Scenic - Sklopka ne popusti, napaka "brake fault".

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Preverite kje vam pušča zavorna tekočina. To vam lahko uredi vsak mehanik.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Po mojem ti je šel potisni ležaj! Poglej če ti spodaj iz menjalnika spušča zavorno olje! Ležaj te pride 120€, sem ga zadnjič menjal na enmu meganu!

LP
mihapa

Odgovor Napisal/-a mihapa »

Če ima avto dosti prevoženih km, je res verjetno, da je šel potisni hidravlični ležaj. Cena le tega je cca 110EUR ("ponaredek" VALEO).
Smiselno je videti v kakšnem stanju je sklopka ("ponaredek" VALEO) - cena cca 300EUR, obenem pa je priporočljivo zemenjati še olje v menjalniku - cca.30-40EUR.
Za menjavo ležaja mislim, da znaša časovni normativ cca 7-8delovnih ur -dela tudi ni malo in ni zanemarljivo.
:a2_1serviser

Če pa vozilo pelješ na uradni servis mislim, da ti za vse skupaj z delom jurček ne uide.
:evil:

V prvovgradnji pa je prav tako material proizvajalca Valeo.

LP

p.s.
predno se lotite dela, pa temeljito preverite lokacijo puščanja tekočine, da trud ne bo zaman.

PIKA na i pa je v nekaterih variantah lahko tudi dvomasni vztrajnik,ki pa je v poprodaji tudi "svinjsko drag" - cca 600eur,....
Odgovori