Poraba
Poraba je predvsem odvisna od voznika...tako da odvisno kako boš vozil...
Je pa (če se kolkrtok pazš in upoštevaš načela ekonomične vožnje) pri tem motorju 6 l / 100 km dokaj lahko doseč, če pa je vožnja predvsem relacijska (avtoceste, regionalne ceste) in manj mestna, pa je številka lahko hitro še nižja.
lp,
j.
Je pa (če se kolkrtok pazš in upoštevaš načela ekonomične vožnje) pri tem motorju 6 l / 100 km dokaj lahko doseč, če pa je vožnja predvsem relacijska (avtoceste, regionalne ceste) in manj mestna, pa je številka lahko hitro še nižja.
lp,
j.
Zeus
Jaz imam enak motor v Espace-u, pa se mi poraba giblje med 8,5 do 10, pa vozim v optimalnem območju obratov, kjer je največji navor.
Je že res, da tonaosemsto terja svoje, ampak vseeno se mi zdi kar malo prevelika
tovarna pa navaja v mešanem ciklusu 6,8
, ko pa spremljam porabo dveh uporabnikov na poraba.com imata pa oba med 7,2 do 7,4
Trenutno mi to nič kaj ni všeč, sploh ko pri 130 km/h 6 prestava računalnik kaže 9,6
Na testerju pa ne pokaže nobene napake.
Je že res, da tonaosemsto terja svoje, ampak vseeno se mi zdi kar malo prevelika
Trenutno mi to nič kaj ni všeč, sploh ko pri 130 km/h 6 prestava računalnik kaže 9,6
Na testerju pa ne pokaže nobene napake.
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
- SebastjanM
- Kraj: Celje
- SebastjanM
To je tut razlog da ti tolk pohaca. Kaj maš od max navora, kadar ga ne nucaš? Samo nafto kuriš in obrabljaš motor. Furaj na minimalnih obratih, ki še zadostujejo potrebam = vzdrževanje želene hitrosti oz. si na kompjuterju vklop prikaz trenutne porabe in naštudiraj način vožnje, ko ti najmaj kuri. Tista številka pač ne laže oz. meni laže še v plus (kaže več kot mi dejansko pokuri).Jaz imam enak motor v Espace-u, pa se mi poraba giblje med 8,5 do 10, pa vozim v optimalnem območju obratov, kjer je največji navor.
Če ti rečem da mam js troletno povprečje z rahlo švohnej mašino 4,8l/100km mi itak ne boš verjel. Nihče noče verjet, vsi so pa blazno pametni kako je treba furat. Uradno objavljene cifre porabe je možno dosečt s "pravilnim" načinom vožnje. Zame piše da je poraba na regionalkah 4,5 in tako cifro lahko tam tudi komot dosežem. Minimum ob 90kmh je med 3,9 in 4,2 da še drži to hitrost. Je pa to daleč od "optimalnih vrtljajev kjer je največji navor". Največji navor je itak šele ko maksimalno pohodiš gas in turbina ustvari maks tlak in so obrati motorja v potrebnem območju vrtljajev in je zunanja temperatura "pravilna". Poraba je sevedat takrat daleč od najnižje možne.
Glede liter gor al pa dol - zame je razlika med 4,8 in 5,8 vredna 1500 EUR prihranka v treh letih samo iz tega naslova. Žal nism tolk bogat, da bi lahk reku jurja gor al pa dol...
Laguna Coupe GT dci 180
- SebastjanM
Sem malo preračunal in se strinjam s tabo, ampak ti delaš 50k km na leto, si mislim da imaš tudi malo več relacijske vožnje in iz njega dobiš ven res dobro porabo. V mojem primeru z enakim avtom pa to ni niti približno možno-skoraj samo mestna vožnja, kratke relacije.. na leto 10k km.
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Ja, mestna vožnja nabije porabo vsem vozilom. Tut AC pr 130 in več.
Je pa tut v mestu par trikov, ki ti lahk znižajo stroške goriva. Čimveč zaviranja z motorjem, vožnje pod "štandgasom" in podobnega. Ko je treba pospešit pa pač nimaš drugega kot da pohodiš. Baje se ne splača "cincat" ampak konkretno pospešit do željene hitrosti pol pa lagano držat to hitrost. V mestu pride do izraza teža vozila.
Je pa tut v mestu par trikov, ki ti lahk znižajo stroške goriva. Čimveč zaviranja z motorjem, vožnje pod "štandgasom" in podobnega. Ko je treba pospešit pa pač nimaš drugega kot da pohodiš. Baje se ne splača "cincat" ampak konkretno pospešit do željene hitrosti pol pa lagano držat to hitrost. V mestu pride do izraza teža vozila.
Laguna Coupe GT dci 180
Se popolnoma strinjam s tabo WarpedOne. Tak način vožnje z občutkom, vožnji na nizkih obratih in spremljaje porabe na BC-ju ti da optimalni rezultat pri porabi. Treba se je pa tega navaditi. Tukaj imajo predvsem težave novi lastniki dizelašev. Ker vožnja bencinskega motorja in dizelskega se precej razlikuje.
Kakšen liter na sto se tu da pridobiti. Za nekoga, ki dela veliko km je to kar računica.
Kakšen liter na sto se tu da pridobiti. Za nekoga, ki dela veliko km je to kar računica.
Laguna dTI driver