Clio 2004 Brnenje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
MihaTG

Clio 2004 Brnenje

Odgovor Napisal/-a MihaTG »

Najprej pozdrav vsem na forumu.

Na mojem cliotu se je naenkrat pojavil problem. Ko imam avto v prestavi, in peljem naprimer čez ležeče policaje, se spredaj desno zasliši neko brnenje. Sicer v trenutku, ko je avto najbolj pod stresom (ko zapeljem na in iz policaja) če zadevo ponovim v prostem teku pri isti hitrosti, se ne sliši popolnoma nič, pa tudi vibracije ni začutiti.

Pa še ena zadeva. Nevem če je to normalno ali ne, ampak ko se vklopi abs, se sliši kot da bi se začela vrtet neka raglja, ki se potem ko zavoro spustim vrti še kaki 2-3 s in reglja...

Prosim če mi malo pomagate, ter mi poveste če je to normalno ali ne, ker sem šele letos prešel na renoja, in nevem, če je zadeva okoli ABS normalna... za brnenje vem da ni :/...

Hvala v naprej
LP; Miha
Uporabniški avatar
MihaTG

res noben? :?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Za vožnjo čez ležečega policaja mogoče kriv kak nosilec motorja. Za ABS pa ne vem.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

hm, za ABS se mi zdi da ni normalno, vsaj pri mojem cliotu nic ne ropota ko ZE spustis pedal za bremzo? Tudi nikjer drugje se nisem slisal, da bi kaj ropotalo, takrat ko ABS dela je pa normalno da "reglja".
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Lahko, da so senzorji za ABS polni svinjarije in malo kasneje spustijo, čeprav dvomim...
:?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Kak pa te zgleda BAS zaviranje?
Uporabniški avatar
MihaTG

saj vem, da je normalno da med zaviranjem reglja, samo ta se to dagaja še potem ko spustim... ampak samo zvok, dejansko nič ne zavira ali cuka...
Odgovori