Predelava na plin
Predelava na plin
Zanimajo me izkušnje, kako se obnese v 1.6 16v in drugih motorjih.
V mislih sem imel kupiti že predelanega.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3407344&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3407344&show=1
Vožnja cenejša kot v dizlu. Edino vprašanje je kje boš tankal. Če imaš blizu doma črpalko pol ni tak problem. Če greš pa kam dlje so pa po avtocestah tudi črpalke. V SLO jih je še najmanj. Samo na tabli gledaš kje piše črpalka LPG al kaj že in ta ma plin. Če pa slučajno zmanjka maš še skos bencin. Je pa minus še da izgubiš del prtljažnika.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Še zmeraj je bistveno ceneje. Avto ti pa sam preklaplja bencin in plin.wily napisal/-a:pa tud, če bi mel res bliz črpalko morš tk skoz met bencin v keslu, ker prvo vžgeš na benz potem lahko prešaltaš na plin in že to je spet tk tk, ni tak velek strošek ampak po en stran je pa spet strošek, da maš dve gorivi skoz na nivoji.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
odkdaj pa zdej sam priklopi?? jst koker vem je bilo in je še kr manual zadeva in to je od voznika odvisen na kaj se bo vozil in ne odvisen od avta, priklop mogoče ko je prazen rezervar, ampak drgač pa voznik priklop željeno gorivo.schik napisal/-a:Še zmeraj je bistveno ceneje. Avto ti pa sam preklaplja bencin in plin.wily napisal/-a:pa tud, če bi mel res bliz črpalko morš tk skoz met bencin v keslu, ker prvo vžgeš na benz potem lahko prešaltaš na plin in že to je spet tk tk, ni tak velek strošek ampak po en stran je pa spet strošek, da maš dve gorivi skoz na nivoji.
Jaz sem imel plin.
Zadeva je ODLIČNA!! Priporočam!
Avto sam preklopi na plin že po nekaj metrih vožnje. Črpalk je vedno več. Benza porabiš tako malo, da ne boš vedel kdaj si ga natankal .. tistih par litrov, ki jih porabiš .. plin je pa "đabe", pa še manj davka boš po novem zakonu plačeval, tako da ti samo priporočam plin ..
Če te pa kaj več zanima, se pa lahko na PM zmeniva ali pa vprašaj tle.
Aja, pa predno ga kupiš, ga pelji na pregled plinske naprave .. sicer ne more biti nič narobe, ampak vseeno .. da boš lažje spal
Zadeva je ODLIČNA!! Priporočam!
Avto sam preklopi na plin že po nekaj metrih vožnje. Črpalk je vedno več. Benza porabiš tako malo, da ne boš vedel kdaj si ga natankal .. tistih par litrov, ki jih porabiš .. plin je pa "đabe", pa še manj davka boš po novem zakonu plačeval, tako da ti samo priporočam plin ..
Če te pa kaj več zanima, se pa lahko na PM zmeniva ali pa vprašaj tle.
Aja, pa predno ga kupiš, ga pelji na pregled plinske naprave .. sicer ne more biti nič narobe, ampak vseeno .. da boš lažje spal
Webasto bi pomagal, ker temperaturni senzor gleda samo temperaturo hladilne tekočine(ker je nanjo vezan uparjalnik plina), vendar bi moral še preceči cca 2000 obratov, potem bi ti pa ob padanju obratov preklopilo.
Jaz imam predelan 1,4 16V 72kW
Dodatno mazanje: "moj "monter tega ne vgrajuje, ker pravi da ni potrebno, točno zakaj ne, sem že pozabil.
Jaz imam predelan 1,4 16V 72kW
Dodatno mazanje: "moj "monter tega ne vgrajuje, ker pravi da ni potrebno, točno zakaj ne, sem že pozabil.
Modus 1.4 16v on LPG
Jaz sem imel predelanega 1.6 16V.
Preklopilo mi je po parih metrih oziroma ko so šli obrati nad 2000 (kar lahko narediš tako, da pohodiš gas v "leru" pa ti preklopi). S epa strinjam, da je v mrzlih dneh potrebno na preklop počakati malce več.
Vsekakor je plin odlična investicija v avto! Jaz nisem imel nobenih problemov s samo napravo. Nič mazanja, nič. Sem imel sicer staro zadevo vgrajeno notri
Te nove plinske naprave so super zadeva in so le pika na i. Tako, da jaz ti toplo priporočam vgradnjo plinske naprave.
Lahko greš celo sam na servis ( v Ljubljani ti priporočam, da se zapelješ do Plineksa) in še tam povprašaš o vsem, kar ti leži na duši, pa še pokažejo ti lahko kaj.
Če pa kdo pravi, da je to nevarno, je pa to čisto mlatenje slame, saj je plinska naprava VARNEJŠA(!) od navadnega rezervoarja z nafto ali bencinom. Tudi pri trku ali morebitni fizični poškodbi.
Aja, še nekaj .. tole bencin/nafta in preklop na plin .. Poraba benzina/nafte je tako majhna, da se je ne splača niti omenjati, ko se človek vozi na plin. Jaz sem vsake toli šel na benzo po nekaj litrov bencina, pol p avsaj 6x samo po plin .. Notri je šlo pa približno 40L plina.
Preklopilo mi je po parih metrih oziroma ko so šli obrati nad 2000 (kar lahko narediš tako, da pohodiš gas v "leru" pa ti preklopi). S epa strinjam, da je v mrzlih dneh potrebno na preklop počakati malce več.
Vsekakor je plin odlična investicija v avto! Jaz nisem imel nobenih problemov s samo napravo. Nič mazanja, nič. Sem imel sicer staro zadevo vgrajeno notri
Lahko greš celo sam na servis ( v Ljubljani ti priporočam, da se zapelješ do Plineksa) in še tam povprašaš o vsem, kar ti leži na duši, pa še pokažejo ti lahko kaj.
Če pa kdo pravi, da je to nevarno, je pa to čisto mlatenje slame, saj je plinska naprava VARNEJŠA(!) od navadnega rezervoarja z nafto ali bencinom. Tudi pri trku ali morebitni fizični poškodbi.
Aja, še nekaj .. tole bencin/nafta in preklop na plin .. Poraba benzina/nafte je tako majhna, da se je ne splača niti omenjati, ko se človek vozi na plin. Jaz sem vsake toli šel na benzo po nekaj litrov bencina, pol p avsaj 6x samo po plin .. Notri je šlo pa približno 40L plina.
Sej bistvena razlika med novimi in starimi plinskimi napeljavami je edino kdaj ti preklopi in malenkost izkoriska. Novejša naprava je prej ti preklopi. Tiste prve ki so bile (v bivši Jugi so še danes) jih pa ročno preklapljaš. Tega pri nas v bistvu več ni. Drugače mora bit pa to homologirano tako da pred nakupom poglej v kartonček če kupuješ avto s plinsko napravo.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG