Renault grand scenic 1.9 dci
Pozdravljeni
Kar brez skrbi, ko se boste navadili na vozilo, bo tudi manj porabil. Kar se pa tiče servisa................bodo pa drugi povedali bolj točno.
Lep pozdrav
Kar brez skrbi, ko se boste navadili na vozilo, bo tudi manj porabil. Kar se pa tiče servisa................bodo pa drugi povedali bolj točno.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Meni Scenic II 1.9 dCi letnik 2001 130.000 km porabi med 5.5 in 5.8 lit , mešana vožnja , mogoče malo več na odprti cesti. Ne šparam ga preveč, pa tudi pritiskam ne. Potovalni računalnik jemljem resno, čeprav se je od prvega leta do danes najmanj 10 krat resetiral, tako da nimam podatkov o povprečni porabi za vseh 130.000 km .fisheye napisal/-a:Hvala za odgovore. Sem v zadnjih dveh dneh naredil 640 km (AC in regionalne ceste) in se malo učil, kaj se dogaja z avtomobilom pri določenih obratih. Na koncu sem prišel na 6,3 l, kar pa se mi zdi zelo v redu.
Kako pa je s servisom?
Ker je to moj prvi avto z garancijo, me zanima, če je dovolj, da na servisu predložim servisno knjigo, kjer je napisan datum nakupa, da mi bodo upoštevali morebitna popravila znotraj garancije?
Lahko pride do kakšnih komplikacij, ker sem 2. lastnik?
Kaj pa menite o porabi olja, meni zdaj porabi 1.2 lit na 15.000 km.
lp
Zadnjič spremenil Marpa, dne 15 Okt 2009, 13:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Verjetno je pogoj, da imaš tudi potrjene servisne intervale kot je predpisano. Jih pa vsekakor ne zanima kater lastnik si.fisheye napisal/-a:Hvala za odgovore. Sem v zadnjih dveh dneh naredil 640 km (AC in regionalne ceste) in se malo učil, kaj se dogaja z avtomobilom pri določenih obratih. Na koncu sem prišel na 6,3 l, kar pa se mi zdi zelo v redu.
Kako pa je s servisom?
Ker je to moj prvi avto z garancijo, me zanima, če je dovolj, da na servisu predložim servisno knjigo, kjer je napisan datum nakupa, da mi bodo upoštevali morebitna popravila znotraj garancije?
Lahko pride do kakšnih komplikacij, ker sem 2. lastnik?
Moj 2005 porabi v povprečju 5.9. Ko sem se še vozil v/iz LJ v službo in čakal v gneči, sem imel pa porabo 6.3. (izračunano na podlagi prevoženih nekaj več kot 3500km)
Vozim pa izredno mirno in varčno, tako da so tole podatki za minimalno porabo
Je bilo pa prvih nekaj tankov z višjo porabo, ker se je bilo treba navaditi na avto. Na AC se pa poraba poveča, čeprav imam 6 prestav
Vozim pa izredno mirno in varčno, tako da so tole podatki za minimalno porabo
Je bilo pa prvih nekaj tankov z višjo porabo, ker se je bilo treba navaditi na avto. Na AC se pa poraba poveča, čeprav imam 6 prestav
jaz bi si tu malo temo sposodo mam megana 1.9 dci 88 kw 2003 letnik pa mi potovalni računalnik kaže porabo 7.1 po mojih izračunih pa mi avto porabi nekje okoli 6-6,5 litra na 100 km toti računalnik malo laže al nevem ne kaj mislite.
Renault Clio 2011
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)