vibracije v prostem teku,megan II 1,5 dci 63 kw

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
delapi

vibracije v prostem teku,megan II 1,5 dci 63 kw

Odgovor Napisal/-a delapi »

lep pozdrav vsem!imam eno težavo na meganu 1,5dci let 2006 in sicer se pojavljajo določene vibracije v prostem teku,ampak samo pri toplem motorju,ko je hladen vibracij ni čutiti!drugače gre avto normalno,brez vsakršnih težav!hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Kako je z obrati motorja? Kaj skačejo ali so na miru?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
delapi

obrati ostanejo čisto pri miru
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Nosilci motorja....ko je segret motor se ti tudi omehčajo zato potem tudi pride do treslajev. Pri mrzlem, pa tega ni, bolj trdo je vse skupaj zato ni tresljajev pa tudi obrati so rahlo povišani.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Zna biti nosilec na motorju, po vsej verjetnosti spodnji, vsaj pri meganih so te problematični. Pri ugasnjenem avtu z roko poskusi potresti motor pa boš videl kje se najbolj maje.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
delapi

sem bil prejšnji teden pri mehaniku,ki je nosilce pregledal in pravi,da je vse kot novo,avto ima prevoženih 39k km.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

delapi napisal/-a:sem bil prejšnji teden pri mehaniku,ki je nosilce pregledal in pravi,da je vse kot novo,avto ima prevoženih 39k km.
Potem maš pa verjetno kako šobo hin...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Hmmm, pa zaupaš temu mehaniku, ki ti je rekel, da so nosilci kot novi?

Meni je namreč mehanik na uradnem servisu "pomeril" in je rekel, da so nosilci v redu.

Ker sem jih imel poln kufer že zaradi drugih stvari, sem si našel popoldanca, ki mi je desni nosilec zamenjal in guncanje je v celoti izginilo. Za del sem dal 80€ (neoriginal) + 10€ za delo. Sedaj jih imam 165K in je bp.

Je pa res, da je 40K km precej malo. Meni se je avto začel guncat tam nekje pri 80K km.

V glavnem, če motor lepo teče v prostem teku, se pa cel avto malo gunca, in če daš mal gasa (1100 obr/min) vibracija izgine, je verjetno nosilec.

Luka
delapi

a je nosilec potrebno menjat takoj,ali so lahko zaradi tega še kakšne druge posledice?
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Dokler se ti tolk ne sesede, da nabija kje po železu, ni panike. Jest sem se vozu en let s takim guncanjem (uradni servis :shock:), dokler mi popoldanc ni reku, da naj že enkrat zamenjam nosilc.

Luka
Odgovori