Prepis-izdaja nove prometne

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Miho

Prepis-izdaja nove prometne

Odgovor Napisal/-a Miho »

Zdravo,

avto sem kupil prek sistema renaultovega delavca. avto je bil na začetku v lasti tega delavca, narejena je bila prometna in zavarovanje. sedaj pa sem dobil papirje od prepisa,prepis plačal,vse je overjeno pri notarju. sedaj pa me zanima, če lahko ta prepisna pogodba od notarja "počaka" eno leto, da ponovno sklenem novo zavarovanje ter grem s tem zavarovanjem in s prepisom na UE,kjer mi izdajo novo prometno dovoljenje. To bi storil zato, da nebi ponovno spreminjal cele zavarovalne police,saj bi tako le počakal do tistega meseca ko bi zavarovanje ponovno sklenil za eno leto.

sam mislim, da lahko ta prepis spravim ter grem ob sklenitvi novega zavarovanja, ki bo na moje ime, na upravno enoto in z novim zavarovanjem dobim novo prometno. za zdaj pa bi pustil vse tako kot je,pač da je v prometnem njegovo ime. mislite da bi bilo kaj narobe?
lament

Odgovor Napisal/-a lament »

Zakon doloca, da moras spremembo podatkov v prometni javiti v dolocenem roku (se mi zdi da v najvec 14 dneh po spremembi).

LP
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

lament napisal/-a:Zakon doloca, da moras spremembo podatkov v prometni javiti v dolocenem roku (se mi zdi da v najvec 14 dneh po spremembi).

LP
To ne bo glih držalo ker jaz sem obnavljal svojega hrošča dve leti in sem imel od prejšnjega lastnika pogodbo in prometno ker avto ni bil tehnično izpraven in nisem mogel prej registrirat dokler ni blo zrihtano vse.
Miho

potem je to pravzaprav isto kot pri meni..ne morem prej narest novega prometnega dokler nimam zavarovanja zrihtanega na svoje ime..to se bo zgodilo pa 1.10.2010..tako da takrat bi pa šel z novo polico in z prepisom na UE in dobil novo prometno dovoljenje?
lament

Poglej si http://www.mnz.gov.si/si/pogosta_vprasa ... _avtosole/ vprašanje, ki se začne z "Pred časom sem prodal kupcu svoj avtomobil..."
Najbrž tudi v novejši različici zakona obstaja podoben člen.

LP
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

ja načeloma selahko voziš, ampak moraš pa skoz imeti seboj uverjen prepis, če bi te v slučaju vstavili modri, da imaš seboj dokazilo da si lastnik, tako je bilo pri meni komi je prejšni lastnik pustil pou leta zavarovanja in sem jim lpo razložil pa pokazal prepis pa je bila stvar rešena.
Miho

lament,vidim da zakon res obstaja ja, da je treba v petnajstih dneh spremeniti,ampak jaz s tem pravzaprav ne oviram prav nikogar,saj sej sam plačal čisto vse..prvo registracijo,tablice,zavarovanje,prometno..on pravzaprav z mano ni imel čisto nič in niti ne ve kaj se z avtomobilom dogaja..tako da mislim oz. upam da nebi bil tak problem..

papirje o prepisu imam vseskozi sabo,za vsak slučaj..pa policajev se niti ne bojim toliko,meni se gre bolj za to, da me nebi slučajno tam kjer izdajajo nove prometne drugo leto zavrnili,češ da je bil prepis narejen že tako dolgo nazaj da je neveljaven.ampak mislim da se to ne more zgodit ker pač prepis je overjen in zato trajen..
lament

Prepis zaradi casovnega zamika pac ne more biti neveljaven, lahko bi te kvecjemu zaradi prekrska preganjali, ampak kolikor vem na upravnih enotah/tehnicnih pregledih nimajo ravno pooblastil za to.

Bolj tecna zadeva so prometni prekrski in morebitna prometna nesreca...

LP
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

pa če npr parkiraš narobe, bodo poslali prejšnemu lastniku kazen! ne teb, ker nisi v prometni ti vpisan kot lastnik vozila ampak on.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

wily napisal/-a:pa če npr parkiraš narobe, bodo poslali prejšnemu lastniku kazen! ne teb, ker nisi v prometni ti vpisan kot lastnik vozila ampak on.
In on pokaže pogodbo da je avto prodal in takoj pride kazen kamor spada. ;)
Odgovori