Dober dan
Zopet imam problem z laguno. Zjutraj oziroma ko je avto ohlajen vžiga brez problema, ko pa je avto segret(pa še to ne vedno) pa noče vžgati. Deluje na tak način kot da bi bil akumulator prazen. Mogoče enkrat zavergla potem pa umre ne da nič od sebe kot da bi bil akumulator prazen.
Akomulator je nov. Enkrat sem probla vžgati na kable pa vseeno ni dal nič od sebe. Ko pa se avto ohladi zopet vžiga.
Za enkrat ker je mraz to ni tako velik problem saj če počakam ene 30 minut se vedno toliko ohladi da vžge. Problem se pojavi ko je treba iti tankat.
Še večji problemi pa se bodo dogajali ko se bodo temperature dvignile.
Ker se je stara zaščita štarterja strgala ( na eni strani je srebrna folija na drugi pa ena termična zaščita) sem na renoju naročil novo in jo zmontiral vendar ni čisto taprava (neglede kako jo obrnem ne morem zašravfati oba vijaka) Vendar pomojem še vedno opravlja svoje delo saj je štarter v dobri meri zaščiten pred temperaturo.
Če ima kdo kakšnje izkušnje prosim za pomoč.
Lep pozdrav
R. Laguna segreta ne vžiga
ja enako se je obnašal. avto je vžgal samo ko je bil hladen.
Na začetku sm mislil da je baterija ker ko se mi je pojavila ta težava sem zamenjal baterijo in je vžgal. Kasneje sem pogruntal da se je v tem času ko sem menjal baterijo ohladil motor. Problem je bil ker je šlo zmiri na slabši in je vedno več časa potreboval da je ponovno začel vžigat.
Ko si dal kontakt si zaslišal "tk" kakor da bi zobnik skočil. vendar ni zvrtelo.
za ceno ti ne bi znal povedat ker sem ga dobil zastonj mi je mehanik zrital enga rabljenega
lp
Na začetku sm mislil da je baterija ker ko se mi je pojavila ta težava sem zamenjal baterijo in je vžgal. Kasneje sem pogruntal da se je v tem času ko sem menjal baterijo ohladil motor. Problem je bil ker je šlo zmiri na slabši in je vedno več časa potreboval da je ponovno začel vžigat.
Ko si dal kontakt si zaslišal "tk" kakor da bi zobnik skočil. vendar ni zvrtelo.
za ceno ti ne bi znal povedat ker sem ga dobil zastonj mi je mehanik zrital enga rabljenega
lp
No danes sem se lotil podiranja avtomobila oz demontaže zaganjača.
Sem si reku da mal pogledam.
Tam kjer je ta magnet je bilo v notranjosti vse zapacano tako da sem spucal in namontiral nazaj na svoje mesto.
Za enkrat se je izkazalo da je pomagalo saj mi je avto kljub vožnji nekaj 10 kilometrov po tem ko sem ga ugasnil ponovno vžgal.
Če bo pomagalo potem vredu če ne bom pač nekje probal dobiti magnet ali pa nov štarter.
lp
Sem si reku da mal pogledam.
Tam kjer je ta magnet je bilo v notranjosti vse zapacano tako da sem spucal in namontiral nazaj na svoje mesto.
Za enkrat se je izkazalo da je pomagalo saj mi je avto kljub vožnji nekaj 10 kilometrov po tem ko sem ga ugasnil ponovno vžgal.
Če bo pomagalo potem vredu če ne bom pač nekje probal dobiti magnet ali pa nov štarter.
lp
No da poročam kako in kaj.
Avto spet ni hotel vžgati in to mrzel.
Ne bodi len ga še enkrat poderem in tokrat poderem še del kjer je rotor in krtačke.
In lej ga hudiča v notranjosti je rotor in na ohišje pričvrsteni 4 magneti.
Eden od teh 4 magnetov se je odlepil oziroma odlomil stran, in zato se rotor ne more zavrteti in zagnati mašine. Zgleda da na čase pride nazaj na svoje mesto in takrat dela.
K sreči imam kolega ki se ukvarja z podobnimi stvarmi in upam da ga bo lahko zalepil nazaj(baje se za to uporablja en dvokomponentni lak in potem se da ta del v peč da potem drži)
Če bo to potem rešilo moje probleme še poročam- če jih ne bo bom šel pa do avtodpada kjer naj bi dobil obnovljenega za 50€
lp
Avto spet ni hotel vžgati in to mrzel.
Ne bodi len ga še enkrat poderem in tokrat poderem še del kjer je rotor in krtačke.
In lej ga hudiča v notranjosti je rotor in na ohišje pričvrsteni 4 magneti.
Eden od teh 4 magnetov se je odlepil oziroma odlomil stran, in zato se rotor ne more zavrteti in zagnati mašine. Zgleda da na čase pride nazaj na svoje mesto in takrat dela.
K sreči imam kolega ki se ukvarja z podobnimi stvarmi in upam da ga bo lahko zalepil nazaj(baje se za to uporablja en dvokomponentni lak in potem se da ta del v peč da potem drži)
Če bo to potem rešilo moje probleme še poročam- če jih ne bo bom šel pa do avtodpada kjer naj bi dobil obnovljenega za 50€
lp