Serge| napisal/-a: Vse lepo in prav ja.. Sam kak naj zamenjam vložek oljnega filtra pa še zdej newm!?
dol na levo stran pod motor pogledaj,na zadnjo stran motorja,tan boš našel oljni filter.
odvij ga s kakim starim jermenom al pa verigo če ne gre drugače,pol ga zamenjaj z novim pa ga privij z roko al pa jermenom toliko da nebo spuščal,to pa je vse kar moreš naredit
Lol.. Na desni strani je filter... Odšraufaš že ja Andrej.. Sam da moj Twingy ima Vložek in ne navadnega filtra kot tvoj clio.. Jst pol nevem kok nei to "posodico" v katerem je vložek, odprem...
Če imaš tako kot Clio (kar verjetno imaš) potem samo odšraufaš komplet plastično "posodico". Noter pa imaš filter, katerega daš ven (malo bolj na tesno gre), novega noter, z oljem rahlo namažeš nova tesnila ki si jih dobil zraven in vse skupaj zmontiraš nazaj. Vsaj 8V ma tko, ne vem kako je za 16V, verjetno podobno
Ja 16v nekateri imajo isto. Pa pazi če boš odvijal z kakšnimi jermeni, bog ne taj z ketno, da neboš plastike uničil Sicer je trda ampak previdnost ni odveč
MaTe0 napisal/-a:Ja 16v nekateri imajo isto. Pa pazi če boš odvijal z kakšnimi jermeni, bog ne taj z ketno, da neboš plastike uničil Sicer je trda ampak previdnost ni odveč
Plastika bo se že z roko odšraufala, sam kaka tesnila bi mogu zravn dobit??
Ti filter odšraufaj pa boš vidu kak je naret...ne govorit na pamet...če maš vložek dobiš tesnila zraven...boljše kot ti je ˝kmetek˝opisal postopek menjave ti ne more noben... (razen če ti nariše)
Evo mene... Kako čudo tehnologije?? Šou sm nazaj v trgovino in sm mu reku nei mi tesnila še doda, če ne naj ne prodaja tega če ni vsega zravn. Tak da mam zdej vse.