Pozdrav vsem skupaj. Imam en problem in sicer ko grem v dolino mi (tudi ko ne žlajfam) zasveti rdeča lučka STOP in pa še tista od ročne.
A ima kdo izkušnje s tem? Megane je 1.5 dci, letnik 2005, 90.000km.
Hvala vnaprej za vaše nasvete.
Nivo zavorne tekočine sem preveril in tudi dolil do maximuma, a lučka še vedno sveti. Dejansko pa me bolj moti to, da vedno glasno zapiska, ko se pojavi ta problem. Vseeno hvala za namig.
Ročna je ok. Sam sem sicer mislil, da je problem v kakšnem senzorju, ki "ostane na suhem" ko grem v dolino. Zato sem dolil zavorno tekočino do MAX, a problema nisem rešil.
Mogoče imaš disk ploščice na koncu. Lahko pa da je kaka napaka. Predlagam da prvo pregledaš ploščice in če ni to to pelješ avto na tester kjer piše kaj je narobe. Dokler piše STOP se ne smeš voziti. Če je SERVICE lahko, če je pa rdeča STOP pa ne!!!
Pri meni se je v ostrih ovinkih prižigala STOP lučka in glasno je piskalo, pa je bil kriv prenizek nivo zavorne tekočine.
Najbolje da priklopiš na tester, lahko ti tudi kakšen senzor nagaja.
Ker proizvajalec daje garancijo samo do 120.000 km.
Ne glede na vse dodatke v olju ga ščitijo le pred korozijo, usedlinami...maže itak bolje ker je sintetika, ampak zgoreno pa ni isto pri 15.000 ali pa pri 30.000 km. Vprašaj kakega strojnika ali pa kar mehanika.
dolenc napisal/-a:Ker proizvajalec daje garancijo samo do 120.000 km.
Ne glede na vse dodatke v olju ga ščitijo le pred korozijo, usedlinami...maže itak bolje ker je sintetika, ampak zgoreno pa ni isto pri 15.000 ali pa pri 30.000 km. Vprašaj kakega strojnika ali pa kar mehanika.
In kakšen je potem pravi interval. Včasih je mel clio na 10k potem sem mel megane 1 je mel 15k, mamin megane II 1.6 l04 ma 30k, moj megane II l07 1,5 dci ma 20k km. Kaj je zdaj prav in kaj ni.
Po moji logiki so olja ratala z leti boljša, tudi becin je bolj čist ( ni več svinca itd).