Laguna 2 in tempomat

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

Laguna 2 in tempomat

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Včeraj mi je odpadel del vzmeti na sklopki pri laguni 2, takoj sem šel na servis in vzmet so mi zamenjali, danes se pa peljem po AC in tempomat mi mi ne dela več pravilno,(oz. se noče vklopiti) malo z nogo prerukam sklopko in stvar deluje. Verjetno da se sklopka ne povrne na pozicijo, kjer je senzor za on/off tempomat. A lahko stvar sam popravim ali naj grem nazaj na servis.Hvala!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Laguna 2 in tempomat

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Uff, še ena bolezen na Lagunah...tudi meni je odletel nek kos s pedala sklopke, vendar je vse normalno delovalo, tko da avta nisem peljal na servis....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

na vse to boš dobil odgovor, samo uporabi funkcijo išči - naknadna vgradnja tempomata v laguno II ;)
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Ja na servisu mi je rekel da so bile vzmeti naknadno vgrajene v vse lagune. Po defoltu jih pa kao ni bilo. Vzrok tega je pa cilinder sklopke, ker je rad crkoval, če ni bilo vzmeti!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
mikula

Odgovor Napisal/-a mikula »

Ulezi se pod volan, odsrani tapecerijo in poglej kako nalegajo kovinski nosilci sklopke in zavore na končna stikala katera prekinjajo delovanje tempomata.
Glede vzeti sklopke pa lahko povem, da je serijsko nimajo vgrajene vse laguneII.
Lep pozdrav Marjan
Odgovori