tvingo meče vodo ven

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kl3men

tvingo meče vodo ven

Odgovor Napisal/-a kl3men »

lp.kupil sem tvingota 1.2 l.94 in imam naslednji problem in upam da mi boste lahko kako pomagali.menjal sem vse od obročkov, tesnila na glavi ter glavo, sedaj pa ko nalijem vodo v raztezno posodo je nekaj časa vredu, ko pa se segreje, začne metati vodo ven.vem da je te sisteme težko odzračit ampak mislim, da zraka v sistemu ni bilo.menjal sem tudi termostat pa ni nič pomagalo :( .če je kdo imel podobne težave bi prosil če mi lahko pomaga.hvala.lp
kl3men

a res noben nima kakih izkušenj s tem?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Potrebno je prezračiti sistem ( topel zrak se razširi in ispodrine hladilno tekočino. V koliko se pri mrzlem motorju med obratovanjem pojavljajo mehurčki v hladilni tekočini - zanič tesnilo glave - kompresija uhaja v hladilni sistem

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
kl3men

mehurčki nastanejo samo pri ogretem motorju pa še takrat se bolj dvigne nivo vode.motor je bil čisto razstavljen in menjano je bilo tako tesnilo kot tudiglava, termostat itd.na ceveh sta 2vijaka za odzračevanje ampak nič nepomaga četudi se mučim po 3ure.pri ostalih vozilih nisem imel nikoli problemov s tem ta pa mi bo bočasipožr živce :smt046
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Napisal si, da si menjal glavo.Če nisi dal poravnat te glave, je mogoče zvita ali pa se ne ujema z tem blokom.Vzemi ven termostat, pa poglej če ti dela mehurčke pri mrzlem motorju.
kl3men

glava je bila poravnana in pri mrzlem motorju ni mehurčkov.tudi pregledal sm celo glavo pa razpoka ni bla vidna čeprav vem da se to teško opazi.ne vem kje bi lahkoostal zrak v sistemu ker zgleda res čist tk ko da je to krivo.ko se segreje se voda dvigne in jo vrže ven z ali pa brez termostata.pa tut stikalo za vklop ventilatorja se ne segreje toliko da bi se vent. vklopo.to mi je najbol čudno.
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Preveri da nisi narobe obrnil termostat-in preveri da ni slučajno nov termostat zanič! (lahko ga skuhaš v vodi in vidiš še se odpre preden voda zavreje) Če se pa termostikalo dost ne segreje je možnost da imaš zanič vodno črpalko (odtrgan propeler) in da ne kroži voda po sistemu! :!:
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

a nima twingo tako kot clio tudi na hladilniku ventil za odzračit sistem?
kl3men

vodna pumpa je ok pa tut termostat dela kot mora pa ni obrnjen narobe.
kl3men

a nima twingo tako kot clio tudi na hladilniku ventil za odzračit sistem?
nisem ga kje opazo.
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

poglej na zgornjem desnem kotu, mogoče je, pri mojem cliotu zgleda kot približno 2 cm dolga cevka, ki ima notri vijak, ki ga odpustiš s kleščami.. tudi jst tega nism opazu dokler mi ni sosed s prstom pokazau :D
kl3men

tega nism našo, sm pa ugotovil da mi čist zgora v kotu kiler spuša in ga verjetno zato ne gre odzračit.bom vido ka lahko nardim verjetno bo treba menjat kiler.
kl3men

aja a ma slučajn kdo kiler za prodat? pa avto ma klimo.
Odgovori