že dvakrat sem v zadnjem tednu imel težave z zaganjalnikom na mojem Scenicu 1.9 dci letnik 2004. Pri zagonu, ko pritisnem gumb se sliši zelo nenavaden zvok, kot ropot in takoj pritisnem gumb in ugasnem, in potem spet pritisnem gumb in brez težav se vžge. Vprašal sem par ljudi in pravijo da je zaganjalnik in da ga je treba očistit. Zanima me če je kdo imel podobne težave in a je težko pridet do zaganjalnika in očistit ga?
Pogosta napaka pri hladnem vremenu.
Zaganjač se lepo demotira,očisti,po potrebi zamenjajo krtačke in postruži naležna površina na rotorju,,,,
Namažejo puše,reduktor in vse kar se premika.
Dobro, potem pa še enkrat preberei vse od začetka - tebi ni niti obračal, njemu pa ropota. Aha, ker je bil pri tebi senzor je pri njemu tudi. In če mi zadnji brisalec neha delat, najbolje da najprej preverim senzor.
Res nihče ne ve vsega, a vsaj preberi problem preden pišeš odgovore, ki so povsem mimo in človeka povsem zmedejo.
mloncar napisal/-a:imam podoben problem, le da meni štarter sploh ne "zavergla".. ..ko obrnem ključ se popolnoma nič en zgodi
Renault Clio II 1.4 16V
Ugotovil sem, da ko se avto enkrat ogreje, potem normalno vžge. Kakšna ideja? Priklopne kable na štarterju sem spucal in jih našprical s kontakt sprejem.