Izklop senzorjev za varnostni pas - Laguna 2006

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
matjazxy

Izklop senzorjev za varnostni pas - Laguna 2006

Odgovor Napisal/-a matjazxy »

Pozdravljeni,

Čeprav se sicer več ali manj redno privezujem, mi gre zelo na živce zvok za varnostni pas, če nisi pripet na laguni l 2006.... :mad:

A morda kdo ve, kako bi se to dalo izklopiti..., nekje sem celo slišal, da se ne da...

LP in hvala za odgovore
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

eni avti majo tko zvezane te senzorje da se se kr neki drugih stvari podre če jih izklopiš, nevem kako pa ima laguna, to sm opazu na volvotu 440..

najbolš je da maš pas zapet sam prek sedeža al pa za sedežem, te nč ne ovira pa še odklopit ni nč treba.. nevem sam kako je če se je treba hitr zvezat, do tega še nism pršu :lol:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Izklop senzorjev za varnostni pas - Laguna 2006

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

matjazxy napisal/-a:Pozdravljeni,

Čeprav se sicer več ali manj redno privezujem, mi gre zelo na živce zvok za varnostni pas, če nisi pripet na laguni l 2006.... :mad:

A morda kdo ve, kako bi se to dalo izklopiti..., nekje sem celo slišal, da se ne da...

LP in hvala za odgovore
Pelji k nekomu ki ima računalnik za renoje ( neuradni, ker uradni nočejo tega delat) pa naj ti izklopi, al pa na odpadu kupi od take lagune vtič od pasa in ga mej skoz utaknjenega v ležišče...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

nikamor ni treba lepat, sam pod sedež poglej maš konektor ki vodi do pasa, tistega izklop pa se ne bo več javlal, ker v priklopu za pas maš šalter, ko daš pas noter se lučka in signal ugasneta, ko pa izklopiš komplet konkektor je vse ugasne
Uporabniški avatar
Tommy30

wily napisal/-a:nikamor ni treba lepat, sam pod sedež poglej maš konektor ki vodi do pasa, tistega izklop pa se ne bo več javlal, ker v priklopu za pas maš šalter, ko daš pas noter se lučka in signal ugasneta, ko pa izklopiš komplet konkektor je vse ugasne
Samo potem pa začne javljat napako na airbagih in veselo začne svetit lučka za airbag - ki pa je ne moreš sam izklopiti....razen preko računalnika.
Pas je pri renojih povezan z airbagi!!!!
ales30

Odgovor Napisal/-a ales30 »

Tommy30 napisal/-a:
wily napisal/-a:nikamor ni treba lepat, sam pod sedež poglej maš konektor ki vodi do pasa, tistega izklop pa se ne bo več javlal, ker v priklopu za pas maš šalter, ko daš pas noter se lučka in signal ugasneta, ko pa izklopiš komplet konkektor je vse ugasne
Samo potem pa začne javljat napako na airbagih in veselo začne svetit lučka za airbag - ki pa je ne moreš sam izklopiti....razen preko računalnika.
Pas je pri renojih povezan z airbagi!!!!

žarnico ven vzameš pa nesveti več :D
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

V primeru nesreče se ti pa nekaj posveti, ko letiš z glavo skozi vetrobransko streklo. Še prej te pa airbag udari na gobec (Če je vtikač pasu v vtičnici).

Sorry, nisem se mogel upreti tem komentarju.':D'
Uporabniški avatar
Tommy30

brobins napisal/-a:V primeru nesreče se ti pa nekaj posveti, ko letiš z glavo skozi vetrobransko streklo. Še prej te pa airbag udari na gobec (Če je vtikač pasu v vtičnici).

To vemo vsi. Ni potrebno pametovati kaj se zgodi če nisi privezan.
Tu je vprašanje kako izklopiti nadležno piskanje, brez da se privežeš, ne pa nabijanje o tem kaj se dogaja v primeru karambola in podobno. PIKA.
ales30

Tommy30 napisal/-a:
brobins napisal/-a:V primeru nesreče se ti pa nekaj posveti, ko letiš z glavo skozi vetrobransko streklo. Še prej te pa airbag udari na gobec (Če je vtikač pasu v vtičnici).

To vemo vsi. Ni potrebno pametovati kaj se zgodi če nisi privezan.
Tu je vprašanje kako izklopiti nadležno piskanje, brez da se privežeš, ne pa nabijanje o tem kaj se dogaja v primeru karambola in podobno. PIKA.
ja pa a ti nepoznaš heca?
Uporabniški avatar
Tommy30

Poznam, poznam, ampak na tem forumu je bilo tpo že ene 5 x vprašanje, vendar se vsakič tema razvije v smeri kako moraš biti privezan, kaj bo pa po karambolu itd.....nikoli pa ne rešimo problema v osnovi, kar je bilo vprašano.
Tudi sam se že 10 let nisem privezal, to pa naredim le takrat, ko mi radar motilec-detektor začne javljati da me merijo in takrat spotoma ko zmanjšujem hitrost tusi vlečem pas in se privežem....seveda takoj tudi odvežem, ko sem mimo patrulje.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Finta je v tem, da airbag sistem gleda pasove, da se sproži. Najprej preveri pasove, da sproži zategovalnike. Če nisi privezan tega ne nardi. In v tem primeru tud ne sproži airbagov. In če izklopiš samo konektor je tko kot bi vn pobral airbage. Sej tko mi je razložu na servisu k so me neki te konektorji hecali pa se mi je airbag lučka pržigala.
Uporabniški avatar
Tommy30

Bor napisal/-a:Finta je v tem, da airbag sistem gleda pasove, da se sproži. Najprej preveri pasove, da sproži zategovalnike. Če nisi privezan tega ne nardi. In v tem primeru tud ne sproži airbagov. In če izklopiš samo konektor je tko kot bi vn pobral airbage. Sej tko mi je razložu na servisu k so me neki te konektorji hecali pa se mi je airbag lučka pržigala.
In kaj sem jaz napisal zgoraj?
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

pozdravljeni! če ti lahko še jest pomagam...tud jest sm imel tak problem, pa sem ga rešil tako, da sem izklopil konektor. kakor je opisal naš kolega zgoraj, da je vse to povezano z airbagi in da bo svetila lučka, temu ni bilo tako (vsaj pri menu), je pa res, da imam laguno 2002 (sepravi, da je tvoja modificirana in lahko da res vsebuje skupno vezavo na računalnik, vendar nisem prepričan da bi to lahko res bilo tako)

Lp,
bobo
Uporabniški avatar
Tommy30

bobo89 napisal/-a:pozdravljeni! če ti lahko še jest pomagam...tud jest sm imel tak problem, pa sem ga rešil tako, da sem izklopil konektor. kakor je opisal naš kolega zgoraj, da je vse to povezano z airbagi in da bo svetila lučka, temu ni bilo tako (vsaj pri menu), je pa res, da imam laguno 2002 (sepravi, da je tvoja modificirana in lahko da res vsebuje skupno vezavo na računalnik, vendar nisem prepričan da bi to lahko res bilo tako)

Lp,
bobo
Imam občutek, da je s tvojo Laguno nekaj narobe. Pomoje nimaš sploh airbagov noter, pa so pomoje kake uporčke montiral namesto njih.
V vsakem primeru pri Laguni posveti lučka za airbage, če odklopiš konektor pod sedežem ( za pas).
ales30

Tommy30 napisal/-a:Poznam, poznam, ampak na tem forumu je bilo tpo že ene 5 x vprašanje, vendar se vsakič tema razvije v smeri kako moraš biti privezan, kaj bo pa po karambolu itd.....nikoli pa ne rešimo problema v osnovi, kar je bilo vprašano.
Tudi sam se že 10 let nisem privezal, to pa naredim le takrat, ko mi radar motilec-detektor začne javljati da me merijo in takrat spotoma ko zmanjšujem hitrost tusi vlečem pas in se privežem....seveda takoj tudi odvežem, ko sem mimo patrulje.
to te bo itak prejt kot slej izočilo
Odgovori