težave clio 1.4 16V l 2001

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
obi
Kraj: medvoški štajerc

težave clio 1.4 16V l 2001

Odgovor Napisal/-a obi »

Torej da napišem celoten postopek
Včeraj se pripeljem domov in se odločim da bom nazaj zmontiral CAI. Glej sliko spodaj

Slika

Zmontiral sem tisto dolgo rebrasto cev. Vse lepo in prav privijačim. Si rečem no pa vžgimo da vidimo kako laufa. Lej ga zlomka avto samo vergla v prazno. Nisem bil pozoren ali je bila vklopljena pumpa ( blokada motorja ), zato lepo ključ iz ključavnice. Vsa vrata zapret. Avto zaklenit in nato odklenit, ter ponovno poizkusit srečo. Ob kontaktu se prižgal vse potrebne lučke in sliši se zvok ki pove da je tudi benz pumpa opravila svoje delo. Poizkusim sreč, avto zopet samo vergla, hmmmm :? stopim po pedalu za plin in avto malo zakašlja ter se vžge ter normlano laufa. :? . Nič cel vesel da je avto vžgal še malo pustim laufat. Avto normlano laufa. Aavto vgasnem in grem.
Danes zjutraj, avto normalno vžgem ter se odpeljem proti službi. Malo bolj sem bil pozoren na prosti tek ker je potreboval motor malo dlje da se zagreje (normalno ker je dobival samo hladen zrak.) Avto normalno pelje, pospešuje... Nakra na vsem lepem avto ne potegne več in zamori vožnjo. Zapeljem na stran in pustim avto laufat. Avto laufa na 2000 obratov :?. Ampak motor laufa normlano, nič da bi blo slišat kaj narobe. Dodam gas malo zakašlja vendar se zasuče malo višje in pade nazaj na 2000 obratov. Hmmm avto ugasnem, počakam, ter ponovno prižgem. V prvo se je skoraj vžgal, slišat je blo tkao kot da bi premalo časa držal ključ v zagonu. Probam v drugo avto vergla enkrat pritisnem gas in avto se zbudi na cca 500 obratih malo kašlja nato pa obrati zrastejo po 1 oz 2 sekundah na normalne obrate. Pustim avto laufat. Avto normalno teče nič narobe. Potem sm pa reku gremo ga sprobat če bo še kaj cukav. Avto gonim slabe 5 km na hard. Avto normalno pospešuje vleče v vseh področjih. Pripeljem pred firmo. Avto normalno teče. Gas narašča normalno in pade normalno. Avto ugasnem in ponovno vžgem avto vžge BP.

Kaj bi bilo lahko narobe. Včeraj sem tankal na OMV carrero 95. Tank ni bil prazen. In sem se pripeljal domov BP.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj pa zunanja temperatura zraka? Je bla skos približno ista ali te je zafrkaval takrat ko je blo hladnejše?
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

hmm skoz enaka. Zjutraj sem se pelal proti šihtu iz medvod v ljubljano. Dobu sem eno informacijo da bi lahko bil kondenz ali pa slab benz.
Uporabniški avatar
schik

Slab benz bi skoraj dvomil da je, ker pol bi te skos zafrkaval. Možno da je kondenz. Kak filter pa maš? Ma premaz gor?
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

K&N vgradni športni filter. Zato tudi CAI. Res pa je da bi ga mogu počasi spucat. Sam pol bi ga skoz morilo. Ne pa kar na enkrat.
Glede benza je tak točno včeraj sem šel tankat in do doma bi lahko po lajtngah še bil star benz pol pa da je kako smet potegnalo. Nevem nisem pametn tolk.
No zajle sem še l avto pržgat ko se je ohladil in avto normalno vžge ter laufa.
Uporabniški avatar
schik

Pa maš tist premaz gor da ne vleče vlage?
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

sej to pravim da bi ga mogu spucat počas tega je že kako leto pa pol. Po moje je res vlago revež notr potegnu zaj ko ma direkt CAI ker prej ko je še od mašine mal toplega lufta dobu je blo kul.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

si probal dat cev dol pa potem zagnat
mogoce je predolga cev in nima dovolj zraka
pa tak se mi zdi kot da je na zacetku cev prevec prepognjena.
moje mnenje
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

cev pri loputi je stisnjena stric,samo tam je težava :)
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

bom preveru lahko da sm jo res preveč zapigal, samo sm že mel skoz tako pa ni blo problemov.
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Kšn senzor ni priklopljen ali pa bo kmalu ...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Tam blizu ko si mrdal spodaj je tudi tisto tipalo vstrajnika. Mogoče pa tam ni kaj vredu. Tisti senzor mrtve. Glede nato da si verglal pa verglal pa ni vžgal. Malo sumljivo. Pol pa ko si vžgal pa je spet takoj vžgal :) No malo me na tisto spomninja.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Bom razdru, poslikal in probal prevert. Pa javim. Za enkrat avto normalno laufa. V kratkem bom zamenju olje pa oljni filter, pa zračni filter bom še ob priliki spucal.
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Nisi nič javil kako si rešil.
Odgovori