Predelava na plin

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
iro

Predelava na plin

Odgovor Napisal/-a iro »

Zanimajo me izkušnje, kako se obnese v 1.6 16v in drugih motorjih.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kot prvo, se ti splača??
premalo polnilnih postaj in premali doseg
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

V mislih sem imel kupiti že predelanega.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3407344&show=1
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Vožnja cenejša kot v dizlu. Edino vprašanje je kje boš tankal. Če imaš blizu doma črpalko pol ni tak problem. Če greš pa kam dlje so pa po avtocestah tudi črpalke. V SLO jih je še najmanj. Samo na tabli gledaš kje piše črpalka LPG al kaj že in ta ma plin. Če pa slučajno zmanjka maš še skos bencin. Je pa minus še da izgubiš del prtljažnika.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

pa tud, če bi mel res bliz črpalko morš tk skoz met bencin v keslu, ker prvo vžgeš na benz potem lahko prešaltaš na plin in že to je spet tk tk, ni tak velek strošek ampak po en stran je pa spet strošek, da maš dve gorivi skoz na nivoji.
Uporabniški avatar
schik

wily napisal/-a:pa tud, če bi mel res bliz črpalko morš tk skoz met bencin v keslu, ker prvo vžgeš na benz potem lahko prešaltaš na plin in že to je spet tk tk, ni tak velek strošek ampak po en stran je pa spet strošek, da maš dve gorivi skoz na nivoji.
Še zmeraj je bistveno ceneje. Avto ti pa sam preklaplja bencin in plin.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

schik napisal/-a:
wily napisal/-a:pa tud, če bi mel res bliz črpalko morš tk skoz met bencin v keslu, ker prvo vžgeš na benz potem lahko prešaltaš na plin in že to je spet tk tk, ni tak velek strošek ampak po en stran je pa spet strošek, da maš dve gorivi skoz na nivoji.
Še zmeraj je bistveno ceneje. Avto ti pa sam preklaplja bencin in plin.
odkdaj pa zdej sam priklopi?? jst koker vem je bilo in je še kr manual zadeva in to je od voznika odvisen na kaj se bo vozil in ne odvisen od avta, priklop mogoče ko je prazen rezervar, ampak drgač pa voznik priklop željeno gorivo.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

V ljubljani jih je kar nekaj.
Elektronika sama preklopi na plin ko je voda v motorju dovolj segreta.
Tako da ni potrebe po ročnem preklopu, je pa možen.
Ni noben na forumu ki ima vgrajen plin?
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Jaz sem imel plin.

Zadeva je ODLIČNA!! Priporočam!

Avto sam preklopi na plin že po nekaj metrih vožnje. Črpalk je vedno več. Benza porabiš tako malo, da ne boš vedel kdaj si ga natankal .. tistih par litrov, ki jih porabiš .. plin je pa "đabe", pa še manj davka boš po novem zakonu plačeval, tako da ti samo priporočam plin ..

Če te pa kaj več zanima, se pa lahko na PM zmeniva ali pa vprašaj tle.

Aja, pa predno ga kupiš, ga pelji na pregled plinske naprave .. sicer ne more biti nič narobe, ampak vseeno .. da boš lažje spal ;)
hrib
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a hrib »

Ne pretiravaj, kako hitro preklopi.
Preklopi takrat, ko ima hladilna tekočina 30-50 C, odvisno od nastavitve montažerja.
Ob -15c prevozim cca 3km, ob +10 pa cca 1,5 km predem mi preklopi na plin.(avto imam zunaj)

Ob nakupu poglej če ima vozilo plin homologiran
Modus 1.4 16v on LPG
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Končno dva z izkušnjami.
Katere motorje sta imela/imata predelana na plin?
Kaj pa tisto dodatno mazanje ventilov uporabno?
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Torej, če plin preklopi po ogretem motorju, potem bi teoretično webasto pomagal, da avto priklopi na plin takoj? Razmišljam o menjavi avta pa bi vgradil plinsko napeljavo....
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
hrib
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a hrib »

Webasto bi pomagal, ker temperaturni senzor gleda samo temperaturo hladilne tekočine(ker je nanjo vezan uparjalnik plina), vendar bi moral še preceči cca 2000 obratov, potem bi ti pa ob padanju obratov preklopilo.

Jaz imam predelan 1,4 16V 72kW
Dodatno mazanje: "moj "monter tega ne vgrajuje, ker pravi da ni potrebno, točno zakaj ne, sem že pozabil.
Modus 1.4 16v on LPG
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Jaz sem imel predelanega 1.6 16V.

Preklopilo mi je po parih metrih oziroma ko so šli obrati nad 2000 (kar lahko narediš tako, da pohodiš gas v "leru" pa ti preklopi). S epa strinjam, da je v mrzlih dneh potrebno na preklop počakati malce več.

Vsekakor je plin odlična investicija v avto! Jaz nisem imel nobenih problemov s samo napravo. Nič mazanja, nič. Sem imel sicer staro zadevo vgrajeno notri :( Te nove plinske naprave so super zadeva in so le pika na i. Tako, da jaz ti toplo priporočam vgradnjo plinske naprave.

Lahko greš celo sam na servis ( v Ljubljani ti priporočam, da se zapelješ do Plineksa) in še tam povprašaš o vsem, kar ti leži na duši, pa še pokažejo ti lahko kaj.

Če pa kdo pravi, da je to nevarno, je pa to čisto mlatenje slame, saj je plinska naprava VARNEJŠA(!) od navadnega rezervoarja z nafto ali bencinom. Tudi pri trku ali morebitni fizični poškodbi.

Aja, še nekaj .. tole bencin/nafta in preklop na plin .. Poraba benzina/nafte je tako majhna, da se je ne splača niti omenjati, ko se človek vozi na plin. Jaz sem vsake toli šel na benzo po nekaj litrov bencina, pol p avsaj 6x samo po plin .. Notri je šlo pa približno 40L plina.
Uporabniški avatar
schik

Sej bistvena razlika med novimi in starimi plinskimi napeljavami je edino kdaj ti preklopi in malenkost izkoriska. Novejša naprava je prej ti preklopi. Tiste prve ki so bile (v bivši Jugi so še danes) jih pa ročno preklapljaš. Tega pri nas v bistvu več ni. Drugače mora bit pa to homologirano tako da pred nakupom poglej v kartonček če kupuješ avto s plinsko napravo.
Odgovori