MENJAVA AVTORADIA V MEGANU.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bostjan85

MENJAVA AVTORADIA V MEGANU.

Odgovor Napisal/-a bostjan85 »

Pozdravljeni spet rabim eno pomoč.

V mojem avtu sem se odločil da menjam avtoradio zdaj sem vzel ven orginalnega in že je prva težava kje naj dobim ta iso konektor?
Drugo pa je da sem vzel radio ven pa men normalno dela tako kot bi mel noter radio ali je še kje kakšna enota ali kej?
Gre pa za megana cabrio let :2004

hvala za pomoč.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

iso konektorje dobiš v skoraj vsaki trgovni z avto deli oz tehnično bolj založeni trgovini. Glede tega jemanja radia ven pa igranja mi pa ni čist jasno. Radio ti bo igral dokler bo na štromu ko boš enkrat odklopu vse konektorje bi po vdsej logiki moral nehat igrat. Daj malo poslikaj da se vidi za kater radio se gre. Aja pa napiši iz katerga kraja si da te lahk obrnemo na pravega monterja k bi ti pomagu če že.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
bostjan1111

Odgovor Napisal/-a bostjan1111 »

Rajtam, da maš cabasse radio, ki ma radio ločeno zmontiran v prtljažniku, v armaturni plošči pa je v bistvu CD changer in komande.
bostjan85

bostjan1111 napisal/-a:Rajtam, da maš cabasse radio, ki ma radio loèeno zmontiran v prtljažniku, v armaturni plošèi pa je v bistvu CD changer in komande.

Tako je v amaturki imam cd veksler ali mene muči kje naj najdem zdaj radio?sem predal ven vzel pa nikjer nič našel.
tak da iščem radio kje se nahaja? :twisted:
Uporabniški avatar
bostjan1111

Odgovor Napisal/-a bostjan1111 »

Najboljš bi blo pogledat v knjigico z navodili za uporabo, ampak če se ne motim, majo Renaulti s cabassejem radijski del na različnih lokacijah, nekateri v prtljažniku, nekateri v predalu za rokavice, nekateri pod sprednjimi sedeži,...
Upam, da ti kateri od strokovnjakov odgovori, kje točno se nahaja ta enota v tvojem avtu.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

bostjan85 napisal/-a:
bostjan1111 napisal/-a:Rajtam, da maš cabasse radio, ki ma radio ločeno zmontiran v prtljažniku, v armaturni plošči pa je v bistvu CD changer in komande.

Tako je v amaturki imam cd veksler ali mene muči kje naj najdem zdaj radio?sem predal ven vzel pa nikjer nič našel.
tak da iščem radio kje se nahaja? :twisted:
Prvo kot prvo boš moral vso inštalacijo podaljšati/pripeljati do odprtine v konzoli. Tvoj avto ima radijsko enoto z ojačevalcem pod voznikovim sedežem. Če boš odklopil radio ven in si na nov potegnil inštalacijo ti bo pa števec nehal delati (ker gre signal iz radia tudi na števec). Se ti sploh splača vleči vse nove kable po avtu (napajanje, zvočniki, antena)?

Kaj pa te tako moti da boš menjal cabasse radio? Zadeva je na nivoju, moraš že hudo zverino kupiti da boš ekvivalenten... MP3? Audiofili prisegajo na CD... Rabiš subwoofer? Ni blema, na tujih forumih je dovolj info kako dobiš ven neojačan signal za vufo... Bi rad AUX in za MP3/iPod? PRav tako dovolj literature kako to narediš...

Moje osebno mnenje? Naredil boš več škode kot koristi...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
bostjan85

Kateri signal pa gre na števec?
Cd mi noče vzet dobenga to je problem edini.
Uporabniški avatar
robertp

bostjan85 napisal/-a:Kateri signal pa gre na števec?
Cd mi noče vzet dobenga to je problem edini.
Noče nobenega not vzet? A je prazen? A se je mogoče zataknil kakšen v izmenjevalcu?
Sicer pa takole... Pritisneš tipko za izmet in nato tipko lokacije (npr ^ + 4). Sledi "EJECT" napis na zaslonu. Takrat ti izvrže CD. Procedura se dogaja tudi če je mesto prazno. Nato sledi "INSERT". Takrat vstaviš CD in ga narahlo porineš v odprtino. Mehanizem ga zagrabi in spravi v magazin... Tako narediš za posamezno lokacijo. Imaš pa še opcijo "eject all", kjer zamenjaš vsa mesta v magazinu.

Lahko da je res zanič izmenjevalec, v tem primeru lahko na eBayu za majhen denar najdeš nadomestnega...
bostjan85

Danes sem pogledal po sovoznikovim sedežem pa nič kako veliko bi naj to izgledalo?
mi lahko mogoče kaki link prilepiš od ebaya.

lp
bostjan85

Tako danes sem se spet lotil zadevo razizkovat malo in nadu sem konektur za zvočnike ta je tako spredaj sem pa še dajdu konektor za displej in zdaj če tega vzamem narazen je displev popolnoma v temi če se tu zdaj dobi samo konektor za iso ali je še kje drugje kaj to zmontirano?
Ker radio enote še zdaj nisem našel. :twisted:
nevem kje naj iščem to pa tudi glede antene mi negre v glavo kje se kabel nahaja?

lp
bostjan85

Tako danes sem pa le našel enoto za radio nahaja pa se v prtljažniku tako da bo trebalo vleč vse bablje naprej.
Uporabniški avatar
robertp

bostjan85 napisal/-a:Tako danes sem pa le našel enoto za radio nahaja pa se v prtljažniku tako da bo trebalo vleč vse bablje naprej.
Drugače pa na začetku te veje foruma imaš topic z naslovom "detaljna navodila..." Če bi se potrudil bi videl, da so notri navodila in seveda so tudi navodila za montažo/demontažo posameznih komponent vozila (in verjemi mi, tudi za AR so navodila)...
Bi pa na tvojem mestu preveril na servisu koliko pride CD izmenjevalec kot rezervni del (če je res fuč), ker se mi zdi da bo strošek vgradnje radia skupaj z nakupom precej večji kot pa si ti predstavljaš... stem da boš, za moj okus, naredil precejšnjo škodo in pustil vtis ćifota... Ne misli da bo zvok vrhunski če boš samo vtaknil zelo kvaliteten AR; potem moraš zamenjati še vso inštalacijo in zvočnike; izpod 1000 EUR ne bo šlo. Doplačilo pri novem avtu pa je za tak tip radia kot ga imaš ti cca 400 EUR (pa je to precej napihnjeno vse skupaj...)
Odgovori