Težave z originalnim radiem

Vse o ozvočenju avtomobilov
Gasko1986

Težave z originalnim radiem

Odgovor Napisal/-a Gasko1986 »

Lepo pozdravljeni, forumovci

Ker nisem nikjer naše sličnega problema sem se odločil da odprem svojo temo. In sicer gre za problem s originalnim avtoradiem v vozilu Renault Megane II letnik 2007. In sicer se mi vsake tolko časa odkar se je temperatura ozračja spustila pod cca. 5-8 stopinj ne dela. Naj objasnim.

Zjutraj ali čez dan ko je avto ugasnjen in nekaj časa stoji. Pri ponovnem štartu vozila radio preprosto ne dela. Gori le lučka na tipki za vklop radia in ko pritisneš na tipko se radio ne odzove. Radio vzameš iz ˝držala ˝ odklopiš Eurokonektore za tok, zvočnike,... ter priklopiš nazaj in vtipkaš kodo ter radio normalno dela dalje.

Zanima me ali je kdo imel že ta problem, ter kako ga je rešil, če pa se kateri spozna v to, bi ga prosil da mi svetuje.

Lep pozdrav, Grega
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Enak problem mam jst. Te dni ko je blo -11 se mi je zgodilo isto. Megane II l07.

Problem pa je, da jst kode nimam. Zdej morem še enkrat radio vn vzet da prepišem serijsko številko pol pa na reno klicat, če mi bojo kodo dal. Uglavnem se že cel vikend vozim brez radia. Za popizdit.
Gasko1986

Za kodo ne rabiš serijske številke, ampak samo povej številko šasije od vozila pa ti bodo v računalniku pogledal. Če pa maš slučajno knjižico oz. papire od radia pa maš tam kodo. Vsaj jaz sem tako mel.

Drugač pa ga vzami ven, pa odklopi in nazaj priklopa pa bi mogo delat. :)
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Mraz izbriše spomin v radiu. Meni se je to zgodilo dve leti nazaj pri prejšnjem avtu, radio se je prižgal, ampak nobena tipka ni delala. Potem sem ga dal ven iz avta in nekam na toplo za pol urce, kasneje je delal brez težav.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Gasko1986

A je potem delal skozi normalno dalje al je še kaj zabaval.
Uporabniški avatar
Bor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Kodo sem že dobil. Še dober da obstajajo key generatorji tud za to :)
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Gasko1986 napisal/-a:A je potem delal skozi normalno dalje al je še kaj zabaval.
Enkrat mi je še malo ponagajal, in sicer so bile vse tipke pomešane, radio sem hitro dal ven in ga malo pogrel s fenom. Od takrat pa dela brez težav, tudi v tem avtu, ki ga vozim sedaj.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Gasko1986

No najprej vsem forumcem SREČNO in ZDRAVO ter predvsem USPEŠNO leto 2010.

Ja moje taževe z radiom se še kar nadaljujejo.
In me zanima kaj se še da storit ?
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

vrži ga ven,nima se smisla j.... s tem
Uporabniški avatar
Bor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Meni se je to zgodilo samo 1x do sedaj. A si probal, če je zadosti, da odstraniš varovalko za nekaj časa tolk, da se vsi kondenzatorji spraznejo pa daš nazaj. Pomoje bi moglo delat.

Jst sem takrat mislu, da mi je crknu pa sem ga vn vzel pa sem čist po slučaju še enkrat prklopu preden bi dal drug radio noter in in je delal.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Imam pa eno drugo vprašanje.
Original radio iz Lagune sem montiral v Megana. Problem je, ker megan nima displeja in ne vem kako vtipkati kodo radia in jo potrditi, da se bo odklenil in špilal. Ve kdo kako bi to naredil?
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Gasko1986 napisal/-a:No najprej vsem forumcem SREÈNO in ZDRAVO ter predvsem USPEŠNO leto 2010.

Ja moje taževe z radiom se še kar nadaljujejo.
In me zanima kaj se še da storit ?
Domnevam, da ima avto 3 ali 4 leta garancije, tako da je najbolje da greš na servis, kjer ti ga bodo zamenjali.
Če ni v garanciji, ga pa zamenjaj z drugim.
Slika
Uporabniški avatar
Bor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Meni se je težava včeraj ponovila. Zunaj je blo -11 in radio se ni prižgal. Odstranitev varovalke ne pomaga, ker zgleda je stalni + speljan drugje. Zato je bilo potrebo radio vzeti ven in ga izklopiti. Po cca 1minuti radio spet deluje.
Gasko1986

Ja sej, to je to. Ga odklopiš in nazaj priklopiš in deluje. SAMO do naslednjega večjega minusa.
Uporabniški avatar
Bor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Če se bo stvar še ponavljala, si bom vmes zvezal eno stikalo, ki bo nekje skrito. Tolk da izklopiš radio, da ga ni potrebno vn jemat.
Odgovori