Vlečna kljuka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
defasturias

Vlečna kljuka

Odgovor Napisal/-a defasturias »

Prejle sem iz snega vlekel Renault Master-ja in mi je spredaj utrgalo vlečno kljuko. Je to del karoserije, ali lahko dobim brez problema novo? Se splača švasat novo ali var ne bo dovolj trden, da bi bila uporabna? Okviren strošek?

Avto je renault megane ph1 facelift.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Vlečna kljuka

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

defasturias napisal/-a:Prejle sem iz snega vlekel Renault Master-ja in mi je spredaj utrgalo vlečno kljuko. Je to del karoserije, ali lahko dobim brez problema novo? Se splača švasat novo ali var ne bo dovolj trden, da bi bila uporabna? Okviren strošek?

Avto je renault megane ph1 facelift.
Kako ti je odtrgalo spredaj vlečno kljuko, malce nerazumljivo je vse skupaj...ne štekam spredaj vlečno kljuko?

A to misliš tisti del ki ga spredaj našraufaš v vezno ( v odbijaču snameš plastični čep) ? ali zadnjo kljuko in ti je vse skupaj odtrgalo z nosilcel dol???
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
defasturias

Tisto kljukico pod sprednjim odbijačem, za katero se zapne avto ob nesreči, da se ga potegne na avtovleko. Nahaja se pa na desni strani (sovoznikovi strani).

Ja, pri enih avtih odstraniš plastičen čep, pri meganu je pa ta kljuka takoj pod odbijačem.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

defasturias napisal/-a:Tisto kljukico pod sprednjim odbijačem, za katero se zapne avto ob nesreči, da se ga potegne na avtovleko. Nahaja se pa na desni strani (sovoznikovi strani).

Ja, pri enih avtih odstraniš plastičen čep, pri meganu je pa ta kljuka takoj pod odbijačem.
Načeloma tega sploh ne rabiš.
V kolikor bi moral avto na vleko kdaj naložiti, pač poveš da je odtrgano vse skupaj, bo pač na sprednji del podvozja zahakljal, tud to se je že dogajalo....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Var bo dovolj držal, saj je tudi sedaj privarjena.
defasturias

Bom potem peljal k mehaniku, hvala zaenkrat.
Odgovori