Laguna II - stopnja gretja sedežev
Laguna II - stopnja gretja sedežev
Tisti, ki imate gretje sedežev mi prosim povejte kako vam greje. Meni namreč greje zelo slabo, ravno toliko da se občuti. Stopnje se ne da spreminjati, ker ima samo stikalo za vklop in izklop, tudi na armaturki se prikaže samo lučka za gretje. Baje se pa lahko stopnja gretja poveča s priklopom na računalnik na servisu in se preko programa spremeni na intenzivnejšo. Ali ima kdo podobne izkušnje?
Renault Laguna II Ph2 Grandtour Initiale
oprosti pa kaj tebi kaj dela na tem avtu? motor se vrti al so hrcki notri?
ja gretje je pa tak, ko vklopis segreje do neke temperature ( ne vem ker) in pol izklopi ter ponovno vklopi ko pade temp za ne vem kolko in ponovno segreje na temp ki je zgleda nastavljena, pri meni se kar cuti ko greje, ni zaj to neko da si bos jajca gor delo se pa občuti, aja pa za plavače ni lih to prevec dobro, jaz od kar mam auto se nisem mel prizganega, oziroma samo da sem vido kak dela
ja gretje je pa tak, ko vklopis segreje do neke temperature ( ne vem ker) in pol izklopi ter ponovno vklopi ko pade temp za ne vem kolko in ponovno segreje na temp ki je zgleda nastavljena, pri meni se kar cuti ko greje, ni zaj to neko da si bos jajca gor delo se pa občuti, aja pa za plavače ni lih to prevec dobro, jaz od kar mam auto se nisem mel prizganega, oziroma samo da sem vido kak dela
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Hvala za komentar (lahko bi šlo tudi brez sarkazma), avto dela drugače super, sem zelo zadovoljen ti dve stvari (gretje sedežev in vzvratno ogledalo) sta edino takšni da sem pač povprašal tu na forumu.
Najbolje da pokličem na kakšen original servis glede tega.
Najbolje da pokličem na kakšen original servis glede tega.
Renault Laguna II Ph2 Grandtour Initiale
denisn, dj povej prosim mal več o naknadni vgradnji grelcev v sedež, ker me to zanimadenisn napisal/-a:Koliko sem zasledil, original grelci za sedeže grejejo samo pod +5 stopinjami. Je mogoče to problem, da ni 5 stopinj ali manj? Jaz imam naknadno vgrajene grelce in grejejo super (2 stopnji)
kje si dobil grelce? cena? kako si jih zvezal (kam)? imaš grelca na obreh sprednjih sedežih?
hvala za pomoč!
Lp
Mislim da so jih meli celo v šparu....Jaz sem jih kupil v obiju za 9.9 evra /komad. Enostavno jih vgradiš pod prevleke ( imajo svoje pasove) in daš prevleke prek pa se ne vidi nič. V originalo imajo vtikač za vžigalnik....če pa si malo štromarja pa nardiš na stikala kot imam jaz. Pa ima R5 ogrevane sedežebobo89 napisal/-a:denisn, dj povej prosim mal več o naknadni vgradnji grelcev v sedež, ker me to zanimadenisn napisal/-a:Koliko sem zasledil, original grelci za sedeže grejejo samo pod +5 stopinjami. Je mogoče to problem, da ni 5 stopinj ali manj? Jaz imam naknadno vgrajene grelce in grejejo super (2 stopnji)
![]()
![]()
kje si dobil grelce? cena? kako si jih zvezal (kam)? imaš grelca na obreh sprednjih sedežih?
hvala za pomoč!
Lp
svaka čast lisko! eo jutri grem mal naokol pogledat za te grelce, pa jh bom kr monterou pod prevleko stola tko k si ti reku. pa kupu bom še en razdelilc za 12V da razdeli na 2 utičnici, tako da bosta prva 2 stola z gretjem=D moj kolega ma na isto foro ja...zdj sm se to spomnu k si mi reku za te grelce=D teh utičnc mam pa tko al tko v laguni 3 če ne clo 4 v potniškem prostoru=D auuu komi čakam!lisko napisal/-a:Mislim da so jih meli celo v šparu....Jaz sem jih kupil v obiju za 9.9 evra /komad. Enostavno jih vgradiš pod prevleke ( imajo svoje pasove) in daš prevleke prek pa se ne vidi nič. V originalo imajo vtikač za vžigalnik....če pa si malo štromarja pa nardiš na stikala kot imam jaz. Pa ima R5 ogrevane sedežebobo89 napisal/-a:denisn, dj povej prosim mal več o naknadni vgradnji grelcev v sedež, ker me to zanimadenisn napisal/-a:Koliko sem zasledil, original grelci za sedeže grejejo samo pod +5 stopinjami. Je mogoče to problem, da ni 5 stopinj ali manj? Jaz imam naknadno vgrajene grelce in grejejo super (2 stopnji)
![]()
![]()
hvala za pomoč!
Lp
hvala za opozorilo! na to sploh nism pomislu...mi lahko poveš kako si to naredu?? oz kako si ti rešu ta problem...lisko napisal/-a:Pazi na obremenitev vtičnice.....Ti grelci so kr veliki porabniki. En grelec na vtičnico še gre....kaj več pa je že premislit o kaki dodatni napeljavi....Jaz imam dodatno narjeno napeljavo na svoji varovalki in stikalo.
Jaz vsak dodatni porabnik kaj ga namestim v avto priklopim s svojo napeljavo. Torej kar je v avtu original ostane original in potem nadgradim. Tako pač vse kar je dodatno potegnem svoj napajalni kabel od akuja do porabnika. Če je porabnik premočen za stikalo pa v mes pride še rele. Seveda za vse porabnike se pri akuju montira varovalka.bobo89 napisal/-a:hvala za opozorilo! na to sploh nism pomislu...mi lahko poveš kako si to naredu?? oz kako si ti rešu ta problem...lisko napisal/-a:Pazi na obremenitev vtičnice.....Ti grelci so kr veliki porabniki. En grelec na vtičnico še gre....kaj več pa je že premislit o kaki dodatni napeljavi....Jaz imam dodatno narjeno napeljavo na svoji varovalki in stikalo.
Tako iščem še en električni grelec, ki bi ga vgradil v armaturko za odtaljevanje prednjega stekla.
aha...lepo lepo, razumem ja
sm mislu da to nardiš na kakšen drug način, zato sm te pa prašou
kar se pa tiče varovalk...na podlagi česa oz kako pa izračunaš kok močno varovalko nucaš? verjetno nedaš za vsak porabnik isto močno varovalko ane...
pa še to...kje vlečeš kabel ob akumulatorja v kabino? si si naredu sam kakšno lukno al čez isto s katero je speljan kabel iz akumulatorja v računalnik avtomobila oz kjer kabel prebije zaščito med motorjem in kabino?
pa še to...kje vlečeš kabel ob akumulatorja v kabino? si si naredu sam kakšno lukno al čez isto s katero je speljan kabel iz akumulatorja v računalnik avtomobila oz kjer kabel prebije zaščito med motorjem in kabino?
jaz sem naredil takole:
grelce sem naročil na internetu za 80 €, sta pa 2 grelca za 1 sedež, skupaj 4 blazine.
vgradil sem pa tako, da sem odstranil sedež in iz sedeža odstanil original usnjeno prevleko. Na spužvo zalepil blazine in vse lepo sestavil.
Elektriko sem pa vzel izpod sedeža, kjer je še original predpriprava za grelce.
grelce sem naročil na internetu za 80 €, sta pa 2 grelca za 1 sedež, skupaj 4 blazine.
vgradil sem pa tako, da sem odstranil sedež in iz sedeža odstanil original usnjeno prevleko. Na spužvo zalepil blazine in vse lepo sestavil.
Elektriko sem pa vzel izpod sedeža, kjer je še original predpriprava za grelce.
Ponavad pri vsakem porabniku piše kok je močan....iz tega pač potem izračunaš tok in daš 10-20% močnejšo varovalko. Kable se pa da lepo potegnit ali poleg originalnih kablov ali pa kje pri kaki gumi uvodnici.bobo89 napisal/-a:aha...lepo lepo, razumem jasm mislu da to nardiš na kakšen drug način, zato sm te pa prašou
kar se pa tiče varovalk...na podlagi česa oz kako pa izračunaš kok močno varovalko nucaš? verjetno nedaš za vsak porabnik isto močno varovalko ane...
![]()
hvala ti! prec ko bom imal čas, bom začeu z delom;)lisko napisal/-a:Ponavad pri vsakem porabniku piše kok je močan....iz tega pač potem izračunaš tok in daš 10-20% močnejšo varovalko. Kable se pa da lepo potegnit ali poleg originalnih kablov ali pa kje pri kaki gumi uvodnici.bobo89 napisal/-a:aha...lepo lepo, razumem jasm mislu da to nardiš na kakšen drug način, zato sm te pa prašou
![]()