.5 dCi - težave

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
moped

Scenic II 1.5 dCi - težave

Odgovor Napisal/-a moped »

Pozdravljeni
Kot v naslovu piše, imam Scenica II 1.5 dCi. Avto ima skoraj 130kkm. Glavni servis je bil narejen (jermeni). Sedaj se mi je pa pojavila težava, da avto kuri veliko olja. Od servisa naprej mi je v 14kkm pokuril 2l olja. Toliko sem ga dolil, da mi ni več na armaturi jokal, da ga je treba doliti. Avto olja ne spušča, ker ga imam v garaži in na tleh ni nobenih madežov.
Kaj bi lahko bilo?
No druga stvar so senzorji za odklepanje na vratih. O tipkah za zaklep je bilo že veliko napisanega pa naj samo omeni, da sedaj dela samo na sovoznikovih vratih in prtljažniku. Senzor za odklep pa ne dela več na voznikovi strani. To pomeni, da je avto treba na voznikovi strani odkleniti s pritiskom na kartico. Avto se potem tudi včasih čudno obnaša, saj ko ga odklenem s kartico se mu kar malo "zmeša" in se začne avto kar sam odklepati in zaklepati. Pred tem, ko je senzor za odklep še delal, se pa niso odklenila zadnja vrata na voznikovi strani. Verjetno proble za kakšnega avtoelektričarja? Če ima kdo mogoče kakšen nasvet...
Tretja stvar, ki me nervira. Avto ima avtomatsko klimo, ki ima funkcijo za odroševanje. Takrat se ventilacija in klima vklopita na polno. No to je še vse ok, samo ko hočem to funkcijo izklopiti...npr. s tipko AUTO, da bi se preklopilo nazaj na avtomatiko, ventilacija še zmeraj dela na polno. Tudi če jo zmanjšujem z tipko za zmanjšanje ventilacije, na displayu kaže vedno manj stopenj, ampak dejansko pa piha še vedno na polno. Noče je izklopiti, čeprav na displayu kaže, da je že izklopljena....Spet prosim za pomoč...
Četrta stvar so prvi amortizerji. Pred kakšni mesecem sem pri vožnji čez ležeče policaje zalsišal čudn zvok v prvih amortizerjih. Kakor da bi se nekaj drgnilo. Vendar jih ne zabija. Je mogoče, da je prišla notri kakšna vlaga pa da so "zarustali". Ker glede na to, da jih ne zabija...naj ne bi bili še fuč. Ne vem...tavam v temi, če mi kdo lahko svetuje.
Hava za infote
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj se tiče druge in tretje stvari ne vem.
Prva stvar. Če oljnega madeža ne opaziš pol ti ga pije. Pelji se v dolino brez dotikanja gasa (recimo 500m ali 1 km) in ko prideš v dolino se obrni nazaj in pohodi gas. Če ti kadi modro pol ti pije olje. Če se je začelo to pojavljat takoj po servisu ga pelji nazaj in povej stanje. Kje olje pije je pa spet možnih več vzrokov. Lahko da bo turbina kmali šla. Kako olje so dali not?
Za amortizerje se pa da mislim da nekak zmerit kuk so še dobri. Najbolj enostaven test je da pri amortizerju avto pritisneš. Če se samo dvigne je OK, če se pa zagunca pa ni dobro.
moped

Odgovor Napisal/-a moped »

Ne vem točno katero olje so mi nalili na servisu. Sam se sedaj, ko sem ga dolival natočil olje, ki ga priporoča Renaul za dCi motorjet -> Elf Excillum. Najbolje, da se oglasim na servisu pa mu povem kako in kaj. SAmo upam lahko, da ne bo turbina kmalu crknila. Mogoče kdo ve kakšen strošek je to, da se vem pripravit, da vem kaj mi je narediti.
Odgovori