kako škatlo za woofer??

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Ajde wily, napišeš da nimaš izkušenj in zato velik sprašuješ, ko ti pa svetuje kdo od poznavalcev, pa ne sprejmeš nasveta! :P

Zaka si pol ne daš auspuha fi 100mm, če velja "več je bolje"? :wink:
Slika
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

obi mene sam neki zanima, pa vrjetno bo tudi wilyju zanimivo, a ma velik pomen kake oblike je škatla? al so bolj litri važni?
jst imam skor kocko z eno stranico podrto da lepo sede u prtljažnik, ker mi je bolj praktično, pa me zanima če je to ok al ne?
Uporabniški avatar
Marko16V

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Obi, brez zamere ampak pišeš kot da nimaš pojma. Kje si še videl za 15ko škatlo 60 litrov oz. 70 litrov pa port 10cm??? Lepo te prosim. Bo pob ja slišal več port noisa kot basa. Škatla naj bo okrog 90 100 litrov pa OBVEZNO port 16cm. Tunaj ga pa na kakih 38 do 40hz, odvisno kako muziko poslušaš. Če rap in podobno lahko še nižje.
Za ta zvočnik prašaj croma, jih je že dost zmontiral.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Dobr pol pa pojma nimam sori wiliy da sem te zavaju, so zgleda nekateri še bl pametni kot tisti k so dejansko vuf naredli. Naj pol tvoja obvela. Men je vseen. Moj nasvet je bil dan v dobri veri.
No pa še en nasvet sm dobu 90 litru pa 2xfi 100 med 250 in 300 dolžine.
Je pa še nekaj res da so se tu paramteri spremenil glede nato da je bil sub previt in če ni bil previt z orginal reconom (tud nekdo povedal) se parametri spremenijo tako da računat je tuki BV.

Glede oblike škatle nebi kaj preveč rezpravljal. Vem da so fore pri delanju škatle za dB drag (sam za burpanje) sam pol ta škatla ni preveč dobra za poslušat oz obratno. Odvisno je od posameznika do posameznika. En ne bo lsišal razlike če mu vufer zapakiraš v karton škatlo, en pa bo slišu razliko še je samo ena stranica za par mm nagnjena. Odvisno. Je pa tud mala razlika kam je zvočnik obrnjen. Zaj pravjo da je najbolje če je obrnjen proti zadnjim prtljažnim vratom, sam spet je tu mali miljon variant.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Dobr fantje no... jzt sm zdele vse parametre (tastare) dal v program Probox2000 in mi je zračunu da je idealna litraža za to membrano za hatchbacka 51,1l in port 270x103. zdej pa če uzameš drugačen prostor, npr majhno sobo, je pa pri istih parametrih škatla čiz drgačna. 85 litrov port pa 220x103. zdej kolk se pa parametri spremenijo zard navitja ne vem.

Program pa zahteva naslednje parametre:
VAS v litrih
Fs v hertzih
QTS
in pa velikost membrane v colah
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

Marko16V napisal/-a:Obi, brez zamere ampak pišeš kot da nimaš pojma. Kje si še videl za 15ko škatlo 60 litrov oz. 70 litrov pa port 10cm??? Lepo te prosim. Bo pob ja slišal veè port noisa kot basa. Škatla naj bo okrog 90 100 litrov pa OBVEZNO port 16cm. Tunaj ga pa na kakih 38 do 40hz, odvisno kako muziko poslušaš. Èe rap in podobno lahko še nižje.
Za ta zvoènik prašaj croma, jih je že dost zmontiral.
točn tko.
jst mam za 8" sub port 10ko pa se že sliš port noise.
15ke sm pa zmeri dajal v vsaj 90l in 2x10 porta ali 1x16.

drugač pa za škatlo. v cliota sub nazaj obrnjen in porti na isti stranici. zadnja stranica pod kotom da ni preveč stoječih valovanj. pa med portom in stranico mora bit vsaj za širino porta prostora.

drugač pa willy iz tuki ko si slike potegnu ti spodaj tud piše da je 2 ohm stabilen amp.. tko da v bridge se ti bo sm podkadl iz njega :D
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

vepar vufer je previt tako da je 1x1.4 ohma. Mogoč bo zdržu če nau naviju do konca :D. Aja pa pozabi su oment da morta bit port pa vuf lih v nasprotnih si kotih. Pa čim bolj v kot stisnjena.
Aja vepar ko praviš da se sliši port noise a maš aero port? Ker na 8" ki pa da slišiš port noise je malo čudno. :oops:
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

Waxxx napisal/-a:Ajde wily, napišeš da nimaš izkušenj in zato velik sprašuješ, ko ti pa svetuje kdo od poznavalcev, pa ne sprejmeš nasveta! :P

jst sprejmem nasvet, ampa sem napisal, da sem se pogovorjal z enim ko se tud "baje" ukvarja z musko in reku da min 100L škatla, zto sem pa vprašal, zdej pa obi če rečeš da je 70L čist zadosti ti verjamem :D
Uporabniški avatar
wily

croma javi se!! :lol: :lol: dej še ti poglej oreng pa povej kolk mora met takle vuf litrsko škatlo!?
Uporabniški avatar
wily

Waxxx napisal/-a:Ajde wily, napišeš da nimaš izkušenj in zato velik sprašuješ, ko ti pa svetuje kdo od poznavalcev, pa ne sprejmeš nasveta! :P

pa fi100 auspuh mi je premali, sem si dal kr raj 120 :D :P
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

wily napisal/-a:croma javi se!! :lol: :lol: dej še ti poglej oreng pa povej kolk mora met takle vuf litrsko škatlo!?
so ti vse povedal :lol:
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
wily

croma_man napisal/-a:
wily napisal/-a:croma javi se!! :lol: :lol: dej še ti poglej oreng pa povej kolk mora met takle vuf litrsko škatlo!?
so ti vse povedal :lol:
ja croma povej, kir ma zdej prav obi al marko??
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Jst

90 litru pa 2xfi 100 med 250 in 300 dolžine
Uporabniški avatar
Marko16V

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

To je že bolje :) ampak zakaj bi tiščal 2x po 10cm tako dolge porte, če lahko daš 16cm dosti krajšega za isti tuning. Veš kakšna škatla more bit da daš npr. 30cm dolg port pa da je za njim še za premer porta lufta. Za v cliota zelooo velika oz. prevelika :)
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

obi napisal/-a:vepar vufer je previt tako da je 1x1.4 ohma. Mogoè bo zdržu èe nau naviju do konca :D. Aja pa pozabi su oment da morta bit port pa vuf lih v nasprotnih si kotih. Pa èim bolj v kot stisnjena.
Aja vepar ko praviš da se sliši port noise a maš aero port? Ker na 8" ki pa da slišiš port noise je malo èudno. :oops:

amp je 2 kanalc.. tko da že 2ohm nebi zdržu v bridge...
vsaj pomojem.. zgleda pa drgač kr uredu znotri za magnata.
zakaj bi blo čudno za portnoise? :D sj ma konkretn xmax :lol:
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Odgovori