Zadnje čeljusti blokirajo - Megane I problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bruki1
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bruki1 »

V večini primerov je potrebna zamenjava zavornih čeljusti.
Se pa da včasih tudi odpraviti blokiranje,kar pa večinoma brez posebnega
orodja ni mogoče.Potrebna so posebna klešča in priprave za rastavljanje
mehanizma čeljusti...nato se vse očisti...razmiga ...zamenjajo semeringi...po potrebi tudi puše in sestavi.
Nekateri poskušajo samo razmigati mehanizem...to deluje le kratek čas ...če sploh deluje.

lp
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Men je to delal pri sprednjih bremzah ko nikakor ni hotlo popustit čeljust in je še vedno po malem bremzalo tko da sm zažgal vse bremze mojster je potem samo razstavil čeljust in sčistil ter namazal zadevo in je sedaj že 2 leti dobro
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

eh mene je to tut zajebaval.. desna zadnja čeljust.. ni hotl spustit.. in sm parkrat namazu ..pa je blo čez 1 tedn isto..

no pol sm pa pelu mehaniku in je obnoviu čeljust..tko k prav bruki1..
mehanik je reku da bo normalno delal 2 leti.. zaenkrat še use deluje normalno.. od tega je že 1 let=)

LP
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

To ponavadi ribne v tistih vodilih od čeljusti. Tista manšeta se stakne in noter našprica da malo popusti. Pol komplet razstaviš malo pobrusiš fajn namažeš s tisto grafitno mastjo kot praviš in sestaviš vse skupaj nazaj. Manšeta mora lepo usest na ležišče ker drugače spet pride vlaga noter. Samo če nimaš orodja ne bom mogel tega razstavit.
Uporabniški avatar
bruki1

Med sprednjo in zadnjo je razlika....ker pri zadnji je večinoma problem v mehanizmu ročne zavore ki je v sami čeljusti.

lp
Uporabniški avatar
Laky
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Laky »

Glih pred tednom sem imel problem pri Laguni 1 pri zadnjih čeljustih,pa nikakor nisem uspel razdreti in zamenjati gumice,tako da sem moral po drugo čeljust na odpad.Ali mi lahko kdo zaupa v čem je finta,da se tako težko to razstavi in še težje sestavi?Ali bi lahko kdo prilimal sliko orodja za to opravilo,ker bi se mal poigral s staro čeljustjo,če se bo dalo kaj popravit.

lp Laky
Uporabniški avatar
bruki1

Potrebuješ posebne klešče za varovala....in povrtala...tre pripravo za vijačenje batiča.
Sam sem kupil garnituro orodja pri zabjaku v ljubljani....zraven pa še sete delov za popravilo.

lp.
Uporabniški avatar
Laky

Hvala Bruki.A brez teh klešč se pa nikakor ne da razdret pa sestavit?A maš mogoče kako sliko teh klešč,ali pa kako se jim pravilno reče,da poiščem na netu

lp Laky
Uporabniški avatar
bruki1

Da se tudi brez specialnega orodja razstaviti....le malo več časa je potrebno.
Seveda glede na starost in obrabljenost bi ti priporočal nakup novega(neoriginalnega)oziroma rabljenega.

lp
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

bruki1 napisal/-a:Potrebuješ posebne klešče za varovala....in povrtala...tre pripravo za vijačenje batiča.
Sam sem kupil garnituro orodja pri zabjaku v ljubljani....zraven pa še sete delov za popravilo.

lp.
Kje je jeta trgovina?
Uporabniški avatar
bruki1

Jaz sem kupil pri www.orodje-zabjek.si...sicer na spletni strani jih nisem zasledil...
Uporabniški avatar
Laky

Uporabniški avatar
bruki1

Ne ni to...to je univerzalna garnitura za zavore.
Jaz imam set za popravilo zavornih čeljusti...sem že gledal na njihovi strani pa je nimajo gor.

lp
Odgovori