Huda težava kangoo 1.6 16v..akumulator je ok..a ne vergla

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
ales

Huda težava kangoo 1.6 16v..akumulator je ok..a ne vergla

Odgovor Napisal/-a ales »

Pozdravljeni!

Problem se pojavi ,ko hočem avto vžgat mi niti ne vergla kot da ne spusti štroma do motorja ,ker ima kao neko varnost pol pa ga moraš 100x ali pa še večkrat odklenit ter zaklenit pol pa mogoč kresne ,da ne govorim kake probleme mam zdejle, ko je mraz!! Ima kdo kakšno rešitev?? Jaz sm namreč obupal avto je letnik 2002!

Hvala za odgovore in lp!
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Huda težava kangoo 1.6 16v

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

ales napisal/-a:Pozdravljeni!

Problem se pojavi ,ko hočem avto vžgat mi niti ne vergla kot da ne spusti štroma do motorja ,ker ima kao neko varnost pol pa ga moraš 100x ali pa še večkrat odklenit ter zaklenit pol pa mogoč kresne ,da ne govorim kake probleme mam zdejle, ko je mraz!! Ima kdo kakšno rešitev?? Jaz sm namreč obupal avto je letnik 2002!

Hvala za odgovore in lp!
Enoto daljinskega centralnega zaklepanja bo potrebno menjati, po moje ploščico pri stikalih za prižiganje notranje osvetlitve v kabini. Odstrani plastiko pri luči notranje osvetlitve spredaj in iztakni vse skupaj, snami konektor in preglej elektronsko ploščico, morda je kaj na uč zanič, kak mrzel lot in podobno, morda pa je tudi slab spoj v samem konektorju....glada na to da enkrat prime in enkrat ne.

Ali si probal že z rezervnim ključem? Morda pa je ključ šel po gobe ( nebi bil prvi)....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
ales

Ja sm probal tudi zr rezervnim ključem pa ne gre :(
ales

Sej avto odklene pa v prvo! :oops:
ales

Kakšni so pa stroški tega? :cry:
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Kaj ob poizkusu verglanja lučke ki gorijo ugasnejo:?: :?: Zna bit da je akomulator zanič. :( :(
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
ales

Ne akumulator ni 100%
ales

Tommy30 napisal/-a:

Hvala za odgovore in lp!
Enoto daljinskega centralnega zaklepanja bo potrebno menjati, po moje ploščico pri stikalih za prižiganje notranje osvetlitve v kabini. Odstrani plastiko pri luči notranje osvetlitve spredaj in iztakni vse skupaj, snami konektor in preglej elektronsko ploščico, morda je kaj na uč zanič, kak mrzel lot in podobno, morda pa je tudi slab spoj v samem konektorju....glada na to da enkrat prime in enkrat ne.

Ali si probal že z rezervnim ključem? Morda pa je ključ šel po gobe ( nebi bil prvi)....

Razdrl sem notranjo osvetlitev vendar notr je samo lučka za spredaj in lučka za zadaj ker tam kjer je odprtina za senzor je blindirana tako da ima senzor nekje drugje ampak nevem kje :(
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

ales napisal/-a:
Tommy30 napisal/-a:

Hvala za odgovore in lp!

Razdrl sem notranjo osvetlitev vendar notr je samo lučka za spredaj in lučka za zadaj ker tam kjer je odprtina za senzor je blindirana tako da ima senzor nekje drugje ampak nevem kje :(
Potem ko si razdrl lučko, podri še njeno ležišče, imaš dva zatiča, nato pa prideš do ploščice....ko pa umakneš ploščico pa prideš že do matice ki drži anteno na strehi...če pa je drug sistem, ko podrreš lučko ti ostane pol plastike gos na tapeti...potegni k sebi narahlo vse skupaj ( proti zadnjemu delu avta) in vse skupaj dobiš dol v roke...noter pa je tudi ta ploščica, pa na kablu je tko da pazi da ne boš odtrkal vse skupaj s konektorjem.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
ales

Sej sm meu komplet vse v roki, odhaklaš steklo od lučke potem imaš dva vijaka m8 ko jih odviješ potegneš komplet proti zadnjem delu avta ter odklopiš kabel, nato ločiš od sivega ohišja belo ploščico tako ,da odviješ vijak m6 torx in imaš vse razdrto vendar tam ko bi mogla bit priključena enota z centralno zaklepanje štrlita ven samo dve žički in ni enote :(.. Tako da še vedno tavam v temi.. Ima pa nekaj okrog ključavnice pri volanu takšen črn tulček je nataknjen na ključavnico iz katerega gre kabl če pa ga odklopiš začne tista rdeča lučka na armaturki ful hitro utripat! Tommy hvala ,da se posvečaš mojim problemom! Sem res obupan nad avtom!
Uporabniški avatar
bruki1
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bruki1 »

Joj...toliko komplikacij...
Avtomobil se priklopi na tester in se takoj vidi kaj je z imobilizatorjem.
Ali je kriv sprejemnik ali odajnik.

lp.
ales

Ja simpl je ,če se takrat pojavi napaka ampaak ravno takrat se ne pojavi!
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Če ti lučka imobilizatorja ne neha utripat ko odkleneš avto na ključ pomeni da je ključ šel po gobe in da bo potrebno novega. Nova elektronika ključa brez metalnega dela, je cca 80€ + programiranje. Pri naročanju je potrebno imeti prometno in kodo za ključ.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
ales

Al to una rdeča lučka na armaturki? sam če ne prepozna ključa pol tista lučka ful hitr začne utripat, to pa ne?
ales

Težava je bila pri štarterju ( crknil avtomat )
Odgovori