CLIO III RenaultSport 200 l.'09 papa..

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
FRS1800

Odgovor Napisal/-a FRS1800 »

Torej.... za nakup tistega sem bil prepozen:( tako da avto ostaja v moji lasti....po eni strani je kr vredu....

Sepravi. Sem na bolniski, imam plučnico.... in razmislam dokaj crazy things:)...

Prišel sem na idejo da bi nabil gor loputo na zajlo.. Potem se rabi še en standalone sistem....hmmm...da bi se saj tisto odzivnost dobilo ven.... To so čist "crazy thoughts".....

Nč...grem piščanca namočit v omako, jutr bomo pekli:)

Lp, Dani
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Pa misliš, da se bo toliko poznalo? Če že, eni dajejo RStuner pa pravijo, da je kar kul.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Že sam z optimizacijo bi se dal dobit mal boljšo odzivnost motorja. Morš pa vedt da če gre stran "throttle by wire" potem ti gre tud tempomat in še kaj. S standalone ti pa tud odpade potovalni računalnik za porabo itd., vsaj te cenejši standalone ecuji nimajo podpore za računanje porabe. Mogoče bi se dal na kakšen izhod programirat zadevo...ne vem, na pamet govorim. Treba mal preštudirat.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
FRS1800

ne rabim ne potovalnega racunalnika in ne tempomata. ce bi sel to delat bi sel race spec in ne Comfort:) hehe...

Studiram studiram..... samo sem bolj ovca pri teh zadevah in bi rabil kaksno strokovno pomoc od koga ki je kaj takega ze ustvarjal:) 8)

Lp
Uporabniški avatar
Drmo

To narest ni tak problem...problem je lahko edino denar. Če že greš na standalone potem narediš še kej več kot samo to. Dober standalone je od 800€ naprej + optimizacija, zakaj bi se tukaj ustavil. :D

How far do u wanna go...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
FRS1800

hmm:) dont know really... realnih 220?..bo cist dost... odmicne...loputa, standalone, miltek.....sam to so cist tiha razmislanja se....treba skup potegnit stroske...Nardil se bo pa z lastnim rokam:)
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Jenvey lopute s sesalnim kolektorjem, kak KMS, Emerald, če finančno zmoreš lahko tudi Omex. Ene malo bolj divje odmične, recimo Catcams 5504402 ki so malo bolj ostre, ali pa ene ki že mal dišijo na dirkalno uporabo kot so 5504401 in pa v vsakem primeru jermenice. Z temi odmičnimi lahko ostaneš na original vzmeteh ventilov in retainer-jih. Če greš še naprej pa pol lahko vzameš 5504405 ali pa 5504406, samo tu pa že rabiš prej omenjene vzmeti in retainerje. Pa naverjetneje bi pri teh kaj striglo pri zračnostih med ventili in bati, tko da bi nucal kake bate in ojnice od Wossnerja. Pa z zadnjimi dvema odmičnima bi se zadeva vrtela že precej visoko, tako da bi tudi zaradi tega rabil nove ojnice. Na koncu rabiš sam enga da ti to zloži skp (al pa sam če znaš) in pa enga da ti to zmapira tko kot se spodobi.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
FRS1800

robi, To bi še nekak šlo, ampak brez menjave batov. Ne mislim it tako visoko. Zložim sam (avtomehanik?:), optimizacijo in nastavitev prepustim strokovnjaku... bom malo se pozanimal naprej. Hitet itak ne rabim....
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

No potem so zate ene izmed prvih dveh odimičnih gredi. Verjetno bi se dalo prilest na 220 z loputami in temi odmičnimi. Za več bi pa rabil spodnje dve.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
FRS1800

bi blo cist zadost!..Lih zdej sem mal na kup vrgu... mal še našparamo, pol pa akcija! Fly by wire je za bedake in konje :lol:
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

Evo nekaj v tej smeri-se pozanimej. Je pa prejsen podel tvojege....
Je pa kar nekaj denarja....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3414240&show=1
Uporabniški avatar
Drmo

Figo napisal/-a:Evo nekaj v tej smeri-se pozanimej. Je pa prejsen podel tvojege....
:lol:

Ta je dobra ja.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
FRS1800

Sej to. Brez posega v motor kej ven dobit, je bolj penisijada pomojem...

Lp!
Uporabniški avatar
FRS1800

Drmo napisal/-a:
Figo napisal/-a:Evo nekaj v tej smeri-se pozanimej. Je pa prejsen podel tvojege....
:lol:

Ta je dobra ja.
Cena tudi:D
Uporabniški avatar
WolfOz
Kraj: Dravograd

Odgovor Napisal/-a WolfOz »

Only Miltek brez remapa je -7hp. Na UK forumu imaš dyno izpisek od Raptor6767. Po remapu je pa proti std namerjenimi konji pokazalo 4?5?hp več in on ima tudi 200 cell katalizator.

Če želiš realnih 220hp upam, da ti rata. Na www.clio197.net imaš od kevo66 predelavo komplet na standalone, večji TB + "zajla" (se dobijo deli od Cup), Catcams, Miltek catback, športni katalizator, matched inlet manifold ports,...pa je prilezu na 203hp na dyno. Sicer je krivulja navora veliko veliko lepša kot pri stock 197, ampak nočeš vedeti koliko denarja je šlo.

Turbo konverzije za enkrat še ni čeprav na K-Tec strani se že neki namečki najdejo. Kompresor predelava je bila. Do 260hp je zdržalo potem, ko so hoteli pa max ven dobiti so pa uničili motor. Eden ima zdaj NOS in bi naj imel +50hp ob pritisku, ampak kaj vem....

ITB so verjetno the way to go, ampak moraš se zavedati, da kakršnokoli tunanje fabrško navitih motorjev je draga zadeva.

Upam, da sem kaj pomagal.

Lp

EDIT:

Tole je fina zadeva od R3 airbox. Od Renaulta sicer ima ceno, da glava peče, ampak se dobi za "poceni" 650€ :?

Slika

Vezno moraš porezati, premakniti raztezno posodo in posodo od zavornega olja itd. Vse brackets, cevi,...itd. dobiš od Renaulta in mislim, da so še cca. 200€. Italjani so z remapu tudi več kot 5hp+ dobili z tem intake-om. Izpuh in katalizator še in se bo Clio kar bolje premaknil. Seveda boš za kakih 2-2.5k € bolj reven :lol:
No.2X7Y
Zaklenjeno