Senzor za ABS

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
maximus
Kraj: Slovenj Gradec

Senzor za ABS

Odgovor Napisal/-a maximus »

Kolilo kaj stane senzor za ABS na zadnjem desnem kolesu lagune letnik 2004?
Napaka se glasi :tokokrog zadnje desno kolo,,,,,Abs-esp se mi namreč prižiga in ugaša,že par dni,zdaj ko je sneg in mora avto bolj delat kot ponavadi :-)),,,Je imel še kdo drug take probleme,,, :?:
VSE SE DA ---- ČE SE HOČE....
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Drži fige da je res samo senzor, ker ta stane relativno malo.
Lahk da je ABS kompjuter, 250 rablen.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
maximus

Kk pa naj to izvem,,,če so mi na Renaultu rekli ,da gre za zadnje desno kolo,,,,??
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Najprej ščistite senzor, preverite prevodnost kabla/žic senzorja ter stik v konektorju. V večini primerov nagaja nekaj od zgoraj naštetega, vendar je lažje ( bolj gospodsko ) menjati cel senzor. V koliko imate možnost po čiščenju priklopite vozilo na tester, tako boste takoj vedeli ali ste odpravil napako ali vas čakajo stroški.

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
maximus

Najlepša hvala za odgovor,,,
Bom javil kaj je bilo,,,
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

Meni je na meganu coupe 1, prav tako prenehal delovati ABS in prižgala se je lučka.

Sem peljal na servis in je bila ugotovljena napaka na zadnjem levem kolesu. In sicer je bila pretgana žica senzorja. Nekako se je dotikala kolesa in jo je zbrusilo.

In nato so mi zlotali skupaj nazaj. Na pooblaščenem servisu, s priklopom na tester za vse skupaj 35€.
Barracuda1

Odgovor Napisal/-a Barracuda1 »

Kaj pa če ti ne gori lučka za ABS, tudi na testerju nič ne pokaže, ampak v praksi pa ABS ne dela? Kaj bi lahko bilo?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Mogoče ga sploh nimaš ;) šala
Za kater avto se to gre?
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Men je na megane 1 ph2 tud lučka za abs pržigala. Tester je pokazal zadnje kolo. No ni mi dalo miru in sem pod avtom vse konektorje predrmal in spucal ter dal nazaj in spel z vezicami in povil z izolir trakom. Od takrat naprej ni blo več težav. :)
Barracuda1

Odgovor Napisal/-a Barracuda1 »

Gre se za laguno II. Tak je, včasih prime kot mora, včasih pa sploh ne?! Obrniti me definitivno ne bi smelo (probal na snegu).
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Barracuda1 napisal/-a:Gre se za laguno II. Tak je, včasih prime kot mora, včasih pa sploh ne?! Obrniti me definitivno ne bi smelo (probal na snegu).
Mi mamo tak problem na scenicu 1 ph-2. Tk da ko rešiš bi me zanimal odgovor. Isto včasih dela kot treba, včasih pa blokira. Jaz sumim enega od senzorjev.
Uporabniški avatar
maximus

No torej jaz sem menjal senzor s prijalteljeve lagune,,pa ni pomagalo!!!!!!

Bil sem 100% ko je javil tester napako,,(prekinjen tokokrog zadnjega desnega kolesa) ,da mi bo novi senzor to odpravil, pa mi ne:-((((

Je pa res da mi zadnje čase napako javlja drugače,,,ko dam kontakt ,javi napako,,ko speljem ugasne in se nato med vožnjo spet prižge in ne ugasne več!!
Se komu sanja kaj bi lahko bilo ,glede na to da sem senzor že probal menjat in ni pomagalo?
Uporabniški avatar
scythe

Odgovor Napisal/-a scythe »

Daj poglej da ti ni zlamalo zobnika za abs... meni ga je zlamalo...pa sem prvo mislal da je senzor nakoncu smo ugotovili da je zobnik crknal ( popravilo DRAGO)
Uporabniški avatar
maximus

Kje pa je ta zobnik ABS?
Uporabniški avatar
scythe

Odgovor Napisal/-a scythe »

Za uzadi mislim da moraš dati disk dol da vidiš zobonik...je na pesti gor... če ti spredaj nese zobnik ga najebeš ker se ga neda dobit posebaj...samo celo polos moraš kupit :S
Odgovori