sosed ima renault espace 1.9 dci, z okoli 200k km...
sedaj pa ima velik problem, nekaj mesecev nazaj mu je šla turbina (so jo zamenjali ter zamenjali še neke ležaje spodaj na gredi... ), vse vredu, čez par dni mu poči cev tik pred sesalnim kolektorjem (tudi zamenjajo in je vredu), sedaj pa nekaj hujšega...
sosed pravi da se je vozil okoli 160 po avtocesti nakar se je začelo kaditi iz izpuha (nevem kake barve), stisne sklopko ter obrati baje da narastejo do blokade (lahko da je enostavno v trenutku še gas držu k se je vstrašu) nakar avto crkne in se še odpelje ravno do izvoza avtoceste... avto ni več vžgav niti obrnil se ni... in pa kadilo se je iz motorja...
na servisu pravijo (kolikor sem razumel) da je crknil en injektor oziroma da ni delal tako kot mora ter da je en cilinder zagrabu... pravijo tudi da je strošek popravila okoli 4600€ kar se mi zdi totalno preveč...
sedaj me pa zanima kaka je realna cena recimo honanja cilindrov, nabave novih 4. batov (če je sploh nujno?) ter batnih obročkov, ter čiščenje injektrojev oziromacena novega injektorja... vse kar pač paše ob takem posegu zraven... se pravi brušenje glave in podobno... to bol vi najbrš veste... pač koliko je realna cena takega posega pri enemu privatniku?
najlepša hvala za pomoč...
če rabite še kake podatke pa prosim povejte bom letu soseda vprašat...
HVALA!
Lp, rok...