Imam Megane 1.6 16v let. 2001 in prevoženih le 60 000 km. Avto je redno vzdrževan in servisiran, toda pred kratkim se je pojavil problem z gretjem prednjih sedežev. Lučka, indikator pri stikalu za vklop namreč zasveti toda gretje dejansko ne deluje.
Je kdo imel podobne težave ali pa izkušnje?
hvala za vse odgovore,
Lp !
gretje sedežev ne dela
jest tud nism električar, sam sklepam da bi bla napaka lahko tm notri. varovalka je vrjetno ok, če lučka sveti na stikalu...varovalka je pred stikalom.
ja poglej...jest mam naprimer v moji laguni un grelec ko ga daš na stol, kupil sem ga v obiju za 11€, zdj pa mam namen za drugo leto uredit inštalacijo do stola, in pa nabavit grelne plošče za stol, potem jih pa ugradit notri=) no...trenutni grelec ma pa notri tanke žičke (tako kot vsak tovrstni grelec) in po moji logiki bi lahko bil problem to, da se je kakšna od zičk poškodovala? lahko pa se je poškodoval kabel, ki vodi do grelnik plošč... najprej preveri inštalacijo...a si iz lj? sj načeloma bi lahko tud skupej to pogledala...imam tud tist voltmeter, pa bi znal prav pridt=))
dj mal bol upiš to napako...praviš da ko na stikalu vklopiš, se lučka zasveti, grelci pa toplote ne oddajo nič (al zelo malo)? niti pri tebi, niti pri sopotniku?
ja poglej...jest mam naprimer v moji laguni un grelec ko ga daš na stol, kupil sem ga v obiju za 11€, zdj pa mam namen za drugo leto uredit inštalacijo do stola, in pa nabavit grelne plošče za stol, potem jih pa ugradit notri=) no...trenutni grelec ma pa notri tanke žičke (tako kot vsak tovrstni grelec) in po moji logiki bi lahko bil problem to, da se je kakšna od zičk poškodovala? lahko pa se je poškodoval kabel, ki vodi do grelnik plošč... najprej preveri inštalacijo...a si iz lj? sj načeloma bi lahko tud skupej to pogledala...imam tud tist voltmeter, pa bi znal prav pridt=))
dj mal bol upiš to napako...praviš da ko na stikalu vklopiš, se lučka zasveti, grelci pa toplote ne oddajo nič (al zelo malo)? niti pri tebi, niti pri sopotniku?
če sta nehala istočasno gret, potem je možnost napake na inštalaciji. kam je ta kabel vezan, to nevem. to bi vedu kakšn avtomehanik oz avtoelektričar... je pa možnost tud ta, da do stikala pride zadostna moč energije (ker ti stikalo sveti), pa je mogoče od stikala do porabnika kakšna napaka, poglej še malo konektorje pod sedeži... zmeri v konektorjih tok. mora biti 12V ali malo več, da je ok. ko boš to naredu, boš odkriu že 3/4 problema. usaj vedu boš a je napaka na inštalaciji al v grelcih;)