Espace 1.9 dci; Ventilator vedno deluje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Greg007
Kraj: Kamnik

Espace 1.9 dci; Ventilator vedno deluje

Odgovor Napisal/-a Greg007 »

Na mojem Espace-u se mi zdi nekaj čudno. Namreč:
Ko ga zjutraj vžgem, se mi praktično takoj zažene ventilator za hlajenje vode (pri hladilniku) in sicer na prvo stopnjo, čeprav tisti trenutek klima (odroševanje) ni vključena.
To se mi zdi malo čudno, saj se v tem primeru motor še počasneje ogreva, ali pa mogoče ne, saj je vmes še termostat....

Kaj mislite?
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

je to že od samega začetka ali se je zdaj kasneje pojavilo?

če je drugače gretje kabine normalno, potem senzor temperature na hladilniku ne deluje ok.
Slika
Greg007

To je že od začetka, kar ga imam (poleti kupljen - belgijski).
Do sedaj na to sploh nisem bil pozoren. Zadnjič, ko pa sem pozabil pokriti vetrobran, sem ga zjutraj moral "odtajat".Opazil sem, da če vklopim odroševanje se vklopi tudi klima (povsem normalna stvar) in najverjetneje je normalno, da se vklopi tudi glavni ventilator.
OK. Naslednje jutro vajo ponovim, vendar brez odroševanja, ampak z normalnim gretjem. Po eni minuti motor ugasnem in zaslišim še zaustavljanje glavnega ventilatorja. To se mi zdi čudno.
iburek
Kraj: Loče

Odgovor Napisal/-a iburek »

Imam enakega espace-a kot ti, pa pri meni isto dela. Kajti ko vklopiš odrosevanje šip, se zraven vedno avtomatsko zažene klima,zato tudi ventilator začne delati. Jaz po navadi vklopim odrosevanje šip, da mi jih očisti , nato pa izklopim z tipko AC in pustim delovati samo ventilator v kabini da deluje z malo večjo stopnjo pihanja po šipah. Jaz delam tako ,ker za vsako ko klima "zalaufa" požere kar nekaj konjev moči, kar se pri tako velikem in težkem avtu še kako pozna.
Greg007

Greg007 napisal/-a: Naslednje jutro vajo ponovim, vendar brez odroševanja, ampak z normalnim gretjem. Po eni minuti motor ugasnem in zaslišim še zaustavljanje glavnega ventilatorja. To se mi zdi čudno.
Na to sem mislil. Čisto jasno mi je, da se pri odroševanju vklopi tudi klima.
Odgovori