Poskakovanje brisalca

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Poskakovanje brisalca

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Pozdravljeni!

Pri Cliu II mi voznikov brisalec pri brisanju poskakuje ne glede na količino vode na šipi, poskakuje samo, v smeri navzgor, nazaj pa gre lepo. Gumica še ne zgleda obrabljena.
Kot zanimivost problem se pojavi šele pri hitrostih nad 90 km/h.
Je že imel kdo podoben problem?

Ali to pomeni, da si bom moral umisliti nova brisalca? Kaj priporočate? Najraje bi ju menjal z novimi ploskimi brisalci, ker so mi preprosto lepši.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
AlyH24
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

Novi brisalci bodo rešili problem, guma postane trda in zvita navzgor (ponavadi) zato samo v eni smeri skakanje.
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Ta novi stil brisalcev na navadnih nosilcih ponavadi strlijo u luft tk da je prav nazgravzno za pogledat. Sicer je pa ze navadn brisalc z spojlerjem dost bols pri vecjih brzinah.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
bojanc

Odgovor Napisal/-a bojanc »

vsem priporočam AeroTwin flat brisalce

Prednost ploskih metlic so:

- enakomeren pritisk metlice na celotno steklo, enakomerno brisanje,
- tišje brisanje kot pri klasičnih metlicah,
- pozimi ne zamrznejo na steklo,
- aerodinamična oblika za odlično brisanje tudi pri velikih hitrostih,
- odlično brisanje pri temperaturah od - 40 do +80 °C.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

AeroTwin so vredu ja

sam cena :roll:

sm jih meu, pa ne opravičujejo cene v nobenem primeru
pa da ne zamrznejo pozimi, vsaka guma ki je bila prej ispostavljena tekočini in nato mrazu, zamrzne

kupi si Valeo brisalce, delujejo odlično, na petrolu jih tudi imajo, zelena škatlja
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

sj kupis fake aerotwin, pa so poceni pa boljsi kot navadni :D
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

jurre napisal/-a:sj kupis fake aerotwin, pa so poceni pa boljsi kot navadni :D
Tako tako, jaz imam na Bravotu Fiatoe aerotwin imajo svoje in že brišejo 2 leti, tako kot treba. So pa novi bili 21€.

lp D
bojanc

Odgovor Napisal/-a bojanc »

Doctor DJ napisal/-a:AeroTwin so vredu ja

sam cena :roll:

sm jih meu, pa ne opravičujejo cene v nobenem primeru
pa da ne zamrznejo pozimi, vsaka guma ki je bila prej ispostavljena tekočini in nato mrazu, zamrzne

kupi si Valeo brisalce, delujejo odlično, na petrolu jih tudi imajo, zelena škatlja
zmrzne voda, ki je na brisalcih in na vetrobranskem steklu - primrznejo lahko na steklo, da
gumijasta zmes metlic pa ne zmrzne in zato ne otrdi pri nizkih temperaturah in to omogoča učinkovitejše brisanje vetrobranskega stekla
so pa zakon, ker jih tudi pri 180 na uro ne privzdiguje in so tiho kot miška :)
kupim pa vedno najbolj kvalitetne, tako kot gume, pri obeh stvareh je kvaliteta ključnega pomena (brisalci BOSCH, gume GOODYEAR)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz sem mel te aerotwine pol leta. Že od prvega dneva niso delali tako kot treba. So puščali sledove brisanja in to ravno tam kjer gledam. Prejšnji teden so mi enostavno dop* in sem jih vrgel v smeti. Da ne omenim ropota in drgnjenja po steklu. Kupil nove Champion (klasika) in delajo kot treba. Lepo pobrišejo in tudi tihi so. Mene aertwin več ne prepriča.
Pa še cena. Aerotwini blizu 25€, Champion klasični pa dobrih 10€.
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

če ti skačejo ko grejo navzgor,še preveri če niso slučajno malo odtegnjeni
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

andrej86 napisal/-a:če ti skačejo ko grejo navzgor,še preveri če niso slučajno malo odtegnjeni
Niso odtegnjeni. Vse sem preveril. Pač ni to to. Mene več ne prepričajo.
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

andrej86 napisal/-a:če ti skačejo ko grejo navzgor,še preveri če niso slučajno malo odtegnjeni
Zategnjeni so 100%, saj jih še dol ni možno dobiti :)
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

hehe, vceraj sm hotu brisalc zamenjat. grem na bliznji petrol in ugotovim da lahk kupim se sam te kurceve Valeo Aero, ker drugih ne narocujejo vec. en komad (ne par) stane 21€!!! me je ze tu skor kap, lani sm Navadne Valeotove s spojlerjem narocu prav za laguno in dal skupaj 19€ pa so mi do zdejle zdrzal - leto pa pol. Na konc si se poblizje ogledam brisalc in ugotovim da je tk grdo slampasto narjen, gumica je pa popolnoma ista kot na navadnih brisalcih. Se enkrat sm se prepricu, da jih nocem. Edina varjanta, ki bi jo izvedu je, da bi od faceliftane nosilce kupu na kakem avtoodpadu in jih zamenjal in potem original metlce kupu, ki zgledajo doooosti lepse kot tile Aero stil :)
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
McBobo

Re: Poskakovanje brisalca

Odgovor Napisal/-a McBobo »

rontajzel napisal/-a:Pozdravljeni!

Pri Cliu II mi voznikov brisalec pri brisanju poskakuje ne glede na količino vode na šipi, poskakuje samo, v smeri navzgor, nazaj pa gre lepo. Gumica še ne zgleda obrabljena.
Kot zanimivost problem se pojavi šele pri hitrostih nad 90 km/h.
Je že imel kdo podoben problem?

Ali to pomeni, da si bom moral umisliti nova brisalca? Kaj priporočate? Najraje bi ju menjal z novimi ploskimi brisalci, ker so mi preprosto lepši.
A je že kdo pomislil na glicerinsko olje. Sam namreč na debelo namažem brisalce z glicerinskim oljem-kar s prstom in je potem za nekaj mesecev mir. In potem nič ne brišem olja dol, na miru pustim nekaj ur; še najbolje čez noč in zjutraj samo nekajkrat špricnem vetrobransko tekočino na steklo in brisalci samo obrišejo in odstranijo odvečno olje. Tekočina in sol naredijo svoje in je treba vajo po nekaj mesecih ponoviti. Zanimivo je, da šipa tudi takoj na začetku ni skoraj nič mastna od olja, kot bi bila, če bi polil po šipi kakšno drugo olje.
Poročajte tisti, ki boste probali, če je kaj bolje pri poskakovanju brisalcev pri brisanju.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

res? to nič ne masti???
moram probat, hvala za nasvet :twisted:

aja, občasno škripanje ko je suha šipa to tudi odpravi ?

lp
Odgovori